Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

20. februāris

20. februāris
Juhans Olavs Koss

2002 Norvēģu biatlona slavenība Ūle Einars Bjerndālens Soltleiksitijas olimpiskajās spēlēs izcīna savu ceturto (no četrām iespējamām!) zelta medaļu, kopā ar komandas biedriem Halvardu Hanevoldu, Frūde Andresenu un Egilu Šelandu uzvarot stafetē. Šis zelts no visiem viņa olimpiādēs izcīnītajiem nāca visvieglāk. Komandas biedri pirms pēdējā posma, ko veica Bjerndālens, bija iekrājuši vairāk nekā minūti lielu pārsvaru. Bjerndālens varēja atļauties trīsreiz kļūdīties šautuvē, salauzt slēpju nūju un pat nokrist nobraucienā...
1997 Sacensībās Stokholmā etiopietis Haile Gebrselasija kļūst par pirmo skrējēju, kurš 5000 m distanci telpās veicis ātrāk par 13 minūtēm (12:59,04). Pēc gada viņa rekordu turpat Stokholmā labos kenijietis Daniels Komens, bet šābrīža pasaules rekords kopš 2004. gada pieder vēl vienam Etiopijas skrējējam Kenenisam Bekelem, kurš turklāt to uzstādīja tieši 20. februārī.
1994 Lillehammeres olimpiskajās spēlēs norvēģu ātrslidotājs Juhans Olavs Koss izcīna savu trešo zelta medaļu, 10 000 m distancē pašam piederējušo pasaules rekordu labojot gandrīz par 13 sekundēm. Arī 1500 m un 5000 m viņš finišēja ar pasaules labākajiem rezultātiem. Trešo Lillehammeres zelta godalgu Kosam pasniedz norvēģis Hjelmers Andersens, kurš 1952. gada olimpiskajās spēlēs uzvarēja šajās pašās distancēs.
1992 Nodibina Anglijas futbola premjerlīgu. Tas notiek pēc tam, kad Anglijas Pirmās divīzijas klubi kolektīvi izstājas no Anglijas Futbola līgas, kas valsts galvenās kājbumbas sacīkstes organizēja kopš 1888. gada. Premjerlīgas dibināšana bija nepieciešama, lai klubi iegūtu neatkarību no Futbola līgas un pastāvīgi varētu slēgt līgumus par maču translēšanu TV. Naudas ieplūšana klubu kasē arī palīdzēja Anglijas vienībām kļūt vēl konkurētspējīgākām Eiropā.
1988 Sacensībās Atēnās bulgāriete Stefka Kostadinova labo pasaules rekordu augstlēkšanā telpās (2,06 m). Gadu iepriekš Kostadinova uzstādīja arī pasaules rekordu stadionos (2,09 m), kas nav pārspēts vēl šobaltdien. Tostarp telpās Kostadinovas rezultātu atkārtojušas Blanka Vlasiča un Anna Čičerova, bet pārspējušas Heike Henkele (1992. gadā; 2,07 m) un Kaisa Bergkvista (2006), kura pārvarējusi 2,08 m.
1982 Ņujorkas "Islanders" NHL klubs uzstāda tābrīža NHL rekordu, izcīnot uzvaru 15. spēlē pēc kārtas. Sērija sākās 21. janvārī. Šo rekordu 1993. gadā pārspēja Pitsburgas „Penguins” (17 uzvaras pēc kārtas), taču jāatceras, ka pitsburgieši to paveica laikā, kad NHL uzvarētāja noskaidrošanai tika atvēlēts papildlaiks. „Penguins” divas reizes uzvarēja papildlaikā, līdz ar to varam uzskatīt, ka „Islanders” sasniegumu pitsburgieši tikai atkārtoja, lai gan NHL annālēs viņi ir pirmie.