Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

5. februāris

5. februāris
Karīms Abduls-Džabars

2000 Itālijas izlase savā debijas spēlē Sešu nāciju turnīrā regbijā (līdz tam ar Francijas pievienošanos prestižās sacensības sauca par Piecu nāciju turnīru), Romā ar 34:20 pieveica tābrīža titula īpašniekus skotus. 29 punktus Itālijai guva argentīniešu izcelsmes regbists Djego Domingess.
1999 Slavenais bokseris Maiks Taisons atkal nonāk cietumā, šoreiz par divu autovadītāju piekaušanu pēc mašīnu sadursmes. Iepriekšējo reizi Taisonu uz trim gadiem par izvarošanu notiesāja 1995. gadā. Kad pēc deviņu mēnešu atsēdēšanas Taisons iznāca no tuptūža, viņa parādi sasniedza 20 miljonu USD atzīmi.
1989 Karīms Abduls-Džabars kļūst par pirmo NBA spēlētāju, kurš guvis 38 000 punktu. Tas notika Losandželosas ”Lakers” uzvarētajā spēlē pret Dalasas „Mavericks”. „Lakers” centra spēlētāja karjera tuvojas beigām, un to viņš noslēdza ar 38 387 gūtiem punktiem (vidēji 24,6 spēlē). NBA rezultatīvāko spēlētāju rangā 20 sezonas NBA aizvadījušais centrs tuvāko sekotāju Karlu Melounu apsteidz par 1495 punktiem, bet trešajā vietā esošo Maiklu Džordanu, kam strauji tuvojas Kobe Braients, par 6095 punktiem.
1974 Arī viens ir karotājs. Zviedrijā junioru līgas basketbola mačā 13 gadus vecais Matss Vermelins gūst 272 punktus, un viņa pārstāvētā komanda uzvar ar 272:0.
1972 Bobs Duglass kļūst par pirmo tumšādaino spēlētāju, kurš iekļauts basketbola slavas zālē. Pirms viņa Neismita vārdā nosauktajā slavas zālē tika uzņemti 76 dalībnieki, un visi viņi bija baltie spēlētāji un treneri. Duglass pagājušā gadsimta sākumā izveidoja Ņujorkas „Renaissance” profesionālo basketbola komandu, kas ceļoja apkārt pa ASV un spēlēja ar katru no sāncenšiem (neskatoties uz ādas krāsu), kam pietika dūšas stāties pretī. Komandas nosaukums radies no „Renaissance” kazino Hārlemā, kura īpašnieki apmaiņā pret savas iestādes vārda popularizēšanu atļāva komandai aizvadīt spēles deju zālē. „Renaissance” pastāvēšanas laikā (1923 – 1949) izcīnīja 2318 uzvaras un piedzīvoja tikai 381 zaudējumu. Bobu Duglasu ASV dēvē par „Tumšādaino profesionālā basketbola tēvu”.
1956 Kortīnā d'Ampeco noslēdzas VII ziemas olimpiskās spēles, kuras pirmo reizi TV ekrānos var vērot daudzmiljonu līdzjutēju armija. PSRS komanda Kortīnā izcīnīja visvairāk – 16 godalgas. Padomiešiem arī tika visvairāk zelta – septiņas - medaļu. Komandu vērtējumā otrā vieta pienācās Austrijai, trešā – Somijai. 1500 m ātrslidošanas distancē vīriešiem divi krievi – Jevgeņijs Grišins un Jurijs Mihailovs uzrādīja pilnīgi vienādu rezultātu, un abiem tika pasniegtas zelta medaļas (abi arī kļuva par jaunajiem pasaules rekordistiem).