Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:547, Did:0, useCase: 3

Londonas Marmora arka krieviem

Londonas Marmora arka krieviem
Krievija paredzējusi Londonas olimpiādes laikā ap Marmora arku uzbūvēt savu paviljonu viesu uzņemšanai
FOTO: "anorak.co.uk"

Olimpiskās spēles neaprobežojas ar sportistu atrādīšanos skrejceļos, peldbaseinos, laukumos utt. Četrgades sporta nozīmīgākajās sacensībās lielvalstis cenšas apliecināt savas ambīcijas, izīrējot (vai nodrošinot) savām pagaidu mītnēm ne jau lētākos apartamentus (tā saucamās spēļu laika mājas) - atnāciet un apbrīnojiet.

Lielās valstis uz olimpiskajām spēlēm allaž brauc ar lielām ambīcijām ne tikai cīņu arēnās, bet arī ārpus tām. Lielvalsts tēls to prasa. Viena no iespējām - pārsteigt pasauli ar savām "mājām" (ārpus olimpiskā ciemata), kur rīkot visdažādākos pasākumus (galvenokārt izklaides - gan saviem sportistiem, gan viesiem).

Viena no ambiciozajām lielvarām ir Krievija, kas savulaik fraktēja milzīgus kuģus, kur olimpiādes laikā apmesties, ja vien spēles notika pie lielajiem ūdeņiem, Pekinā krievu māja ar sponsoru atbalstu bija tā saucamā "Bosco House", kurā, piemēram, ķīnieši bija pat gatavi dziedāt krieviski (un to darīja).

Olimpiskajā Vankūverā krievi pilnībā noīrēja vienu no pilsētas ievērojamākajām celtnēm - "Science World" ar skatu uz Kluso okeānu. Vēlāk gan izcēlās liels skandāls par valsts līdzekļu nelietderīgu tērēšanu, un, kā stāsta aculiecinieki, Krievu mājā uzdzīve situsi augstu vilni, bieži vien funkcionāri un žurnālisti redzēti, rāpojam zem galdiem. Naudas izšķērdēšanas lietu Krievijā skatīja ļoti nopietni, un krita daudzas funkcionāru galvas.

Taču vai tas atturēs lielīgos bagātniekus no netiešajiem olimpiskajiem tēriņiem arī turpmāk. Protams, nē. Kamēr mēs te priecājamies par katru stūrīti, olimpisko kaktiņu zemes, lielajiem ir pavisam citas vēlmes.

Nesen angļu izdevumā "Evening Standard" parādījās informācija, ka Londonas olimpiādei krievi savai mājai cenšoties aizrunāt vienu no pilsētas ievērojamākajām vietām - Marmora arku ("Marble Arch") Vestendā. Vestminsteras padome esot tam gatava, bet par teritorijas izīrēšanu krievi gatavi maksāt daudzus miljonus mārciņu.

Skaidrs, ka ne jau zem plikas arkas notiks pasākumi - paredzēts, ka ap to tikšot izveidots pagaidu daudzstāvu kupols, projektā būšot iekļauta arī daļa blakus esošā parka.

Angļu laikraksts ziņo, ka šo projektu finansējot Krievijas Olimpiskā komiteja, taču jau nākamajā dienā pēc publikācijas tā noraidīja šādus apgalvojumus, uzsverot, ka par šādām lietām no olimpiskā budžeta netikšot izlietos ne rublis (visu naudu - sportam). Tātad - sponsori. Bet to, kā zināms, Krievijā netrūkst. Viens pats valdības draugs Romāns Abramovičs varētu projektam atvērt maku ļooti plaši...

Marmora arka Londonā atrodas netālu no Pārkleinas ielas viesnīcām, kurās dzīvos olimpiādes VIP viesi, un tās saistīs īpaši spēļu oficiālajām personām un sponsoriem ierīkots transporta tīkls.

Krievi šo vietu izvēlējušies pēc tam, kad izrādījās, ka karaliskajā Albertholā (iedomājieties!), kurā viņi sākumā plānoja apmesties, olimpiādes laikā notiks ikgadējais klasiskās mūzikas festivāls "Proms".

Vienošanās par Marmora arkas izīrēšanu esot lielākais Londonas "olimpisko māju" darījums.

Nīderlande Londonā Aleksandras pilī atklās savu "Heineken māju" (alus ražotāji savējos karaliski nodrošina ar atpūtu jau daudzās olimpiskajās spēlēs - naudas netrūkst), bet tirdzniecības centra "Westfield Stratford City", kas atrodas iepretī Olimpiskajam parkam, īpašniekiem notiekot pārrunas ar Austrālijas un Lielbritānijas olimpiskajām komitejām.

Francija jau esot sarunājusi zivju tirgus "Old Bilingsgate market" izīrēšanu uz olimpiādes laiku, bet brazīlieši, kuri uzņems 2016. gada olimpiskās spēles, izvietošoties Somersethausā.

Londonas spēļu rīkotāji lēš, ka "olimpiskās mājas" viņiem dos aptuveni 100 miljonus mārciņu ienākumu.

  +1 [+] [-]

, 2010-11-21 19:39, pirms 14 gadiem
kā es gribētu būt krievu olimpietis..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-11-22 09:53, pirms 14 gadiem
a man vienkārši gribas ēst.

  +1 [+] [-]

, 2010-11-22 10:44, pirms 14 gadiem
Ko darīs ar ES valstu karogiem, kas atrodas ap šo arku?