Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2490, Did:0, useCase: 3

Video: SA+ basketbols: Pasaules kausa "wild-card" piešķiršana un izloze

Kristaps Driķis
SA+ basketbols šoreiz aplūko nesen notikušo Pasaules kausa izlozi un diskutē par veidu, kādā tiek piešķirtas "wild-card", un vai uz to vajadzēja pieteikties arī Latvijas valstsvienībai?
Vērtējums: +8

     [+] [-]

, 2014-02-07 22:23, pirms 11 gadiem
Parak iss! Man gribetos dzirdet par nakotnes potencialo izlasi! Paslaik musu jaunie domine visur, un varbut mazu analizi par jaunajiem speletajiem!! Vai mes reali varatu izcinit medalas Ukraina?

     [+] [-]

, 2014-02-12 01:56, pirms 11 gadiem
Kā es saprotu - ir viena konkrēta naudas summa, kura ir jāiemaksā, lai FIBA izskatītu pieteikumu. Tās summas nav mistiskas. Mājaslapā var atrast nolikumu un tā summa ir 500'000 eur. Lai saņemtu wild card, svarīgi ir sportiskie rezultāti (izlašu un klubu līmenī) un tā sauktais market (cik daudz basketbolu var pārdot šajā valstī, cik skatījumus youtube kanālos un turnīru mājaslapās uzģenerē no konktrētās valsts, cik daudz skatītāju vispār seko līdzi basketbolam, cik daudz fanu varētu atbraukt uz turnīru utt). Protams, man wild card došana arī nesajūsmina, bet pats wild card mehānisms ir pietiekoši caurspīdīgs un nekā mistiska tur nav. Pēc šiem principiem, piemēram, Lietuvieši vienmēr saņems wild card, ja vien netiks un pieteiksies. Latvieši nesaņemtu, jo mums tikai sportiskais līmenis atbilst. Ne mums ir interese par basketbolu no parastajiem mirstīgajiem, ne mēs esam baigi aktīvie fani (ar izņēmumu u20 fināls), ne mums ir baigā pirktspēja visādiem merchendise sūdiem.