Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

11. aprīlis

11. aprīlis
Rons Hekstals

2001 Austrālijas izlase 2002. gada pasaules futbola čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā Okeānijas zonā ar 31:0 sagrauj Samoa, uzstādot oficiālo starptautisko spēļu valstsvienību līmenī rekordu. 3000 skatītāju vēro šo ņirgāšanos par futbolu. 13 vārtus šajā spēlē gūst Ārčijs Tompsons, kam tas ir tikai trešais mačs izlases rindās. Tomēr austrālieši bija ļoti tālu no absolūtā futbola rekorda – 2002. gadā Madagaskaras līgas spēlē „Adema” ar 149:0 sakāva „l’Emyrne”.
1989 Rons Hekstals no Filadelfijas "Flyers" kļūst par pirmo NHL vārtsargu, kurš guvis vārtus Stenlija kausa izcīņā. Tas notiek „play-off” pirmās kārtas piektajā cīņā pret Vašingtonas „Capitals”. „Flyers” pēdējā perioda izskaņā bija vadībā ar 7:5 un spēlēja mazākumā, kad Hekstals sagaidīja savu iespēju (pirms tam izdarīja vienu nesekmīgu mēģinājumu), ar lielisku plaukstas metienu raidot ripu pāri visu hokejistu galvām pretējā tukšajā būrī. Turklāt viņš metienu izdarīja praktiski pāri visam laukumam – desmit centimetrus no apmales. Līdz mača beigām bija palikusi minūte un divas sekundes. Hekstalam šie bija otrie vārti karjerā. „Flyers” izcīnīja uzvaru arī sestajā spēlē un vēlāk aizkļuva līdz konferences finālam, kur sešos mačos piekāpās Monreālas „Canadiens”.
1921 Notiek pirmā sporta sacīkšu radioreportāža - boksa mačs, kurā Džonijs Rejs Pitsburgas "Motor Square Garden” ēkā desmit raundu cīņā tiekas ar Džoniju Dandiju. To translē KDKA radiostacija, un maču komentē „Pittsburg Post” laikraksta sporta nodaļas vadītājs Florāns Gibsons. Uzvarētājs šo vieglā svara bokseru cīņā tā arī netiek noskaidrots.
1896 Ungārs Alfrēds Hajošs pirmajās mūsdienu vasaras olimpiskajās spēlēs peldēšanas sacensībās izcīna divas zelta medaļas vienā dienā. Vispirms viņš 100 m distancē par 0,6 sekundēm pārspēj austrieti Oto Heršmanu, bet nedaudz vēlāk Pirejas ostā atklātā ūdenī rīkotajā 1200 m peldējumā par divarpus minūtēm pārspēj mājinieku Joanu Andreu. Tomēr par vēl lielāku 11. aprīļa triumfatoru kļuva franču riteņbraucējs Pauls Masons, kurš izcīnīja trīs augstākas godalgas – sprintā, viena apļa braucienā uz laiku un sacensībās 10 km distancē.