Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

10. aprīlis

10. aprīlis
Spiridons Luiss

1999 Čikāgas "Bulls" uzstāda NBA antirekordu (kopš ieviests 24 sekunžu uzbrukuma limits), mačā pret Maiami "Heat" gūstot tikai 49 punktus. „Heat” šajā spēlē uzvarēja ar 82:49. „Bulls” spēlētāji sājā cīņā trāpīja tikai 18 no 77 metieniem no spēles (Tonijs Kukočs 4 no 16) – metienu precizitāte 23,4%. Četri „Bulls” spēlētāji netrāpīja nevienu no izdarītajiem metieniem – Keits Būts bumbu grozā mēģināja dabūt sešas reizes, Korijs Benžamins, Marks Braients un Čārlzs Džonss – pa trim. „Bulls” netrāpīja nevienu no deviņiem trejačiem un iemeta nieka 13 sodiņus (no 24). Rezultatīvākais spēlētājs „Bulls” rindās ar 13 punktiem bija Komels Deivids, kurš NBA aizvadīja trīs sezonas un to pameta, vidēji mačā gūstot 5,0 punktus.
1993 NHL jaunpienācējs Otavas "Senators" NHL klubs izcīna pirmo uzvaru (5:3 pār Ņujorkas "Islanders") izbraukumā pēc 38 spēļu sērijas bez uzvarām (turklāt, piedzīvojot visus zaudējumus, kas joprojām ir līgas rekords).
1993 Pitsburgas "Penguins" uzstāda NHL rekordu, izcīnot 17. uzvaru pēc kārtas. Tas notiek sezonas priekšpēdējā cīņā pret Ņujorkas „Rangers”, kurā pitsburgieši ir pārāki ar 4:2. Sērija pārtrūks čempionāta pēdējā mačā pret Ņūdžersijas „Devils” (6:6)). 17 uzvaru sērijas laikā „Penguins” līderis Mario Lemjē guva 27 vārtus un izdarīja 23 rezultatīvas piespēles, sakrājot 60 punktus. Čempionātu viņš noslēgs ar 160 (69+91) punktiem (lai gan aizvadīs tikai 60 spēles) un iegūs Ārta Rosa balvu, bet „Penguins” pirmo reizi tiks pie Prezidenta kausa, taču Stenlija kausa izcīņā izstāsies divīzijas finālā, septiņos mačos piekāpjoties Ņujorkas „Islanders”.
1992 Beidzas 10 dienas ilgušais NHL streiks, un klubi var aizvadīt 30 pēdējās regulārā čempionāta spēles, kā arī sākt cīņu par Stenlija kausu. NHL klubu īpašnieki un hokejistu arodbiedrība parakstīja kolektīvo līgumu uz diviem gadiem.
1982 Notiek „Mančesteras brīnums” – Losandželosā tiek fiksēta lielāka atspēlēšanās NHL „play-off” vēsturē. Vietējā ”Kings” „play-off” pirmajā kārtā tiekas ar Veinu Grecki un viņa Edmontonas ”Oilers”. Divos pirmajos mačos Edmontonā komandas izcīnīja pa uzvarai. Un tagad notiek trešā cīņa, jau Losandželosas „Forum” arēnā (tā atrodas uz Mančesteras bulvāra). Pēc diviem periodiem „Oilers” ir vadībā ar 5:0, un nekas neliecina, ka kaut kas mainīsies. Taču „Kings” pamanās gūt četrus vārtus, bet Stīvs Božeks piecas sekundes pirms pamatlaika beigām izlīdzina rezultātu 5:5. Panākuma iedvesmoti, mājinieki papildlaiku sāk ar uzbrukumiem, un vienā no tiem Derils Evanss raida ripu tīklā virs Grānta Fīra labā pleca... „Oilers” nākamajā spēlē sērijā panāca izlīdzinājumu, taču piektajā cīņā Edmontonā „Kings” atkal bija pārāka 7:4, iekļūstot otrajā kārtā, kur piecās spēlēs kapitulēja Vankūveras „Canucks”.
1954 Pēc sievas, kura cieta no depresijas, nogalināšanas, pašnāvību izdara bijusī ātrslidošanas zvaigzne Oskars Matisens. Viņš ir pirmais no izcilajiem norvēģu ātrslidotājiem, kurš laika posmā no 1908. līdz 1914. gadam piecas reizes kļuva par pasaules čempionu daudzcīņā. Matisens bija pasaules rekordists visās klasiskajās distancēs, 10 000 m ieskaitot.
1916 Ņujorkā nodibina Amerikas Profesionālo golferu asociāciju un sākas pirmais profesionālais golfa turnīrs.
1896 Par Atēnu olimpiādes vietējo varoni kļūst mājinieks Spiridons Luiss - grieķiem nebija lielākas vēlmes par to, lai rīkotāju pārstāvis uzvarētu maratona distancē. 10. aprīlī Luiss, apāvis dzimtā ciema iedzīvotāju dāvinātās sporta čības, kopā ar 16 citiem skrējējiem pameta Maratonu, lai drīzumā kļūtu par nacionālo varoni. Par līderi Luiss kļuva četrus kilometrus pirms "Panathinaiko" stadiona, kurā sportisti finišēja. Vairāk nekā 100 000 līdzjutēju stadionā un skrējiena maršrutā sveica Luisu, kurš tuvāko sekotāju apsteidza par septiņām minūtēm. Sudrabs tika vēl vienam grieķim – Harilaosam Vasilakosam, un arī trešais finišēja olimpiādes dzimtenes pārstāvis Spiridons Beloks, taču viņu diskvalificēja par to, ka daļu distances viņš veicis... ratos. Un trešā vieta tika vienīgajam no ārzemniekiem, kurš pirms olimpiādes bija skrējis maratonu, - ungāram Ģūlam Kelneram.