Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:542, Did:0, useCase: 3

Marsels prasās... Varbūt labāk Maksims?

Marsels prasās... Varbūt labāk Maksims?
Maksims Sušinskis ir bez darba. Pafantazējam - ja nu tas būtu mūsu Dinamo, kur viņš apstāsies savos meklējumos?

Foto: championat.ru

Hokejista Marsela Hosas aģents, kā mēdz izteikties Lauris Dārziņš, piebūris drāmu – viņš meklē savam klientam komandu un šādā vīzē pie sava vārda šajā sakarā nonācis arī Dinamo menedžeris. Vai Hosa spēlēs Rīgā?

Saprotams, ka Hosas izmešana no AKBars ir ļoti daudznozīmīga – to varēja paredzēt jau pavasarī, kad klubs neizpildīja izvirzīto uzdevumu. Palika bez iepriekšējās sezonās izcīnītā kausa... Slovāks Kazaņā bija, spēlēja labi, taču kalnus negāza. Ja tiek meklēti grēkāži, kas padarīja AKBars par nopērtiem grēciniekiem, tad ārzemniekiem vienmēr būs priekšroka. Tas normāli – ja reiz leģionāru limits, tad komandā tiek ņemti tādi, kas var noteikt spēles rezultātu. Ja Hosa tur bija un nekas prātīgs beigās nesanāca, tātad – vainīgs. Hokejistam bija līgums ar komandu uz vēl vienu gadu, taču tas tagad pārtraukts. Abas puses vienojās par saprātīgu kompensāciju, lai Marsels būtu paēdis un varētu vēl piedāvāt sevi brīvajā tirgū. Tas, ka pirmais klubs, ko tagad sauc Hosas sakarā, ir Rīgas Dinamo – nav nekāds brīnums. No kurienes tad šī pasaules daļa uzzināja par tādu meistaru ar snaipera dotībām? Nenāk par ļaunu atgādināt, ka pat pēc pirmās sezonas, kad Hosa bija izdomājis paņemt no KHL vairāk nekā viņam deva Rīga, nekādas brīnumsvecītes viņam apkārt neviens nededzināja. Tādā vīzē uzbrucējs atkal nonāca pie Dinamo iztikšanas... Vai atgādināt, kā toreiz sprieda krievi? Nu, lai viņš nospēlē tāpat vēl vienu sezonu, tad paskatīsimies. Marsels nospēlēja, jo pats atdevās spēlei un arī apstākļi viņam bija kā Mārupes gurķim labākajā novada siltumnīcā. Par to paldies trenerim, kurš prata pamodināt hokejistā viņa snaudošo talantu. Kas notika Kazaņā? Nekas ārkārtējs. Leģionāra liktenis. Izrādījās, ka slovāks ir labs spēlētājs, taču citi treneri no viņa gaidīja un prasīja citu apvārsni, kas Marselam nav pa spēkam.

Lai gan tirgus cena pēc Kazaņā pavadītā gada Hosam ir kritusies, viņa aģents vienalga grib savam klientam izspiest vismaz miljons eiro sezonā. Šī iemesla dēļ aizrijās Atlant, kas bija pirmie pie galda un runāšanas. Viņi joprojām grib... Rīgas Dinamo menedžeris Sējējs savu attieksmi Hosas sakarā nav mainījis – ņemsim, ja viņš ņems to, cik dodam. Cik? Tas esot viņa otrās sezonas apmērs. Robežās – no 500 līdz 600 tūkstošiem eiro. Nav zināms, kādu atkāpšanās naudu Kazaņa iedeva atbrīvotajam hokejistam – ja tā ir kaut puse no līguma, kas bija atrunāts uz papīra (runā, ka vienu citronu viņš saņēma oficiāli, bet otru – kā dakteris...), tad Sējēja piedāvājums kopumā nav nemaz tik slikts. Ja tas ir mazāks, tad Marsels noteikti gribēs kompensēt neiegūto peļņu. Tomēr, jāpatur prātā, kas viņu sagaida Rīgā? Mainījies treneris, daļēji mainījusies arī komanda. Hosa nav tāds muļķis, lai nesaprastu, ka viņam šeit būs (-tu) jāspēlē savādāk. Tāpēc aģenta piezīmes ar motīvu – Marsels grib komandā, kas viņam garantē vietu un laiku pirmajā maiņā – izklausās nenopietni. Rautakalio nevienam savā komandā neko negarantēs, tāpat – nez vai Sējējs uz kaut ko tādu parakstīsies. Un vai vispār KHL ir tāda komanda, kas Hosam jaunākajam apsolītu pirmās maiņas maestro lomu.

