Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

8. marts

8. marts
Džo Freizers

1994 Pirmo reizi divi komandas biedri vienā NBA mačā uzbrukumā gūst četrus punktus (trīspunktnieks un realizēts sodiņš). Tas ir pa spēkam Pitam Maiersam un Skotijam Pipenam no Čikāgas "Bulls" (116:95 pār Atlantas "Hawks").
1986 Martina Navrātilova kļūst par pirmo tenisisti, kura karjerā nopelnījusi 10 miljonus USD. Tas notiek pēc viņas uzvaras ASV čempionātā telpās, kad viņa finālā ar 3:6, 6:0, 7:6 pieveic Helēnu Sukovu un saņem čeku par 150 000 USD. Kopumā karjeras laikā Navrātilova kortā nopelnīja vairāk nekā 21 miljonu USD. Taču jāņem vērā, ka tie bija laiki, kad tenisisti varēja tikai sapņot par tādiem honorāriem kā mūsdienās, bet tenisistes pat iedomāties nespēja, ka kādreiz „Grand Slam” turnīros saņems tikpat, cik kungi. Spriediet paši – Serena Viljamsa jau paspējusi nopelnīt gandrīz 55 miljonus USD, bet viņas karjera vēl ne tuvu nav beigusies... Navrātilova ar savām 167 uzvarām WTA turnīros rangā ieņem tikai astoto vietu. Salīdzinājumam – Serena Viljamsa uzvarējusi tikai 58 turnīros.
1971 Džo Freizers "Madison Square Garden" arēnā aizstāv pasaules čempiona titulu boksā supersmagsvariem, 15 raundu cīņā pieveicot Muhamedu Alī. Alī pirms tam bija izcietis diskvalifikāciju par attiekšanos karot Vjetnamā, taču pēc atgriešanās ringā tika pie divām uzvarām un tiesībām cīnīties par čempiona titulu ar jostu glabātāju Freizeru. Šajā cīņā, ko vēlāk nosauca par „Gadsimta maču”, druknais un fiziski izturīgais Freizers spēja atrast pretlīdzekļus Alī uzbrukumiem, atbildēja ar ļoti asiem sitieniem, viens no kuriem 15. raundā izrādījās nokdauna vērts. Freizers uzvarēja pēc punktiem un bija pirmais, kurš profesionālajā ringā pārspēja Alī.
1963 Brazīlijā tiek pārtraukta futbola spēle pēc tam, kad izcēlušās nekārtības (viens bojā gājušais, 10 ievainotie) - "Sao Paolo" fani apsūdzēja Peli melnās maģijas izmantošanā, ar kuras palīdzību futbola leģenda esot guvis piecus vārtus pret viņu komandu.