Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

14. aprīlis

14. aprīlis
Moriss Rišārs un viņa pēdējais Stenlija kauss

1996 Detroitas "Red Wings" uzstāda NHL rekordu, regulārajā čempionātā izcīnot 62 uzvaras. Sezonas pēdējā spēlē detroitieši ar 5:1 sasit Dalasas „Stars” un regulāro čempionātu noslēdz ar 131 punktu (arī NHL rekords). Sezonas laikā ”Red Wings” septiņas spēles aizvadīja neizšķirti un piedzīvoja 13 zaudējumus. Iepriekšējais uzvaru skaita rekords – 60 – kopš 1976./77. gada sezonas piederēja Monreālas „Canadiens”. Monreāliešiem sezonā gan bija par diviem mačiem mazāk.
1991 Čikāgas "Blackhawks" kļūst par pirmo NHL klubu 20 gadu laikā, kas, izcīnījis uzvaru regulārajā čempionātā, piekāpjas "play-off" pirmajā kārtā (Minesotas "North Stars" sešās spēlēs). Čikāgieši tosezon jutās tik spēcīgi, ka Dominikam Hašekam varēja atvēlēt rezerves vārtsarga lomu... „North Stars” regulārajā čempionātā izcīnīja tikai 27 uzvaras. 2000. gadā tādu pašu fiasko piedzīvoja Sentluisas „Bues”, 2006. gadā Detroitas „Red Wings”, bet pēdējos gados neveiksminieku puklkam pievienojušās Sanhosē „Sharks”, Vašingtonas „Capitals” un Vankūveras „Canucks”.
1969 Notiek pirmais Galvenās beisbola līgas mačs ārpus ASV (Monreālā, Kanāda). "Jarry Park" arēnā Monreālas „Expos" ar 8:7 pieveic Sentluisas "Cardinals". Spēli klātienē vēro 29 184 līdzjutēji.
1960 Monreālas "Canadiens" ar Morisu Rišāru priekšgalā, pieveicot Toronto "Maple Leafs", piekto reizi pēc kārtas iegūst Stenlija kausu, kas ir līgas rekords (joprojām nepārspēts un neatkārtots). Moreālieši, kuri tāpat kā 1959. gadā, izšķirošajā sērijā pārspēj savus niknākos konkurentus Toronto „Maple Leafs” (šoreiz četrās spēlēs), Stenlija kausa finālā spēlēja desmito gadu pēc kārtas, un arī tas bija jauns rekords. Pēc piektā izcīnītā titula Rišārs, kurš kļuva par pirmo NHL spēlētāju, kam 50 sezonas mačos izdevās gūt 50 vārtus, un pirmo, kam bija pa spēkam gūt 500 vārtus, paziņoja par karjeras beigšanu. Vistuvāk „Canadiens” rekorda atkārtošanai bija paši monreālieši, kuri septiņdesmitajos gados Skotija Boumena vadībā kausu ieguva četras reizes pēc kārtas. Bet tūdaļ pēc viņiem sekoja Ņujorkas „Islanders” četru triumfa sezonu laiks.
1929 Pirmo reizi notiek Monako GP autosportā, kurā 16 dalībnieki sacenšas par 100 000 Francijas franku. Uzvaru ar "Bugatti T35B" izcīna brits Brūss Grovers-Viljamss, kurš par minūti un 17 sekundēm apsteidz mājinieku Žorža Borjano un Žorža Burjanu pilotēto „Bugatti T35C”.