Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

3. janvāris

3. janvāris
Giljermo Vilass

1991 Mačā pret Ņujorkas "Islanders" Veins Greckis no Losandželosas „Kings” guva savus 700. vārtus NHL. „Kings” izcīnīja 6:3 uzvaru, bet Greckis šajā mačā tika pie trim panākumiem, nokārtojot savu 47. ”hat-trick” karjerā. 700. vārtus viņš guva pirmajā periodā, kad bija nospēlētas 11 minūtes un 48 sekundes. Greckis pārspēja „Islanders” vārtsargu Glenu Hīliju ar metienu no neērtās nūjas satvēriena puses, raidot ripu virs vārtu vīra pleca. Greckis kļuva tikai par ceturto NHL hokejistu, kas guvis 700 vārtus.
1987 "Manchester United" kluba futbolists Laiems O'Braiens uzstāda britu futbola rekordu - viņu no laukuma noraida 85. sekundē. 2000. gadā par rekordistu kļūs "Sheffield Wednesday" vārtsargs Kevins Presmans, ko arbitrs aizsūta uz ģērbtuvēm jau mača 13. sekundē. Eiropas futbola rekords pieder Itālijas kluba "Bologna" spēlētājam Džuzepem Lorenco, kurš 1990. gada 9. decembrī Itālijas kausa izcīņas mačā degungalā sarkano kartīti ieraudzīja 10. sekundē.
1979 Slavenais argentīniešu tenisists Giljermo Vilass beidzot izcīnīja „Grand Slam” vienspēļu titulu arī uz zālāja seguma kortiem. Austrālijas atklātā čempionāta finālā Vilass tikās ar austrālieti Džonu Marksu un uzvarēja ar 6:4, 6:4, 3:6, 6:3. Vilasa sāncensis pirms turnīra bija tikai 177. vietā ATP rangā, bet pēc aizkļūšanas līdz finālam pakāpās uz 44. ailīti. Gadu vēlāk Vilass aizstāvēja titulu, pieveicot amerikāni Džonu Sadri. Tas bija viņa pēdējais no sešiem „Grand Slam” vienspēļu tituliem.
1977 Čehoslovakijā finišēja pirmais oficiālais pasaules čempionāts hokejā junioriem, kurā pie zelta medaļas tika Rīgas „Dinamo” pārstāvis Mihails Šostaks. Finālā PSRS ar 6:4 pārspēja Kanādu. Šostaks turnīrā guva piecus vārtus un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles.