Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:538, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Matulis

Nabaga Ūmarks un citi zviedri. KHL hokejistu aplaupīšana Rīgā

Nabaga Ūmarks un citi zviedri. KHL hokejistu aplaupīšana Rīgā
Par Rīgas taksometriem Linus Umarks tagad nesmaida
Foto: Scanpix Sweden

Vēl nedēļa ne pusē, bet desmit jautājumi jau ir. Paēnām arī atbildu. Par Ūmarku stiptīzbārā atbildēt varu, cik nu par to zinu, bet Ozoliņu uz olimpiādi pierunāt gan ne.

1. Jurchiks#2.
Sveiks! Kādai tavuprāt būtu jābūt RDn politikai attiecībā uz jauno spēlētāju (fārmklubā spēlējošiem) iesaistīšanu KHL regulārajās spēlēs? Vai nebūtu tā, ka vairāk jāiesaista tie paši Bukarts, Meija, Cibuļskis RDn sastāvā, ja mēs domājam par LV hokeja attīstību? Kurš vēl tavuprāt būtu labs, jauns spēlētājs, kuru iesaistīt RDn? Paldies! Lai veicas.

Jā, tautai un faniem vienmēr taisnība, taču atkal jāraksta Godmaņa BET. Dinamo un Hokeja federācijai nav vienas un tās pašas intereses, un tas ir tikai normāli. Skaidrs, ka Dinamo vairāk jāiesaista Meija, Bukarts, Cibuļskis, taču atkal bet. Uz spēli var pieteikt tikai 22 spēlētājus, ja ir divi jaunie (1990). Ja mums būtu šis 1990. gada superaizsargs, viņš noteikti epizodiski tiktu izmantots, taču viņa nav... Sastāvs arī nav no gumijas, kā viens otrs domā un tagad jau šauj nost Sējēju, ka nesavāc Saulieti.

Šobrīd ir tā, ka Di/J ir vairāk labu uzbrucēju, arī Straupe, Zembergs, Hartmanis. Kā viņus iesaistīt Dinamo? Elementāri! Ja Dinamo un izlases galvenais treneris ir viens cilvēks, tad viņš būs spiests domāt ne tikai par punktiem KHL, bet arī par izlases vajadzībām.

Zinu, ka man bruks virsū, bet Arnasons aizņem Meijas vietu! Tāpat kā Svets aizņēma kāda mūsu aizsarga vietu.

2. Sveiks, Jāni!
Zviedru laikraksts "Aftonbladet" ziņo, ka Rīgā (!) aplaupīts kāds pazīstams zviedru hokejists, kas spēlejot KHL. Vai gadījumā jau nav paklīdusi informācija, kurš ir tas nelaimīgais? Kārtīgs nesmukums Rīgas tēlam, tās taksistiem! Un ko zviedrs sezonas karstākajā laikā meklēja Rīgā un ar lielu summu skaidras naudas kabatā?

Jā, man arī bija šādas tādas ziņas, bet droši vien mazliet precīzākas nekā zviedru žurnālistiem.
Bet tie nav nekādi taksisti, bet gan striptīzbāru apsargi. Un aplaupītais zviedrs ir neviens cits kā ripas virtuozs Ūmarks.

Kā manam draugam Guntaram Pastem stāstījuši viņa draugi no Maskavas Dinamo, ar Ūmarku bijis šādi. Neprecējies zviedrs gribējis iemest aci kādā no Vecrīgas striptīzbāriem, taču nav zinājis to tikumus. Šo to kopā ar vienu citu Maskavas dinamieti, bet ne zviedru, iedzēruši, bet rēķins pienests it kā būtu dzērusi vismaz puse komandas. Braukuši uz viesnīcu Elizabete, kur parasti apmetas viesu komandas, savākuši naudu no citiem komandas biedriem, lai norēķinātos. Cik? Nezinu. Bet taksisti jau nu gan ar šādu rūpalu nenodarbojoties.

Toties zinu, un informācija ir pilnīgi droša (Paste), ka šādā pat vīzē Vecrīgā iekritis Vitjaz Sagdens, kad bijis Rīgā kārtot vīzu. ''Brendons striptīzbārā izdzēris divas mārītes un trīs alus,'' stāsta Guņa. ''Rēķins pienests par 518 latiem. Braukuši uz Elizabeti, kur kanādietim no nepatikšanām palīdzējis izkulties aģents. Tā kā rēķins bijis rakstīts ar roku, tad striptīzbāra apsargiem pateikuši: vai nu 100 lati un jūs tinaties, vai saucam policiju!''