Lai gan Valmierā treniņnometnē ir spēlētāju kā biezs, mūsu Dinamo vēl meklē uzbrucējus, kas noderētu KHL kaujas apstākļiem. Jaunais treneris ir atklāti paudis, ka slovāku un čehu hokeja skola nav viņa svētais vakarēdiens. Tātad – šajā ziņā, Hosam varētu nespīdēt... Bet vismaz viens uzbrucējs noderētu. Amerikāņu fārmlīgu sienāžu plūsma ir mazliet iebremzējusies – nav pat skaidrība par savējo Daugaviņu, kas joprojām sapņos piemin NHL. Viņš tā kā vēl atskatās pār plecu Otavas virzienā. Pametīšu šādu kaulu, laizīšanai un apzelēšanai. Ja reiz darbojamies brīvajā tirgū, varbūt ir vērts nocelt no plaukta kādu krievu? Viens tāds ar motivāciju tagad ir uzradies Sanktpēterburgā – bijušais SKA kapteinis Maksims Sušinskis. Labs, agresīvs, sparīgs laukumā. Uzbrucējam dažas dienas pirms nometnes sākuma, klubs izsniedza vilka pasi – uzteica darbu. Kas tur sīkāk starp abām pusēm – mistika, taču nenoliedzami, šobrīd KHL viens no skaļākajiem brīvajiem vārdiem ir tieši Sušinskis. Piedāvāt viņam? Meistarības ziņā viņš ir daudz lietderīgāks par Hosu. Otrs – naids un dusmas, ko var saprātīgi konvertēt. Revanšēties saviem bijušajiem darba devējiem par šādu pļauku – tur pat naudai būtu otršķirīga nozīme. Tā vismaz izskatās pēc sniegtajām intervijām. Rīga spēlē ar SKA vienā grupā – tātad, ir iespēja bijušos savējos dauzīt bieži un no sirds. Pilsēta patiktu, jo tuvu dzimtajai Pēterburgai, ģimenei nebūtu jāskrien pa Krievijas ārēm... Ko viņš vēl gribētu? Mazliet spēcīgāku sastāvu, lai būtu starp uzvarētājiem jeb favorītiem. Mūsu Dinamo tāds nav. Mazliet vairāk naudas, jo par viņa kājām, rokām un galvu var Krievijā dabūt vismaz pāris miljonus. Rīgai tā būtu nasta. Tiesa, viens ir prasīt, cits – dabūt. Šajā sezonas daļā klubu budžeti jau sadalīti, vai vismaz iezīmēti. Maksimālo labumu no tirgus Sušinskis vairs šobrīd neizspiestu. Tomēr – ja esam gatavi Hosam dot vismaz 500 000, tad Sušinskim piedāvāt kaut ko tuvu vienam miljonam būtu, ja ne attaisnojuši, tad atbilstoši hokejista kvalitātei un meistarībai. Turklāt, nav jau teikts, ka tieši tik viņš prasa. Starp citu, ļoti nopietni Maksimu tagad uzrunā Znaroks...

     [+] [-]

, 2011-07-25 15:42, pirms 13 gadiem
nē nu mums nevienu no viņiem nevajag, liekas naudas tēriņi
Slēpts komentārs: ajans

 +16 [+] [-]

, 2011-07-25 15:57, pirms 13 gadiem
Sapņot jau varam par Sušinski , bet viņš par 1 mil. nespēlēs Rīgā .
Krievu mediji ziņo , kad viņš ar Magņitku jau vienojies.
Bet tas būtu tik tiešām interesanti redzēt Rīgas sastāvā augstas klases krievu spēlētāju ..

 +12 [+] [-]

, 2011-07-25 15:59, pirms 13 gadiem
apshalnieks rakstīja: nē nu mums nevienu no viņiem nevajag, liekas naudas tēriņi
tad jau Ozo arī nevajag ... lai kaut kur tiktu, nauda ir jātērē, tērēs tā vai tā tad es labāk izvēlos Maksimu

 +19 [+] [-]

, 2011-07-25 16:00, pirms 13 gadiem
Es gan domāju, ka tieši kādu no viņiem vajadzētu, jo tomēr abi ir profesionāli, tikai katram savs spēles stils. Domāju, ka Sušinskis nav tas sliktākais variants, kopīgs ar Rautakalio tas, ka ir aktīva uzbrukuma hokeja piekritēji. Iespējams ļoti labs papildinājums par spīti gadiem.

 +17 [+] [-]

, 2011-07-25 16:05, pirms 13 gadiem
Sušinskis ir 90% labaaks variants - nevar saliidzinaat dirsu ar plaushaam

  +9 [+] [-]

, 2011-07-25 16:12, pirms 13 gadiem
punktu mašīna RD ir vajadzīga, taču bez Šuplera Hosa tāds nebūs. Sušinskis ir par vecu un dārgu.
manuprāt, vajag labu skandināvu snaiperi, kurš iederētos Pekas shēmās.

  +3 [+] [-]

, 2011-07-25 16:13, pirms 13 gadiem
Nu nespēlēs krievs Latvijas komandā, viņi jau paši negrib, tas būtu tipa nodevīgi, un it sevišķi jau Sušinskis ar savu raksturiņu...
Slēpts komentārs: Saimonss

  +2 [+] [-]

, 2011-07-25 16:14, pirms 13 gadiem
Ja Marsels nonāks RD,tad man nevilšus būs jajautā-kurš īsti komplektē šo komandu? Pekka jeb tomēr Sējējs?
Sušinskis ir labs hokejists, bet cik dzirdēts, tad mīl uzdot toni ģērbtuvēs. Diez vai Ozo būtu gatavs dalīt savu līderību komandā.
Marsels tieši otrādi, jo ģērbtuves ir klusāks par ūdeni un zemāks par zāli.

  +6 [+] [-]

, 2011-07-25 16:16, pirms 13 gadiem
Saimonss rakstīja: Un kāpēc ne Jašinu? Savainots?
Jašins visticamāk atgriezīsies NHL. Ņujorkas ,,Islander'' esot gatavi šo ņemt.

  +5 [+] [-]

, 2011-07-25 16:21, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ja Marsels nonāks RD,tad man nevilšus būs jajautā-kurš īsti komplektē šo komandu? Pekka jeb tomēr Sējējs?
Sušinskis ir labs hokejists, bet cik dzirdēts, tad mīl uzdot toni ģērbtuvēs. Diez vai Ozo būtu gatavs dalīt savu līderību komandā.
Marsels tieši otrādi, jo ģērbtuves ir klusāks par ūdeni un zemāks par zāli.
loģiski, ka komandu komplektē ģenerālmenedžeris. Droši vien Sējējs uzklausa Pekas vīziju par to, kādi spēlētāji kādās pozīcijās vajadzīgi, bet galīgo lēmumu normālās komandās pieņem GM.

