Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

6. aprīlis

6. aprīlis
Roberts Perišs

2010 „Barcelona” futbola kluba argentīniešu uzbrucējs Lionels Mesi aizvada vienu no savām spožākajām spēlēm. Čempionu līgas ¼ fināla atbildes mačā pret „Arsenal” Mesi pēc tam, kad Niklāss Bendtners 18. minūtē izvirza vadībā londoniešus, gūst trīs vārtus vēl līdz pārtraukuma, bet spēles 88. minūtē tiek arī pie ceturtā panākuma, liekot gavilēt 93 000 „Camp Nou” stadionā sanākušajiem līdzjutējiem. Mesi četrus vārtus spēlē gūst pirmo reizi un ir tikai sestais futbolists Čempionu līgas vēsturē, kam tas izdevies. Diemžēl jau nākamajā kārtā „Barcelona” komandai kāju priekšā aizlika Milānas „Inter”.
2006 "Manchester United" ar "American International Group" apdrošināšanas kompāniju paraksta lielāko līgumu Anglijas futbola vēsturē par reklamēšanos uz futbolistu krekliņiem. Darījuma, kas noslēgts uz četriem gadiem, summa ir 56,5 miljoni mārciņu.
2003 Brazīlijas GP kļūst par F1 pasaules čempionāta 700. sacīkstēm (un 200. „Jordan” komandai). Drošības apsvērumu dēļ sacīkstes tika pārtrauktas 15 apļus pirms finiša. Pēc ilgākām debatēm par noteikumu interpretāciju par uzvarētāju tiek pasludināts tieši „Jordan” komandas pilots Džankarlo Fizičella, kam šīs bija 110. sacīkstes karjerā (un pirmais panākums!).
1996 42 gadus vecais centrs Roberts Perišs, aizvadot savu 1561. NBA spēli, kļūst par līgas rekordistu. Perišs savā 20. NBA sezonā, kurā pārstāv Šarlotas „Hornets”, apsteidz Karīmu Abdulu Džabaru. Viņš aizvadīs vēl vienu sezonu Bostonas „Celtics” rindās un kļūst par četrkārtēju NBA čempionu. Perišs, kurš karjeru noslēdza ar 1611 regulārajā čempionātā aizvadītām spēlēm, ir vecākais NBA čempions.
1991 Itālijas futbola līga par kokaīna lietošanu uz 15 mēnešiem diskvalificē argentīniešu zvaigzni Djego Maradonu.
1980 Gordijs Hovs pabeidz savu 26. sezonu NHL. Hovs par karjeras beigšanu paziņoja jau pēc 1971. gada sezonas, kas viņam kļuva par 25. NHL, beigām, taču vēlāk pievienojās WHA klubam Hjūstonas „Aeros”. Kad hjūstoniešiem atteica iekļaušanos NHL, klubu izformēja, bet Hovs pievienojās Ņūinglendas „Whalers”, ar ko aizvadīja divas sezonas AHL, līdz šīs līgas vienības pievienojās NHL. „Whalers” pārcēlās uz Hārtfordu un ar Hovu sastāvā 1979. gada rudenī debitēja hokeja vadošajā līgā. Hovs savā pēdējā sezonā NHL aizvadīja 80 spēles, kurās sakrāja 41 (15+26) rezultativitātes punktu. Karjerā kopumā Misteram Hokejam 1767 spēles NHL (līgas rekords) un 1850 (801+1049) rezultativitātes punkti, kas ir trešais rezultāts pēc Veina Grecka un Marka Mesjē līgas vēsturē. Vēlāk Hova rekordu (26 sezonas NHL) atkārtoja Kriss Čelioss.
1958 Leģendārais Arnolds Palmers kā pirmais golferis „Major” turnīros par uzvaru saņem čeku ar pieczīmju skaitli. Palmeram viss – uzvaras, popularitāte un dolāri - vēl būs priekšā, bet šis bija viņa pirmais panākums „Major” sacensībās – „Masters” turnīrā.
1935 Basketbola paraugspēles ietvaros Herolds Levits trāpa grozā 499 soda metienus pēc kārtas, bet ar 500. piegājienu kļūdās. Levits pēc tam kurvī salādēja vēl 371 metienu...
1896 Atēnās svinīgi atklāja pirmās mūsdienu vasaras olimpiskās spēles. Olimpiādei svētību deva Grieķijas karalis Georgs I, bet svinīgo ceremoniju klātienē vēroja 80 000 skatītāju. Lai gan ideja par olimpisko spēļu atjaunošanu radās jau 19. gs. vidū, baronam Pjēram de Kubertēnam to piepildīt bija lemts tikai gadsimta pašās beigās. Grieķiem ekonomisko problēmu dēļ nebija viegli sarīkot šāda mēroga sacensības, un vienbrīd pat parādījās iespējamība, ka olimpiāde pārcelsies uz Budapeštu - Ungārija gatavojās atzīmēt pastāvēšanas tūkstošgadi. Tomēr grieķu kroņprincis Konstantīns izveidoja rīcības komiteju, un ziedojumus izdevās savākt. Spēlēs piedalījās 241 sportists (pārsvarā grieķi), kuri pārstāvēja 13 komandas (Austrālija, Austrija, Bulgārija, Lielbritānija, Ungārija, Vācija, Grieķija, Dānija, ASV, Francija, Čīle, Šveice un Zviedrija, piedalījās arī apvienotā komanda). Pirmās olimpiādes dalībnieku vidū visi bija vīrieši (dāmas pirmo reizi startēja tikai 1900. gadā Parīzē). Viņi visi bija amatieri, kuri tikai pa vakariem varēja atļauties sporta nodarbības. Sportisti deviņos sporta veidos sadalīja medaļas 43 disciplīnās. Bija paredzēts aizvadīt sacīkstes arī kriketā un futbolā, taču pietrūka dalībnieku, savukārt airēšanas sacensības un burāšana cieta slikto laika apstākļu dēļ. Sportistiem, kuri uzrādīja labākos rezultātus, pasniedza sudraba medaļas, godarakstu un vainagu no olīvkoka zariem. Otrās vietas ieguvējs tika pie bronzas medaļas un lauru vainaga, bet trešajā vietā palikušais, tāpat kā visi pārējie, mājās atgriezās tukšām rokām. Par pirmo mūsdienu olimpisko čempionu 1527 gadu laikā kļuva amerikānis Džeimss Konolijs, kas trīssoļlēkšanā (divi soļi un lēciens) tika līdz 13,71 m atzīmei.
1893 Ņūorleānā tiek aizvadīts garākais boksa mačs - Džeka Burka un Endija Bouena cīņa pēc 110 raundiem (septiņas stundas un 19 minūtes) noslēdzas neizšķirti. Mačs sākās deviņos vakarā un noslēdzās nākamajā dienā pēc četriem no rīta. Bokseri bija pārāk noguruši, lai turpinātu cīņu, kas tika apturēta.