Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

1. aprīlis

1. aprīlis
Maikls Felpss

2009 Argentīnas futbola izlase piedzīvo smagu zaudējumu Pasaules kausa izcīņas Dienvidamerikas kvalifikācijas turnīrā, Lapasā ar 1:6 kapitulējot Bolīvijai. Augstkalnes apstākļos spēlēt nav viegli, un to izjutuši visi futbolisti, kuri viesojušies Bolīvijas galvaspilsētā. Argentīna nebija izņēmums Trīs vārtus uzvarētājiem guva Hoakins Botero. Argentīna ar piecu vārtu starpību zaudēja ceturto reizi – 1958. gadā 1:6 no Čehoslovākijas, 1959. gadā – 0:5 no Urugvajas un 1993. gadā 0:5 no Kolumbijas. Un tagad arī Bolīvija. Šis zaudējums gan neliedza argentīniešiem ceļu uz finālturnīru, kur viņi aizkļuva līdz ¼ finālam.
2008 Futbola kluba "Barcelona" uzbrucējs Bojans Krkičs tiek pie panākuma mačā pret "Schalke-04", kļūstot par otro jaunāko (17 gadi un 217 dienas) futbolistu, kurš guvis vārtus Čempionu līgas spēlē un pirmo vārtu guvēju, kurš dzimis pagājušā gadsimta pēdējā desmitgadē.
2007 Melburnā jaunu pasaules čempionāta rekordu uzstāda leģendārais amerikāņu peldētājs Maikls Felpss, kurš izcīna septīto zelta medaļu vienās sacensībās. Tas notiek 400 m kompleksajā peldējumā, kurā Felpss finišē ar pasaules rekordu – 4:06,22.
2007 Morgana Presela 18 gadu un 313 dienu vecumā kļūst par jaunāko „Major” golfa turnīru uzvarētāju – viņa paliek nepārspēta „Kraft Nabisco” čempionātā. Piebilstams, ka LPGA mačos var piedalīties tikai 18 gadu vecumu sasniegušas spēlētājas. Pēc šīs uzvaras Presela LPGA rangā no 17. vietas pakāpās uz ceturto.
2006 Garijs Kasparovs, kurš valdīja šahā vairāk nekā 20 gadus un ir nopelnījis visu laiku augstāko ELO koeficientu (2851), tiek izslēgts no FIDE ranga, jo gada laikā nav aizvadījis nevienu spēli.
2001 Masimo Taibi no "Regina" kluba 87. minūtē panāk izlīdzinājumu (1:1) spēlē pret "Udinese", kļūstot par otro vārtsargu (pēc Mikelandželo Rampulas), kurš guvis vārtus Itālijas A sērijas vēsturē. Taibi raida bumbu vārtos ar galvu pēc stūra sitiena izpildes.
1992 NHL spēlētāji sāk pirmo streiku 75 līgas pastāvēšanas gados. Streiks sākas pēc tam, kad hokejistu arodbiedrība (560 spēlētājiem balsojot „par” un tikai četriem „pret”) noraida klubu īpašnieku piedāvāto jaunā kolektīvā darba līguma variantu. Streiks beidzas jau 10. aprīlī, kad puses paraksta līgumu uz diviem gadiem. Streika dēļ sezona ievelkas līdz pat jūnijam.
1972 Galvenās beisbola līgas spēlētāji pirmo reizi piesaka kolektīvo streiku, kas noslēdzas jau 13. aprīlī pēc tam, kad klubu īpašnieki par 500 000 USD palielina iemaksas spēlētāju pensiju fondā un iekļauj jaunajā kolektīvajā darba līgumā punktu par līgumu jautājumu izskatīšanu arbitrāžā.
1919 Pirmo un vienīgo reizi tiek atcelta Stenlija kausa izcīņas finālspēle, un trofejas ieguvējs netiek noskaidrots. Monreālas „Canadiens” hokejisti bija inficējušies ar gripu, un daudzus no viņiem ievietoja slimnīcā. Vīrusu saķēra arī kluba galvenais treneris Džordžs Kenedijs. Kad viņu mediķi izlaida no slimnīcas, izrādījās, ka treneris nespēj savākt pilnu komandu un nevar stāties pretī Sietlas „Metropolitans” sērijas sestajā spēlē (pēc pieciem mačiem rezultāts bija 2:2). „Metropolitans” galvenais treneris Pīts Maldons atzina, ka šādos apstākļos nevar noskaidrot Stenlija kausa ieguvēju, nebūšot godīgi...