  +8 [+] [-]

, 2011-07-25 16:23, pirms 13 gadiem
piekrītu - par miljonu (ja viņš ar mieru) Sušinskis jāņem bez domāšanas! Viena lieta, ka viņš ir ļoti lietderīgs laukumā, cita - ka blakus tādam hokejistam mūsu jaunajiem uzbrucējiem rastos cita motivācija cīnīties un mācīties. Kaut vai paskatamies, kā pēc vienas sezonas blakus Ozoliņam ir progresējis Cibuļskis, arī Sotnieks. Salikt maiņā Sušinski ar Bukartu, Meiju vai kādu citu jauno, ieguvums būtu daudz reižu lielāks, nekā Maksa alga.

  -4 [+] [-]

, 2011-07-25 16:33, pirms 13 gadiem
kāpēc ne Jašinu? bet nevajag mums ne Sušinski (pie tam vēl arī liels brīvdomātājs un runātājs), ne Hossu, ne citus vecos. es labāk gribētu, ka Sējējs spēj atrast kādu perspektīvu jauno krievu, kas savos klubos vēl netiek pie teikšanas, bet Rīgā motivēts uztaisītu vārdu/cenu un pēc gada/diviem pārdotu krieviem ..

bet izskatās, ka RD it konkrēts budžets un tā ietvaros kādam būs jāsamaksā lielā algu vajag vai nevajag ..

  -2 [+] [-]

, 2011-07-25 16:40, pirms 13 gadiem
ko jus te vispar par visadiem Jasiniem un Susinskiem murgojat? vini spelesanu Riga un Latvija uztvertu ka pazemojumu.

  +2 [+] [-]

, 2011-07-25 16:40, pirms 13 gadiem
zigiss rakstīja: kāpēc ne Jašinu? bet nevajag mums ne Sušinski (pie tam vēl arī liels brīvdomātājs un runātājs), ne Hossu, ne citus vecos. es labāk gribētu, ka Sējējs spēj atrast kādu perspektīvu jauno krievu, kas savos klubos vēl netiek pie teikšanas, bet Rīgā motivēts uztaisītu vārdu/cenu un pēc gada/diviem pārdotu krieviem ..

bet izskatās, ka RD it konkrēts budžets un tā ietvaros kādam būs jāsamaksā lielā algu vajag vai nevajag ..
Vai epopeju ar Karamnovu jau aizmirsi?
Daudz RD no viņa ieguva?

  +5 [+] [-]

, 2011-07-25 16:41, pirms 13 gadiem
playthegame rakstīja: ko jus te vispar par visadiem Jasiniem un Susinskiem murgojat? vini spelesanu Riga un Latvija uztvertu ka pazemojumu.
Nedomāju,jo dolāri un eiro visur ir vienādā vērtē. Jautājums ir tikai vai RD viņiem tos var piedāvāt pietiekošā daudzumā.

  +5 [+] [-]

, 2011-07-25 17:24, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Vai epopeju ar Karamnovu jau aizmirsi?
Daudz RD no viņa ieguva?
Karamnovs jau vairāk kā "savējais" tika ņemts. un kurš GM ir bijis 100% trāpīgs? Karamnovs nebija Zelta zivtiņa, nākošais arī nebūs, bet varbūt trešais mēģinājums būs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-07-25 17:45, pirms 13 gadiem
EliteProspects ziņo, ka Sušinska kungs spēlēs Magņitkā, tā kā temats par kaut kādu mistisku Maksima pievienošanos ir slēgts.

Eliteprospects.com - Maxim Sushinsky

  -4 [+] [-]

, 2011-07-25 18:55, pirms 13 gadiem
Priekš kam mums to MAXSIMU, velak visos rakstos suudzesies par to ka skatiitaji vinju izsvilpj un vinsh nepej iejusties komanda ta pat ka bija PETROVICKIM.
nedomāju ka arī komanda vinju pienjemtu, lidzigi ka tas bija ar MIKUSU

     [+] [-]

, 2011-07-25 20:39, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nedomāju,jo dolāri un eiro visur ir vienādā vērtē. Jautājums ir tikai vai RD viņiem tos var piedāvāt pietiekošā daudzumā.
tu vari iedomaties krievijas hokeja zvaigzni spelejot Latvijas izlase?
tai butu jabut arkartigi lielai naudai lai vins piekristu.
Vins jau nespeletu RD tapec vien, ka tada kalibra klubs vinam nebutu pa pratam. Tads Susinskis nekur zemak par Magnitku, Omsku vai to pasu MD neies.

