Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:890, Did:0, useCase: 3

Trio iespēja aizķerties Anglijā

Trio iespēja aizķerties Anglijā
19 gadu vecais FK "Ventspils" pussargs Artūrs Zjuzins (pa labi) šogad LMT virslīgā pozitīvi izcēlās uz vienaudžu fona. Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Trīs spēcīgākie Latvijas klubi devuši zaļo gaismu savu spēlētāju treniņiem kopā ar Anglijas premjerlīgas kluba "Blackpool" pamatsastāvu. Acs pavērsta jauno, perspektīvo virzienā. Nevienam no šiem trim puišiem vēl nav pat 20 gadu.

Braucēju pulkā ir "Skonto" centra aizsargs Kaspars Dubra (19 gadu), FK "Ventspils" centra pussargs Artūrs Zjuzins (19) un "Liepājas metalurga" uzbrucējs Deniss Rakels (18). Treniņi paredzēti nākamnedēļ. Iespējams, klātienē būs iespēja noskatīties arī "Blackpool" spēli ar slaveno "Manchester United"!

Daudzi rūks - ko tad viņi tur brauc, tāpat Blekpūlē nepaliks. Aizķerties Blekpūlē tiešām nebūs viegli, bet klubs devis skaidru mājienu, ka viss ir puišu rokās, un arī šādu karjeras turpinājumu izslēgt nevar. Ja "Blackpool" latiņa vēl būs par augstu, bet iespaids par nākotnes potenciālu - gana labs, klubs meklēs iespēju aizķerties citur Anglijā. Konkrētāk, pagaidām vieta pēc spēka ceturtajā līgā, kur nespēlē nekādi iesācēji.

Šajā visā ir vairākas pozitīvas lietas. Pirmkārt, "Blackpool" apliecina saites ar Latviju. Ja tādas nebūtu, šādas intereses par labākajiem Latvijas jaunajiem spēlētājiem diezin vai būtu. Kad vēl kāds Anglijas klubs tik ļoti nācis pretī Latvijas futbolistiem? Tas jānovērtē, jo pagaidām mūsu puišiem labu reklāmu sarūpēt nav izdevies. Raugi, gada sākumā acīs neiekrita Latvijā par perspektīviem uzskatītie FK "Ventspils" futbolisti Aleksandrs Solovjovs un Jevgēņijs Kosmačovs. To pašu var teikt par skontieti Aleksandru Cauņu. Protams, iemesli katram savi.

Cauņas gadījumā noteikti ietekmēja ne tikai fiziskās gatavības fons vien. Ja par to, tad joprojām palieku pie viedokļa, ka tas nebija īstais laiks, kad talantīgajam pussargam braukt atrādīties, jo fons bija vairāk nekā sešu mēnešu dīkstāve savainojuma dēļ. Kāds gan viņš varēja būt uz trenēto angļu fona, ja nevar pakustēt ar pilnu jaudu? Otrs faktors, kas Cauņam atrādīšanos padarīja sarežģītāku (nervozāku) - jaunajā vidē viņš bija viens. To saku salīdzinājumā ar esošo situāciju. Dubram, Zjuzinam un Rakelam šajā ziņā būs daudz vieglāk, jo svešā vidē nebūs vieni. Ja ne ar vietējiem, tad vismaz savā starpā iespējama saziņa, treniņā droši vien tas izpaudīsies arī saspēlē. Ja esi viens, ticiet man, angļi īpaši nemeklēs iespēju piespēlei. Trio šajā ziņā viens otram var palīdzēt... Esot bez bumbas, "iekrist acīs" trenerim nav iespējams.

Arī laiks braukšanai ir gana pateicīgs - jā, astoņu mēnešus gara sezona aiz muguras un no tā izrietošais nogurums, taču no otras puses. Visiem trim tieši sezonas izskaņā bija izšķirošas spēles, klubi centās, lai puiši būtu labā gatavībā. Nedēļas laikā gatavība strauji nepasliktināsies - puiši ir jauni, gan spēks pietiks. Ja uz tevi skatās futbola mekas Anglijas premjerlīgas klubs, kājas pašas skrien uz priekšu...

Ja noturēties neizdosies, galva nav jānokar, jo puiši noteikti būs atraduši atbildes, kas savā spēlē visvairāk jāuzlabo, lai nākamais brauciens būtu ar citu rezultātu. Treniņos fons nebūs "mākslīgs", jo "Blackpool" futbolistiem spēles ar "Manchester United" nav nekāda ikdiena - visi kā viens 4. decembrī gribēs būt sastāvā. Lai mūsu puišiem "vilku" barā veicas!

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-11-22 14:14, pirms 14 gadiem
Kā no Belokoņa savulaik intervijā teiktā var saprast - līguma noslēgšanas gadījumā liela nauda netiek solīta, bet galvenais ir iespēja uzspelēt un atrādīties tur. Un galu galā Virslīgā uz tā rēkina atbrīvojas vieta kādam citam, cerams ne leģionāram.
Slēpts komentārs: puslaiks

  +5 [+] [-]

, 2010-11-22 14:20, pirms 14 gadiem
puslaiks rakstīja: gribēs būt sastāvā 4. decembrī? var gribēt,vai negribēt,bet transfēru logs vēl būs ciet
Tas domāts par Blackpool futbolistiem.

  +1 [+] [-]

, 2010-11-22 17:22, pirms 14 gadiem
Tas jau tiešām drīzāll tāds kā izglītojošs brauciens. Iespējā paskatīies uz sevi starp EPL spēlētājiem, gan jau treneris arī norādīs uz vājām vietām, pie kā jāstrādā. Nebūtu jau, protams, slikti, ja kāds tiktu arī parakstīts

  +1 [+] [-]

, 2010-11-22 20:16, pirms 14 gadiem
Ja brauc uz Premjerlīgas klubu ,tad vnk vari viegli caur mutēm tikts ievērots kautvai cocolā vai 2 čempī ,kur līmenis ļoti labs

     [+] [-]

, 2010-11-23 17:51, pirms 14 gadiem
Lai jau Dievs dod, ka kaut vienam izdotos tikt kaut kur Anglijā spēlēt. Tā ir cita futbola pasaule. Potenciāls puišiem ir, cerams, ka viņi to pierādīs un angļiem iepatiksies. Par EPL runāt vēl ir pāragri, taču būtu baigi forši, ja izdotos sevi pierādīt treneriem. Lieliska iespēja.

Lai veicas!

     [+] [-]

, 2010-11-26 14:05, pirms 14 gadiem
Domāju viens varētu aizķerties nu bet blackpool sstāvs arii nav vājš..