Kāda no visa tā ir morāle? Jēriem vilku bedrēs nav ko meklēt. Bet, ja tur iet, tad barā vai ar nūjām bruņojušies.

3. kaspirs.
Jāni!
Uz jautājumu, kur ņēmu, ka Rīgā ir daudz maz prognozējams vadības stils (vai pati vadība)? Nu varbūt nepareizi formulēju, vai runāju kā indiānis angliski, bet lasot sporta presi un to, ko jūs (žurnālisti) tajā atspoguļojat, piemēram, par Krievijas hokeju un tā aizkulisēm, ataust atmiņā gadījumi par klubu vadības attiecībām ar treneriem. Proti, Tu nezini, kurā brīdī un par ko tevi atlaidīs. Krievijā nepaciestu astoņu zaudējumu sēriju, bet pie mums gan! Par to, ka darbs Krievijā ir interesants, apliecinās daudzi sporta veidu treneri. Tagad neatminos, bet kurš hokeja treneris bija tas, ka ir gatavs sarakstīt grāmatu par karjeru Krievijā?

Pasmējos. Par indiāni, protams.
Jā, mēs tomēr no Krievijas vēl mazliet atšķiramies. Un ir kaut kāda loģika treneru nomaiņā un nevis tā kā Torpedo, kur apgabala gubernators atlaiž Popihinu, uzaicina Mihaļovu, tad pēc mēneša paņem atpakaļ Popihinu... Ja Šancevs un viņa cilvēki tā nebūtu izrīkojušies, Torpedo noteikti punktu būtu vairāk un mums vairs nebūtu aktuāls cīniņš par play off.

Par astoņiem pērngada zaudējumiem jau daudz rakstīts - tur lielākie nopelni Koziolam, ka Šupis netika raustīts. Šoruden nebija punktu un sākās rausteklis.

Man liekas, ka tas bija Kings, bet varu arī kļūdīties.

4. Janinens.
Sveiki, Jāni!
Par DR spēli vairākumā. Sākšu ar dažiem novērojumiem un faktiem. DR pēc spēles vairākumā ir zemākā vietā kā pēc punktiem. Uz dažās spēlēm izveidotā un tagad jau izformētā maiņa Sorokins - Ozoliņš, Ņiživijs- Petrovickis - Hossa pēdējo četru mājas spēļu laikā iemeta sešus (!) vārtus vairākumā (sezonā kopā - 33). Arī pagājušās sezonas leģionāru vairākuma brigāde guva daudz vārtus. Arguments, ka mums trūkst spilgtu izpildītāju, īsti neder, jo, pirmkārt, sastāvā ir vairākuma "ģēnijs" Ozo, kā arī tādi meistari kā Petrovickis, Ņiživijs, Hossa, otrkārt, mums priekšā pēc vairākuma realizācijas ir pat Lada un Automobilists. Tāpēc jautājums - kāds ir Tavs viedoklis, ka Šuplers patstāvīgi neuzticas vieniem vairākuma realizētājiem?

Vairākums un mazākums ir hokeja stūrakmeņi un to labi saprata Viktors Tihonovs. Tāpēc viņa Dinamo vairākumu/mazākumu dračīja līdz nemaņai. Līdz automātismam! Un ar viduvējiem spēlētājiem sita CSKA un citus grandus.

Šuplers saka, ka vairākumu daudz trenējot. Ir arī versija, ka viņam nemaz nav ideju, kā vairākumu izspēlēt. Ja tā, tad taču Tevis nosauktie meistari paši varētu sarunāt, ko un kā darīt. Lai uztrenētu/izspēlētu vairākumu, vajag lielu pacietību.

Pērn vairāki hokejisti nebija apmierināti, ka viņus maz izmanto vairākumā. It sevišķi, ja izlasē to itin sekmīgi bija realizējis piecnieks Laviņš - Sorokins, M. Rēdlihs - Bērzinš - Dārziņš. Ir jāuzticas vieniem.

5. Betinja.
Vairākumā maiņa Ņiživijs-Petrovickis-Hossa, Ozoliņš-Sarokins nav izformēta, vēl vakar spēlē ar SKA pāris reizes mēģināja realizēt vairākumu. Drīzāk jautājums ir kāpēc šī maiņa, pēc tik rezultatīvas Hossas un salīdzinoši rezultatīvas Petrovicky spēles ir izformēta un Marselam un Robertam klāt ir "piestiprināts" Arnasons. Zinot Šuplera "patiku" pret Taileru un tiešām simpātijas pret Marselu, kaut kā šī Jūliusa izvēle un maiņa "nelīmējas kopā".

