Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

17. marts

17. marts
Deivids O'Līrijs

1992 Nedēļu pēc sava 700. mača aizvadīšanas "Arsenal" aizsargs Deivids O'Līrijs pirmo reizi karjerā tiek noraidīts no laukuma. Īru futbolists „Arsenal” rindās aizvadīja 18 gadus un nospēlēja 722 mačus. Tas ir kluba rekords līdz pat šai dienai.
1991 Pēc Itālijas čempionāta mača starp "Napoli" un "Bari" policija par kokaīna lietošanu arestē Djego Maradonu, kam vēlāk FIFA piespriež 15 mēnešu diskvalifikāciju.
1955 Monreālā izceļas nekārtības, kam par iemeslu kalpo NHL kluba „Canadiens” līderim Morisam Rišāram piespriestā diskvalifikācija līdz sezonas beigām. Līga Rišāru tik bargi sodīja par incidentu iepriekšējā spēlē Bostonā. Slavenais uzbrucējs cieta no Hela Leiko, kurš viņam trāpīja ar nūju pa aci (Rišāram uzlika piecas šuves). Vēlāk incidents turpinājās – Leiko pat nometa cimdus, aicinot „Raķeti” uz cīņu, bet Rišārs viņam metās virsū ar nūju. Arbitrs Klifs Tompsons mēģināja izšķirt kaušļus, taču saņēma divus dūres sitienus no Rišāra un pakrita uz ledus. Rišārs ar arbitru šādi bija izrēķinājies jau arī iepriekš, un viņu sodīja bargi. Taču monreālieši ar to nebija mierā, un pirms spēles ar Detroitas „Red Wings”, mača laikā un arī pēc tā sarīkoja pamatīgas nekārtības, kurās tika likti lietā arī pašdarināti spridzekļi ar asaru gāzi, demolēti veikali utt. To visu klātienē bija spiests noraudzīties līgas prezidents Klerenss Kembels, kam nācās uzklausīt gan nāves draudus, gan daudz dažādu nepatīkamu lietu...
1908 Tiek aizvadīta īsākā cīņa par pasaules čempiona titulu boksā supersmagsvariem – vienīgais Kanādā dzimušais pasaules čempions šajā svara kategorijā Tomijs Bērnss (īstajā vārdā Noa Bruso) nokautē Džimu Rošē 88. sekundē. Bērnss tolaik ceļoja apkārt pa pasauli, aizvadot cīņas ar visiem interesentiem valstīs, kurās bokss bija atļauts. Bērnss joprojām ir īsākais (1,70 m) pasaules čempions supersmagsvariem.