Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

9. aprīlis

9. aprīlis
Bils Rasels un Reds Auerbahs

1987 Veins Greckis „play-off” sērijas otrajā spēlē pret Losandželosas ”Kings” (13:3) tiek pie sava 177. izslēgšanas spēļu rezultativitāte s punkta, visu laiku ražīgāko Stenlija kausa izcīņas spēlētāju rangā apsteidz Žanu Belivo, kļūstot par tā līderi. Greckis pirmo ailīti nevienam vairs neatdos.
1978 Denveras "Nuggets" basketbolists Deivids Tompsons gūst 73 punktus spēlē, atkārtojot līgas trešo augstāko sasniegumu (pēc Vilta Čemberlena 100 un 78 punktiem). Tas notiek „Nuggets” mačā pret Detroitas „Pistons”. Tompsonam bija iemesls pacensties – viņš ar Džerdžu Džervinu no Sanantonio „Spurs” cīkstējās par regulārā čempionāta rezultatīvākā spēlētāja balvu. Pirms pēdējā mača Džervins bija nedaudz priekšā. Šķita, ka Tompsonam ar 73 punktiem pietiks, lai apsteigtu konkurentu, taču Džervins mačā pret Ņūorleānas „Jazz” guva 63 punktus un tomēr noturējās pirmajā ailītē. Viņam, sezonu noslēdzot, bija 27,22 vidēji spēlē gūti punkti, Tompsonam – 27,15. Tā ir visu laiku mazākā distance starp uzvarētāju un otrās vietas ieguvēju šajā rādītājā NBA vēsturē.
1968 Minesotas "North Stars" uzbrucējs Veins Konelijs kļūst par pirmo hokejistu, kurš Stenlija kausa izcīņā realizējis soda metienu. Viņam izdodas pārspēt Losandželosas ”Kings” vārtu vīru Teriju Savčuku. Mačs noslēdzas 7:5. Trīs iepriekšējie mēģinājumi Laionela Konahera, Aleksa Šibicka un Virdžila Džonsona izpildījumā bija nesekmīgi.
1959 Bostonas "Celtics" NBA finālsērijas ceturtajā mačā ar 118:113 pieveica Mineapolisas „Lakers”, tiekot pie līgas titula. Šis bostoniešiem ir pirmais no astoņiem pēc kārtas izcīnītiem tituliem, un šī „Celtics” komanda, ko vadīja leģendārais Reds Auerbahs, un kuras līderis laukumā bija Bils Rasels, uzskatāma par vienu no NBA visu laiku labākajām vienībām. 1967. gadā „Celtics” paklupa Austrumu konferences finālā pret Filadelfijas „76ers”, taču divās nākamajās sezonās atkal tika pie titula. Rasels tobrīd jau bija kļuvis par spēlējošo treneri (pirmo tumšādaino vīru šajā amatā NBA; Auerbahs ieņēma kluba ģenerālmenedžera posteni). 1969. gadā Rasels, 13 sezonās kopā ar „Celtics” izcīnījis 11 NBA čempiona titulus, teica ardievas sportista karjerai.
1896 Austrālietis Edvīns Fleks izcīna savu otro zelta medaļu pirmajās mūsdienu vasaras olimpiskajās spēlēs. Fleks finiša spurtā pieveic ungāru Nandoru Dani un uzvar 800 m skrējiena finālā. Divas dienas iepriekš Fleks, kurš līdz šim ar augstiem rezultātiem neizcēlās, izmantoja sava platā soļa priekšrocības, 1500 m skrējiena finišā apsteidzot Artūru Bleiku no ASV. Ceļa segums bija ļoti sliktā stāvoklī, un nav brīnums, ka Fleks par 17 sekundēm atpalika no francūža Albīna Lemusjū divus mēnešus iepriekš uzstādītā pasaules rekorda. Fleks ir pirmais Lielbritānijā dzimušais sportists, kurš uzvarējis olimpiskajās spēlēs (bērnībā viņš ar ģimeni pārcēlās uz Austrāliju).