Pie izdevības gribētos uzjautāt Matuļa domas par ļeģionāriem nakamajais sezonai. Daudz tiek domāts un runāts par Hossu, kaut gan Jūsu kolēģis Puče saka, ka Marsels Rīgā nakamsezon nebūšot, jo komanda varētu nepietikt naudas resursu Hossas algai. Labi, ar Marselu. Bet vai tomēr Roberts Petrovicky ar savu pieredzi un spēli, ko rāda Dinamo sastāvā nebūtu noderīgs arī bez Hossas?

Šuplers redz, ka Arnasonam ir iekšā, bet nu nekādi nenāk ārā, tāpēc viņš izmēģina dažādus variantus. Turklāt janvārī Hosa ir... diezgan viduvējs. Tāpēc tur vispirms piemeta Ņiživiju. Aizsūtot Ankipānu pie Sprukta un Karsuma, nemaz tik daudz variantu nav, ko tad likt pie Hosas.

Es domāju, ka varētu būt gan Hosa, gan Šuplers. Kā Tu domā, kāpēc ir sākušās runas, ka vajadzētu pagarināt līgumu ar Marselu? Pilnīgi pareizi. Tad jāpaliek arī Šupleram. Marsels, Jūlis un arī Petro ir viens veselums.

Tāpēc arī Hosa runā, ka grib palikt Rīgā.

6. Imants Bargais.
Sveiki!
Kā Tev šķiet vai RD pirmais ko vajadzēt gadījumā nav Sējējs? Jo salīdzinot ar pagājušo gadu tomēr leģionāri nav tādā līmenī kā pagājušogad un tagad vēl Arnsons! Varbūt Sējējam nau iekša dabūt normālus spelētājus!

Nē. Sējējam Dinamo komplektācijā ir vismaz pieci lieli plusi - Ozoliņš, Hosa, Masaļskis, Sprukts, Karsums. Arī Jēkabs Rēdlihs.

Petrovickis ir Šuplera cilvēks, Arnasons - Skudras&Savicka. Un katrs GM var nopirkt tikai tādus spēlētājus, cik viņam naudas.

Ja Sējējam būtu Ufas vai SKA nauda, te spēlētu, ja ne Jašins, tad Veinhandls, Dālmans un Štumpels noteikti. Par krieviem laikam joprojām spēkā džentlmeņu vienošanās.

7. Basis09.
Sveiks Jāni,
Ko tev patīk labāk darīt, skatities hokeju vai dzert alu?
Un kā tu domā kurai komanda ir sastaavs labaks Salavat vai SKA?
PS. Nopietns jautājums.

Bet kurš teicis, ka to nevar apvienot?
SKA. Kaut kā tā gadījies, ka viņus biežāk redzu. Pēc manām domām Jašins vispār ir varbūt pat labākais krievu uzbrucējs. Un nekāda fasona! Vienkāršs kā Kirovs Lipmans.

Zubovs - super, Sušinskis - tāpat. Kā pretinieks pretīgs ir Čajaneks, bet savā komandā es tādu gribētu.

8. Huks.
Nekur nevaru atrast, ko tagad dara Tribuncovs? Labs aizsargs, kurš gan pamanījās ar RD kaut ko sakašķēties. Arī izlases kontekstā viņu nedzird, bet bija viens no labākajiem metieniem mūsu izlasē.

Tribuncovs spēlē Čehijas ekstralīgas klubā Karlovi Varos. Redzi, šeit atkal ir gadījums, ka viens hokejists īsā laikā saecējas gan ar izlases treneri, gan kluba treneri. Atvars joprojām mierīgi spēlētu abās vietās, BET abos gadījumos uzstāja uz savu - spēlētāja taisnību. Pērn pēc zaudējumiem, varbūt pat tajā astoņu zāģu sērijā, viņam krājās palieli mīnusi, taču viņš nepieņēma trenera taisnību, un ceļi šķīrās.

Klubā līdz brīdim, kamēr viņš nav atlaists, vienmēr taisnība ir trenerim. Lindstrēms izlasē Tribuncovu lika pirmajā pārī, pie Ozoliņa.