  +3 [+] [-]

, 2011-07-25 21:18, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Vai epopeju ar Karamnovu jau aizmirsi?
Daudz RD no viņa ieguva?
un? tas nozīmē,ka nekad vairs turpmāk nevarēs darit līdzīgi, jo, redz, ar karamnovu iznāca šādi? vajag jau izdarīt secinājumus un tomēr - vienalga riskēt... un tas ir risks...

  -1 [+] [-]

, 2011-07-25 22:03, pirms 13 gadiem
.............. rakstīja: un? tas nozīmē,ka nekad vairs turpmāk nevarēs darit līdzīgi, jo, redz, ar karamnovu iznāca šādi? vajag jau izdarīt secinājumus un tomēr - vienalga riskēt... un tas ir risks...
Riskēt?
Vai hokeja bizness būtu kļuvis par mīnu lauku,kur pastāvīgi jāriskē?
Jāaudzina pašiem savi jaunie talanti, un nevis jacer,kad kāds cits to izdarīs tavā vietā, un tev atliks tikai nosmelt krējumu.
Starp citu, krievi nemaz tā nemētājas ar saviem talantiem pa labi un kreisi. Paši labākie aizplūst pāri okeānam, bet tos kas paliek Krievijā katrs klubs, kas viņu izaudzināja pats turpina pieskatīt.

  +2 [+] [-]

, 2011-07-26 00:02, pirms 13 gadiem
Marsels ir stipri pārvērtēts.

  +1 [+] [-]

, 2011-07-26 00:36, pirms 13 gadiem
Su-33 uz šejieni šaubos vai nāks pat, ja viņam te labi piķos.... kaut gan... tāpat šaubos vai tādu naudu Normis spētu te "sakasīt", lai varētu te atvilināt vienu no krievu pašmāju top špīleriem! Ta jau tiešām Hosa ir reālāks kandidāts uz nākšanu! Kaut nešaubos, ka tieši lietderīgāks varētu būt Su-33!

  -4 [+] [-]

, 2011-07-26 00:59, pirms 13 gadiem
Ne sušinskis ne citi krievi RD nespēlēs, jo RD ir vienošanās ar KHL, ka krievi (izņemot jaunos draftētos) RD nespēlēs. Brīnos kā visi lielie fani to nezin un te beztolkā vervelē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-07-26 13:19, pirms 13 gadiem
ingaa rakstīja: Ne sušinskis ne citi krievi RD nespēlēs, jo RD ir vienošanās ar KHL, ka krievi (izņemot jaunos draftētos) RD nespēlēs. Brīnos kā visi lielie fani to nezin un te beztolkā vervelē
no kurienes tāda infa?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-07-26 16:05, pirms 13 gadiem
Tak nepirks to Maksimu , nav ne naudas un daudziema arii nav veleshanas vinju nemaz redzet sava komandaa, LABĀK LAI PARAKSTA KARTĪGU LĪGUMU AR DAUGAVINJU UN CIPULI
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-07-27 11:03, pirms 13 gadiem
ingaa rakstīja: Ne sušinskis ne citi krievi RD nespēlēs, jo RD ir vienošanās ar KHL, ka krievi (izņemot jaunos draftētos) RD nespēlēs. Brīnos kā visi lielie fani to nezin un te beztolkā vervelē


p.s. un kā tad Tu izskaidro Karamnova parādīšanos Rīgā pagājušajā sezonā?