Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

11. marts

11. marts
Monika Seleša

1991 Monika Seleša kļūst par pasaules pirmo tenisa raketi, apsteidzot Štefiju Grāfu, kura ranga pirmajā ailītē atradās 186 nedēļas. 1991. un 1992. gads ir Selešas dominēšanas laiks sieviešu tenisā. Šajos divos gados viņa izcīnīja septiņus (no astoņiem!) „Grand Slam” titulus vienspēlēs (1991. gadā Vimbldonā viņa nespēlēja). No 1991. gada janvāra līdz 1993. gada februārim Seleša izcīnīja 22 WTA titulus, cīnījās 33 finālos (34 turnīros). Šajā laika posmā Monika guva 159 uzvaras un tikai 12 reizes zaudēja (92,2% panākumu), tostarp „Grand Slam” turnīros šis cipars vispār ir fenomenāls - 55 uzvaras un tikai viens zaudējums. Selešai gan nācās krietni pacīnīties ar Grāfu, lai stabili ieņemtu WA ranga pirmo pozīciju. Tas notika tikai 1991. gada septembrī, kad viņa augšējo ailīti okupēja uz 91 nedēļu, līdz atkal bija spiesta palaist priekšā Grāfu.
1990 Dženifera Kapriati kļuva par jaunāko tenisisti (13 gadi un 347 dienas), kura spēlējusi profesionālā turnīra finālā. "Virginia Slims" turnīra izšķirošajā mačā viņa ar 4:6, 5:7 piekāpās Gabriēlai Sabatīni. Ceļā pretī finālam (un rekordam) Kapriati pieveica četras izliktās sāncenses, taču izšķirošajā mačā zaudēja Sabatīni. Par spīti zaudējumam, Dženifera nokļuva uz tās nedēļas žurnāla "Sports Illustrated" vāka. Vēl pēc trim mēnešiem Kapriati kļuva par jaunāko Francijas atklātā čempionāta pusfinālisti. Viņai bija 14 gadi un divi mēneši. Kapriati zaudēja Monikai Selešai. Vimbldonā un "US Open" Dženifera aizkļuva līdz ceturtajai kārtai. Savu pirmo titulu profesionālajā karjerā viņa izcīnīja 1990. gada oktobrī Sanhuanā (Puertoriko). Sezonas beigās Kapriati bija pasaules ranga astotajā vietā.
1987 Veins Greckis nopelna savu 1500. NHL punktu. Tas notiek Veina 620. NHL regulārā čempionāta spēlē (ātrāk par visiem kolēģiem), un viņš kļūst arī par jaunāko (26 gadu un 44 dienu vecumā) hokejistu, kam pakļāvusies šī robežšķirtne. Tiesa, Greckis ir jaunākais hokejists, kurš ticis pie visiem apaļajiem punktiem, sākot no 300 un beidzot ar 2800... Tostarp visātrāk viņš sasniedzis pilnīgi visus apaļos punktus.
1986 Maiks Bosī no Ņujorkas "Islanders" kļūst par pirmo hokejistu, kurš deviņās sezonās pēc kārtas guvis 50 vārtus. Bosī un Veins Greckis joprojām ir vienīgie hokejisti, kuri 50 vārtus guvuši deviņās sezonās. Taču jāatceras, ka Bosī veselības problēmu dēļ NHL aizvadīja tikai desmit sezonas, turklāt pēdējā no tām nospēlēja tikai 63 mačus.
1979 Losandželosas „Kings” aizsargs Rendijs Holts 60 minūšu garā NHL spēlē (pret Filadelfijas „Flyers”) sapelna 67 soda minūtes. Turklāt visas šīs minūtes viņš saņem vienā periodā! Jau spēles sākumā Holts izcieta divu minūšu noraidījumu, bet vēlāk iesaistījās kautiņā ar „Flyers” policistu Frenku Batu, par ko nopelnīja vēl 20 minūtes. Vēl pirmajā periodā Holts, uzskatot, ka „Flyers” provokators Kens Lainsmens spēles laikā, arbitriem neredzot, viņam iesitis, izprovocēja masveida abu klubu spēlētāju kautiņu, par ko nopelnīja vēl 45 minūtes soda. Iepriekšējais rekords – 52 soda minūtes – kopš 1968. gada piederēja Džimam Dorijam.
1948 Redžinalds Veirs kļūst par pirmo tumšādaino tenisistu, kurš spēlējis ASV tenisa čempionātā. Tas notiek ASV čempionātā telpās, kur Veirs pārvar pirmās kārtas barjeru, bet tad ar 1:6, 1:6 piekāpjas ar pirmo numuru izliktajam Bilijam Talbertam.
1918 Notiek pirmā NHL čempionāta „play-off” spēle, kurā Toronto "Arenas" izbraukumā ar 7:3 pieveic Monreālas "Canadiens". Pēc divām dienām atbildes mačā Toronto „Canadiens” bija pārāka ar 4:3, taču „Arenas” uzvarēja divu spēļu summā un kļuva par pirmo NHL čempioni.
1892 Springfīldas koledžā (Masačūsetsa) notiek pirmais publiskais basketbola mačs, kurā profesoru komanda sacenšas pret studentu vienību.