9. Ratnieks.
Jāni, vai tad nevarēji ar savām runas dotībām pie galda pierunāt Sandi uz Vankūveru?!

Neesmu jau es nemaz tik liels citu pārliecinātājs. Man šo spēju nav. Bet Ozo viedokli es cienu un pat nemēģinu viņu pierunāt.

10. indza09.
Jāni, kurus leģionārus RD vajadzētu paturēt, un, kas jāizdara, lai noturētu Hossu?

It kā jau atbildēju. Hosa un Šuplers nāk duetā, Petro klāt un tad jau arī Miro (Šuplera palīgs). Kanādieši jāņem jauni, bet cik labiem pietiks naudas... Pruseku droši vien vairāk mocīt nevajadzētu.


, 2010-01-26 13:10, pirms 14 gadiem
Tagad neatminos, bet kurš hokeja treneris bija tas, ka ir gatavs sarakstīt grāmatu par karjeru Krievijā?

ne tikai gatavs, bet arī sarakstīja grāmatu
King of Russia: A Year in the Russian Super League (Hardcover)
by Dave King
amazon.ca
, 2010-01-26 13:13, pirms 14 gadiem
Šis labs teikums.
Kā pretinieks pretīgs ir Čajaneks, bet savā komandā es tādu gribētu.
Tipa,ja esi starp mums,tad tu esi super čalis,bet,ja tu spēlē pie pretiniekiem,tad tu esi pretīgs tips.
, 2010-01-26 13:18, pirms 14 gadiem
Nu,es par Šuplera palikšanu komandā nedotu ne santīma,ja Koziols izteicās,ka pēc pagājušās (kas bija daudz pārliecinošāka kā šī) ilgi Dinamo vadība domājuši vai Šupleru atstāt, tad tagad viņiem vel ilgāk būs jadomā.
, 2010-01-26 13:35, pirms 14 gadiem
Kā Paste tik precīzi zin kurš, ko un cik izdzēris? Ar ko rakstīts rēķins utt.
, 2010-01-26 13:51, pirms 14 gadiem
Ar lielu aizrautiibu lasu atbildes uz taviem jautaajumiem, tikai biezhi arii kas atkaartojas!
, 2010-01-26 14:04, pirms 14 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Kā Paste tik precīzi zin kurš, ko un cik izdzēris? Ar ko rakstīts rēķins utt.
Kā manam draugam Guntaram Pastem stāstījuši viņa draugi no Maskavas Dinamo

cerams ka tagad saprati
, 2010-01-26 14:16, pirms 14 gadiem
bija interesanti palasīt! par tiem klubiem gan nožēlojami- nekas nevirzās uz labo pusi, lai gan dome tik sola un stāsta ka viss būšot savādāk...
, 2010-01-26 15:33, pirms 14 gadiem
es gan čajaneku negribētu redzēt mūsu komandā, ļoti gribētu redzēt kā viš pa seju dabū, aizvakar viens gols bija kad šis ar abām kājām masalas laukumā bija, nu goda vārds ja es spēlētu hoķi es ar viņu izkautos, nu mazākais - kārtīgi atskaldītu ja šis muktu prom, besī man tādi lohi, vislaik sīkas provokācijas, želi uz tiesnesi skatās, kā iebliež šim tā uzreiz acis kubā, tipa balerīna...nesaprotu kāpēc šis nav atskaldīts vēl, protams atskrietu pretiniekiem palīgi bet tos ar varētu paņemt, reāli pēc pirmā perioda vajadzēja kautiņu sacept lai noraida ska līderus, sušinksi, čajaneku, tad spēle aizietu pavisam savādāk, nebūtu 1-8.

hartigans salīdzinot ar čajaneku vēl ir lāga vecis, viņam tik mute līdz ausīm, a čajaneks vispār riktīgs čainiks
, 2010-01-26 17:20, pirms 14 gadiem
heh rakstīja: es gan čajaneku negribētu redzēt mūsu komandā, ļoti gribētu redzēt kā viš pa seju dabū, aizvakar viens gols bija kad šis ar abām kājām masalas laukumā bija, nu goda vārds ja es spēlētu hoķi es ar viņu izkautos, nu mazākais - kārtīgi atskaldītu ja šis muktu prom, besī man tādi lohi, vislaik sīkas provokācijas, želi uz tiesnesi skatās, kā iebliež šim tā uzreiz acis kubā, tipa balerīna...nesaprotu kāpēc šis nav atskaldīts vēl, protams atskrietu pretiniekiem palīgi bet tos ar varētu paņemt, reāli pēc pirmā perioda vajadzēja kautiņu sacept lai noraida ska līderus, sušinksi, čajaneku, tad spēle aizietu pavisam savādāk, nebūtu 1-8.

