Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

12. aprīlis

12. aprīlis
Pits Samprass

2003 Maiami "Heat" izņem no kluba apgrozības Maikla Džordana 23. numuru un kļūst par pirmo NBA klubu, kas iemūžinājis spēlētāja, kurš komandu nekad nav pārstāvējis, numuru. Kā pavēstīja „Heat” prezidents un tālaika galvenais treneris Pets Reilijs, klubs šādu lēmumu pieņēmis, godinot Džordana diženumu un viņa ieguldījumu basketbola attīstībā. „Tu esi vislabākais,” paziņoja Reilijs, un Džordana krekls, kura viena puse bija Čikāgas „Bulls” kluba sarkanajā, otra – Vašingtonas „Wizards” zilajā krāsā, tika uzvilkts zem komandas arēnas jumta. Šis kļuva par pirmo „Heat” iemūžināto numuru kluba 15 pastāvēšanas gados.
1993 Grieķu izcelsmes amerikānis Pits Samprass kļūst par pasaules pirmo raketi tenisā. 1990. gadā viņš 19 gadu un 28 dienu vecumā kļuva par jaunāko "US Open" turnīra uzvarētāju, ceļā uz titulu pieveicot Ivanu Lendlu, Džonu Makinroju un Andrē Agasi. 1994. gadā Samprass kļūs par pirmo tenisistu pēc Roda Leivera, kurš uzvarējis trīs "Grand Slam" turnīros pēc kārtas. 1998. gadā Samprass piekto reizi izcīnīs Vimbldonas čempiona titulu, atkārtojot Leivera un Bjerna Borga rekordu.
1924 Anglijas futbola izlase aizvada savu pirmo starptautisko spēli Vemblija stadionā - 1:1 ar Skotiju Lielbritānijas čempionāta mačā.
1896 Pirmo mūsdienu olimpisko spēļu riteņbraukšanas sacensībās vīriešiem 90 km distancē uzvaru svin mājinieks Aristīds Konstantinidis. Sportistiem jāveic 90 km – no Atēnām uz Maratonu, un tad atpakaļ. Konstantinidis par 10 minūtēm pārspēj sudraba medaļnieku Augustu Gēdrihu no Vācijas, bet trešais finišē brits Edvards Batels, kurš strādā Lielbritānijas vēstniecībā Atēnās. Batels varējis arī uzvarēt, ja distancē nebūtu saskrējies ar savu palīgu, kurš viņam sekoja, un piedzīvojis kritienu. Batels gan varēja priecāties, ka vispār tika uz starta, jo daudzi uzskatīja, ka valsts kalpotājs neesot īsts amatieris.