Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

4. jūnijs

4. jūnijs
Edvīns Mozess

2011 Na Li kļūst par pirmo Ķīnas tenisisti, kura uzvarējusi „Grand Slam” tenisa turnīrā. Na Li Francijas atklātā čempionāta finālā ar 6:4, 7:6 pieveica Frančesku Skjavoni.
1994 Haile Gebrselasija kļūst par pirmo etiopieti, kurš labojis pasaules rekordu vieglatlētikā. Nīderlandē Gebrselasija 5000 m distanci veic 12:56,96, gandrīz par pusotru sekundi pārspējot septiņus gadus veco marokāņa Saīda Aoitas sasniegumu.
1988 Štefija Grāfa uzvar Francijas atklātajā tenisa čempionātā, finālā nieka 32 minūtēs ar 6:0, 6:0 sagraujot 17 gadus veco Natašu Zverevu no PSRS. Grāfa šajā spēle, kas ilga tikai 32 minūtes, zaudēja vien 13 punktus.
1987 Sacensībās Madridē 400 m barjerskrējienā Denijs Hariss par 0,13 sekundēm pārspēj leģendāro Edvīnu Mozesu, kam šis ir pirmais zaudējums deviņu gadu, deviņu mēnešu un deviņu dienu (!) garā laika posmā, kurā viņš izcīnīja 122 uzvaras pēc kārtas. Neuzvaramais Mozess gan pa šo laiku bija kļuvis vecāks, bet rezultāti vājāki. Visi gaidīja, kurš tad viņu beidzot pieveiks, un par veiksminieku kļuva 21 gadu vecais trīskārtējais ASV studentu čempions Hariss. Visi skrējēji, sēžot uz soliņa, gaidīja starta tiesneša izsaukumu, un vienīgo Mozess vēl pirms uzvaras veica goda apli, atļaujot 12 000 skatītāju izteikt savu atzinību izcilajai vieglatlētikas personai. Un tikai tad viņš devās pie kolēģiem. Hariss ātri uzsāka skrējienu un pie sestās no desmit barjerām bija vadībā. Taču pirms astotā šķēršļa Mozess, pēc kura aprēķiniem skrējiena sākumā attālums starp barjerām jāveic 3,1 sekundē, bet, tuvojoties finišam, 4,8 sekundēs, jau bija panācis sāncensi un pat nedaudz izvirzījās priekšā. Devīto barjeru abi pārvarēja vienlaikus, taču finišā Hariss izrādījās nedaudz ātrāks (par 0,13 s). "Sports Illustrated" parādījās virsraksts: "Spānijā beidzās karaļa laiks". Mozesa ieradums veikt goda apli arī pēc sacīkstēm bija tikt spēcīgs, ka arī tovakar viņš devās pēc apsveikumiem, un publika atsaucās, sarīkojot ovācijas sportistam, kuru, kā izrādījās, tomēr var pārspēt.
1985 Rumāniete Anišoara Kušmira sacensībās Bukarestē vienas dienas laikā divreiz labo pasaules rekordu tāllēkšanā. Vispirms Kušmira sasniedz 7,27 m atzīmi, par sešiem centimetriem pārspējot pašai piederējušo pasaules labāko sasniegumu, bet vēl pēc brīža aizlido 7,43 m tālu. Kušmiras rekords noturēsies nedaudz vairāk par diviem gadiem, kad to par vienu centimetru pārspēs vāciete Heike Drehslere.
1938 Parīzē, „Parc des Princes” stadionā ar Šveices un Vācijas izlašu spēli sākas Pasaules kausa izcīņa futbolā. 27 162 skatītāji ir liecinieki tam, kā vācieši 29. minūtē pēc Jozefa Gaučela sitiena izvirzās vadībā un kā divas minūtes pirms pārtraukuma Šveice ar Andrē Abeglena pūlēm panāk izlīdzinājumu. Nākamajā dienā cīņā iesaistīsies pārējās 14 komandas. Turnīrs notika pēc „play-off” principa, un pēcspēles 11 m sitieni neizšķirta gadījumā netika izpildīti. Šveicei un Vācijai 9. jūnijā nācās aizvadīt pārspēli, kurā šveicieši bija pārāki ar 4:2.