Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

19. maijs

19. maijs
Olivjē Panī

2000 Patriks Ruā atvaira visus metienus, palīdzot Kolorādo „Avalanche” Stenlija kausa izcīņas mačā ar 2:0 pieveikt Dalasas „Stars”. Ruā šī ir 15. sausā spēle „play-off” karjerā, un viņš rekordistu rangā par viena šāda panākuma tiesu apsteidz līderi Klintu Benediktu, kurš pagājušā gadsimta divdesmitajos gados sargāja Monreālas „Maroons” vārtus. Ruā karjeru beidza ar 23 sausajām spēlēm izslēgšanas turnīrā, taču viņš vairs nav rekordists – Martinam Brodēram ir 24 uzvaras bez ielaistām ripām.
1999 Pēdējā UEFA Kausu ieguvēju kausa izcīņas turnīra finālspēlē Birmingemas "Villa Park" "Lazio" ar 2:1 pieveic "Mallorca". Kristians Vjēri 7. minūtē vadībā izvirza itāliešus, taču jau pēc brīža Dani panāk izlīdzinājumu. Tomēr „Lazio” pateicoties Pāvela Nedveda sitienam 81. minūtē spēj izraut uzvaru. No nākamās sezonas valstu kausu ieguvēji kvalificēsies UEFA kausa izcīņas turnīram.
1996 Lietainajā F1 pasaules čempionāta Monako GP uzvaru izcīna francūzis Olivjē Panī, kam šis tā arī paliks vienīgais panākums 157 sacīkstēs. Panī arī sarūpē „Ligier” komandai pirmo F1 uzvaru 15 gadu laikā. Slapjais asfalts pārāk nopietns šķērslis izrādās lielākajai daļai sacīkšu, ko aptur pēc 75 apļiem (pagājušas divas stundas kopš brauciena sākuma), dalībnieku – tikai trīs piloti finišē. Aiz Panī mērķi sasniedz divi briti Deivids Kulthārds un Džonijs Herberts.
1994 49 gadus vecais spāņu riteņbraucējs Luiss Okanja, kurš 1973. gadā uzvarēja "Tour de France" un 1970. gadā "Vuelta a Espana", Nogaro (Dienvidfrancija) izdara pašnāvību nošaujoties. Iespējamais pašnāvības cēlonis - finansiālās problēmas un C hepatīta vīrusa infekcija. Okanja līdzās Edijam Merksam un Hosē Manuelam Fuentem bija viens no sava laika vadošajiem riteņbraucējiem. 1971. gada „Tour de France” Okanja bija līderis, kopvērtējumā par septiņām minūtēm apsteidzot Merksu. Taču vienā no posmiem Merkss krita un parāva līzi spānieti. Merkss piecēlas un turpināja sacīksti, aizbraucot pretī savai trešajai uzvarai tūrē, bet Okanja nonāca slimnīcā...
1991 Villijs T. Ribss kļūst par pirmo tumšādaino autosportistu, kurš kvalificējies "Indianapolis 500" braucienam. Sacīkstē Ribss, kurš pārstāvēja „Walker Racing” komandu, klasificēsies 32. vietā.
1984 Edmontonas „Oilers” ar Veinu Grecki priekšgalā Stenlija kausa izcīņas finālsērijas piektajā mačā ar 5:2 pārspēj Ņujorkas „Islanders”, kļūstot par pirmo bijušo WHA klubu un pirmo komandu no Edmontonas, kas izcīnījusi hokeja prestižāko balvu. „Oilers” arī apturēja „Islanders” četru sezonu uzvaru sēriju. „Islanders” uzbrucējs Pets Lafontēns trešā perioda sākumā guva divus vārtus ar 22 sekunžu intervālu, taču ar to bija par maz.
1974 Filadelfijas „Flyers” kļūst par pirmo NHL paplašināšanās ēras klubu, kas izcīnījis Stenlija kausu. Finālsērijas sestajā mačā „Flyers” savā laukumā ar 1:0 pārspēj Bostonas „Bruins”, noslēdzot sēriju savā labā ar 4:2. Vienīgos vārtus pirmā perioda izskaņā gūst Riks Maklīšs, bet „Flyers” vārtus Bernijs Parents atvaira visus 30 metienus un tiek atzīts par „play-off” vērtīgāko spēlētāju. Nākamajā dienā pēc uzvaras Filadelfija piedzīvo lielākās čempionu svinības pilsētas pastāvēšanas vēsturē – Stenlija kausa ieguvējus svinīgajā parādē godina vairāk nekā divi miljoni iedzīvotāju.