Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

17. aprīlis

17. aprīlis
Grēta Vaica

2000 28 gadus vecā Danalīna Adamsa Šārpa kļūst par pirmo sievieti, kura veikusi maratonskrējienu (Bostonā) pēc sirds transplantācijas.
1997 Martins Brodērs no Ņūdžersijas „Devils” NHL kluba kļūst tikai par otro vārtu vīru, kurš „play-off” spēlē guvis vārtus. Tas notiek „Devils” mačā pret Monreālas „Canadiens”, kad kanādieši, zaudējot ar divu vārtu pārsvaru un cerot uz brīnumu, spēles beigās nomaina vārtsargu Žoselīnu Tibo pret sesto laukuma spēlētāju. Ripa nonāk pie Brodēra, kurš to pāri visam laukuma raida būrī. „Devils” uzvarēja ar 5:2. Par pirmo „play-off” vārtu guvēju no vārtsargiem kļuva Rons Hekstals no Filadelfijas „Flyers”.
1987 Džūliuss Ērvings kļūst par trešo NBA basketbolistu, kurš karjerā guvis 30 000 punktu. Tas notiek Filadelfijas „76ers” un Indiānas „Pacers” spēlē (111:115), kurā Ērvings gūst 38 punktus – par diviem vairāk, lai pārsniegtu kāroto ciparu. Pirms Ērvinga 30 000 punktus karjerā bija guvuši tikai Karīms Abduls Džabars un Vilts Čemberleins.
1983 Lietainos laikapstākļos norvēģiete Grēta Vaica Londonā uzrāda pasaules labāko sasniegumu (tolaik to dēvēja par pasaules rekordu, taču IAAF šajā distancē rekordus oficiāli sāka atzīt tikai no 2004. gada) maratonskrējienā sievietēm (2.25:29). Elektroniskais tablo uzrādīja, ka Vaica finišējusi pēc 2.25:28, un tas nozīmēja, ka viņa par sekundi pārspējusi Elisones Rē sasniegumu. Taču rīkotāji vēlāk paziņoja, ka tablo neuzrāda sekundes desmitdaļas, un pielika viņas rezultātam klāt vienu sekundi. Tas nozīmēja labākā sasnieguma atkārtošanu. Vēlāk izrādījās, ka Rē savā rekordskrējienā veikusi par 150 metriem īsāku distanci, un Vaica kļuva par vienīgo ranga līderi.