Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

2. janvāris

2. janvāris
Emīls Zatopeks

2011 Havi Ernandess aizvada savu 549. spēli slavenā Spānijas futbola kluba „Barcelona” rindās, atkārtojot Migeli piederošo vienības rekordu. Šobrīd Havi, kurš pirmo spēli „Barcelona” pieaugušo komandas rindās aizvadīja 1997. gadā, rēķinā ir jau 697 mači kataloniešu rindās.
1996 91 gada vecumā Bernē mirst slavenais austriešu futbolists un treneris Karls Rapans, pēc kura iniciatīvas 1961. gadā tika nodibināts "Intertoto" kauss. Pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados Rapans kļuva par iniciatoru spēles taktiskās sistēmas maiņai, ieviešot tā saucamo "šveiciešu aizšaujamo", kas paredzēja četru futbolistu spēlēšanu aizsardzībā un savstarpēju pozīciju maiņu, ja to prasīja mača gaita. Rapana idejas itālieši attīstīja, izveidojot "katenačo".
1981 Amerikāniete Mērija Migere labo pasaules rekordu peldēšanā 200 m distancē tauriņstilā, to veicot divās minūtēs un 5,65 sekundēs. Šis rekords noturējās līdz pat 1999. gadam, kad to laboja austrāliete Sjūzija O’Nīla.
1971 "Ibrox Park" stadionā Glāzgovā "Glasgow Rangers" un "Celtic" futbola derbijā neilgi pirms mača beigām panikas izraisītajā jūklī bojā iet 66 cilvēki. Neilgi pirms spēles beigām „Glasgow Rangers”, kas tobrīd zaudēja ar 0:1, līdzjutēji devās uz izeju, taču viņu8 mīluļi pēdējā minūtē panāca izlīdzinājumu. Pūlis metās atpakaļ stadionā, un spiedienu neizturēja kāpnes, kas iebruka. Vēl vairāk nekā 150 cilvēki guva ievainojumus.
1969 PSRS sporta rupors "Sovetskij Sport" nosauc Emīlu Zatopeku par cilvēces ienaidnieku. „Čehu lokomotīve”, kā vienu no visu laiku labākajiem gargabalniekiem nodēvēja žurnālisti, šādu „pagodinājumu” izpelnījās par savu aktīvo nostāju pret Prāgas pavasara apspiešanu. Četrkārtējo olimpisko čempionu atstādināja no dienesta armijā, izslēdza no Čehoslovākijas komunistiskās partijas, un viņš bija spiests strādāt Prāgas sanitārajā pārvaldē, vācot atkritumus, bet vēlāk septiņus gadus pavadīja urāna raktuvēs. Partijā Zatopeku 1990. gadā atjaunoja Vāclavs Havels.
1953 NBA klubs Baltimoras "Bullets" sāk savu 32 zaudējumu spēļu sēriju izbraukumā, ar 66:73 piekāpjoties Indianapolisas „Olympians”. Te gan jāpiebilst, ka daļu spēļu Baltimoras klubs aizvadīja neitrālā laukumā – tolaik tā bija ierasta prakse.
1918 Pēc "Westmount" arēnas nodegšanas tiek izformēts NHL hokeja klubs Monreālas "Wanderers". NHL debijas sezonā „Wanderers” paspēja aizvadīt tikai četrus mačus. Pēc ugunsgrēka klubs, kas ir četrkārtējs Stenlija kausa ieguvējs, lūdza citu NHL vienību palīdzību, taču to tā arī nesaņēmis, tika izformēts. Monreālas „Canadiens” bija un ir pilsētas franču valodā runājošo pielūgsmes objekts, bet „Wanderers” guva atbalstu angļu izcelsmes iedzīvotāju vidū. Vēlāk uz „Wanderers” bāzes radās „Monreālas „Maroons”.