hartigans salīdzinot ar čajaneku vēl ir lāga vecis, viņam tik mute līdz ausīm, a čajaneks vispār riktīgs čainiks
Draugs, tu ņem šo sporta spēli pārāk personīgi. Ar tādu attieksmi atstiepsies ar sirdi vai aiziesi ar nerviem. Protams, ka ir spēlētāji ar neciešamu spēles stilu, bet ne jau tāpēc jāuzskata (un jāraksta aizgūtnēm forumos), ka Čajaneks ir tāds un šitāds. Tas ir hokejs, sporta spēle, ko viņš TĀ spēlē - bet pašu kā cilvēku uzskatīt un apsaukāt par ībli Tev nav tiesību - varbūt viņš ir lielisks draugs un tēvs utt. Nevis (citēju) "čainiks", "lohs", ko Tu (savos mitajos sapņos) "atskaldītu".

Relax.
, 2010-01-26 21:37, pirms 14 gadiem
lai Meija parada ka labaks par Arnasonu! ..bet vismaz nakamaja jautajumaa, kas skara Arnasonu, Tu beidzot vinju nenoliki! Nu ir chalim iekshaa!!! Svets gan aiznjema vietu.
, 2010-01-27 02:59, pirms 14 gadiem
Nū tas riebīgais SKA sastāvā vismaz man ir Sušinskis. Čaiņiks tik bieži acīs man nekrīt, bet Maskavas 'Dinamo' nav div dom - tas ir Veinhandls
, 2010-01-27 17:34, pirms 14 gadiem
Kā viņus iesaistīt Dinamo? Elementāri! Ja Dinamo un izlases galvenais treneris ir viens cilvēks, tad viņš būs spiests domāt ne tikai par punktiem KHL, bet arī par izlases vajadzībām.

KHL komanda Dinamo un Latvijas izlase ir divas dažādas lietas. Dinamo arī pildot savus tiešos pienākumus strādā uz izlasi, bet jaunajiem spelētājiem vieta sastāvā ir jāizcīna, ne jārada mākslīgi, pazeminot Dinamo līmeni, lai kāds varētu tikt sastāvā. Šādi var veicināt izaugsmi. Fārmam ir jāgatavo rezerves, tā vismaz vajadzētu būt. Neuzskatu, ka Dinamo un izlasi jātrenē vienam cilvēkam, piemēram, Dinamo treneris neņemtu centrus, lai sastāvā tiktu Bērziņš, jo tas ir izlases interesēs.
Māris Bičevskis savā izaugsmē šobrīd ir jau apsteidzis Andri Džeriņu... 
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
16

"Dinamo" nelaime: par daudz labs 1991. gads...

Hokeja fani, iespējams, palaiduši garām vienu jaunās KHL sezonas niansi. Šogad katrai KHL komandai sastāvā jābūt diviem 1991. gada spēlētājiem. Tas ir - lai uz spēli izliktu 18 laukuma spēlētājus. Ja šo divu eksjunioru nav, jāspēlē 16 cilvēku sastāvam.
Ronalds Ķēniņš Cīrihē ne tikai spēlē hokeju, bet stāsta arī par dzīvi Latvijā. 
Foto: mediasports.ch
135

Daži vārdi Ķēniņa aizstāvībai. Personiskā pieredze

Svētdien kolēģis sportacentrs.com pārtulkoja Cīrihē spēlējošā latviešu uzbrucēja Ronalda Ķēniņa inteviju kluba mājas lapā, un, protams, ka tika sasniegts svētdienas komentāru rekords - 220. Atsaucība principā tikai Ronalda viena teikuma dēļ: "PSRS laikos latviešiem daļēji klājās labāk nekā tagad." Vāciski -"Unter den Sowjets ging es den Letten zum Teil besser als heute."
Andris Džeriņš Norvēģijas tūrē bija viens no labākajiem Latvijas izlasē.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
10

Oslo skola. Pirms Stokholmas

Latvijas hokeja izlase aizvadījusi pirmo pārbaudes turnīru sezonā. 2:3 bullīšos pret Dāniju, 1:2 pret Norvēģiju un 2:1 pret Franciju ir pirmie trīs ieraksti jaunā trenera Teda Nolana CV. Skaistāk būtu bijušas trīs uzvaras, bet...