Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

6. marts

6. marts
Šons Eliots

2005 Sanantonio "Spurs" NBA klubs iemūžina Šona Eliota 32. numuru. Eliots ir pirmais spēlētājs līgas vēsturē, kas atgriezās ierindā pēc iekšējā orgāna (niere) pārstādīšanas. Viņš vairākās pozīcijās ir starp "Spurs" visu laiku labākajiem spēlētājiem. Eliotam, kurš NBA aizvadīja 12 sezonas, pieder „Spurs” rekords trāpīto (563) un izdarīto (1485) trīspunktu metienu skaita ziņā, Viņš ir arī vienīgais kluba basketbolists, kurš atrodas vienības visu laiku labāko desmitniekā sešos statistikas rādītājos.
1994 Kolins Džeksons uzstāda pasaules rekordu 60 m barjerskrējienā telpās (7,30 s). Šis sasniegums joprojām ir nepārspēts – vistuvāk tam pēdējā laikā ticis kubietis Deirons Robless, kurš skrējis 7,33 un 7,34 sekundēs.
1985 18 gadus vecais Maiks Taisons savā pirmajā profesionālajā cīņā pirmajā raundā nokautē Ektoru Mersedesu. Kopumā savā pirmajā profesionāļa karjeras gadā Taisons aizvadīja 15 cīņas, un visus savus sāncenšus nokautēja.
1982 NBA fiksēts augstākais rezultāts kopējā punktu izteiksmē - Sanantonio "Spurs" pieveic Milvoki "Bucks" ar 171:166 (trešajā pagarinājumā). Trīs basketbolisti šajā mačā guva 40 un vairāk punktus („Spurs” pārstāvja Džordža Džervina rēķinā 50). Šis rekords gan nenoturēsies ilgi – pēc gada Detroitas „Pistons” un Denveras „Nuggets” (arī pēc trešā pagarinājuma) pa abām sametīs 370 punktus.
1981 Amerikāņu daiļslidotājs Skots Hemiltons izcīna pirmo no saviem četriem pēc kārtas iegūtajiem pasaules čempiona tituliem. Tas notiek 19 gadu vecumā un par spīti visām ārstu prognozēm. Trīs gadu vecumā Skots saslima ar malabsorbcija sindromu, kas paralizēja daļu no viņa zarnām, un pārstāja augt. Kad Skotam bija deviņi gadi, dakteri viņam atvēlēja vēl tikai dažus mēnešus dzīves. Taču Skots izdzīvoja un kļuva par lielisku daiļslidotāju, kurš 1984. gadā kļuva arī par olimpisko čempionu.
1923 Nākamais Tarzāns amerikāņu peldētājs Džonijs Veismillers kļūst par pirmo šī sporta veida pārstāvi, kurš 400 m distanci brīvajā stilā veic ātrāk par piecām minūtēm – sacensībās Ņūheivenā (ASV) viņš finišē pēc 4:57,0.
1902 Huans un Karless Padrosi nodibina Madrides "Real" futbola klubu (ar nosaukumu "Madrid FootBall Club"). Trīs dienas vēlāk madridieši aizvada pirmo spēli, bet pēc trim gadiem „Madrid FC” izcīnīs pirmo titulu, Spānijas kausa izcīņas finālā pieveicot Bilbao „Athletic”. Mūsdienās „Real” ir viens no labākajiem un bagātākajiem pasaules futbola klubiem. „Real” vairāk nekā 100 gadus ilgajā vēsturē deviņas reizes uzvarējusi Čempionu līgā, divreiz ieguvusi UEFA kausu, reizi – UEFA Superkausu. Spānijas čempionātā „Real” uzvarējusi 32 reizes.