Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:467, Did:0, useCase: 3

Basketbolistes Londonā. Reāli

Basketbolistes Londonā. Reāli
Gunta Baško: "Spēlēsim olimpiādē? Kāpēc nē..."
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

Dāmu basketbola izlase jau piekto reizi spēlē Eiropas čempionāta finālturnīrā un otro reizi nopietni domā par tikšanu uz olimpiskajām spēlēm. Vai tas ir reāli? Kamēr nav sākusies pirmā spēle, visām 16 finālturnīra dalībniecēm šīs izredzes ir vienlīdz labas.

Kā zināms, tad pa taisno uz Londonu brauks 2011. gada Eiropas čempiones, bet vēl četras (piecas) vietas tiks komandām, kuras beigu ranga tabulā ieņems vietas no 2. līdz 5. (6). Sestā vieta būs aktuāla tad, ja labāko pieciniekā būs iekļuvusi Lielbritānija, kurai vieta olimpiskajās spēlēs ir rezervēta kā laukuma saimniecei. Lai arī sieviešu basketbolā mēdz notikt visādi debesu brīnumi, taču nostājoties ar abām kājām uz zemes, būsim reālisti - Latvija par Eiropas čempioni nekļūs un pa taisno neaizbrauks uz Londonu. Ceļu uz 2012. gada olimpiskajām spēlēm būs jāveic ar nelielu līkumu, ko sauc par olimpisko kvalifikāciju, kas notiks 2012. gadā un tas ir vienīgais un reālais veids, kā latvietēm otro reizi pēc kārtas spēlēt olimpiādē. Bet, lai nokļūtu uz šī apvedceļa, būs jānojauc vairākas barjeras, kuras ceļā izliks citas izlases, kuras tikpat kāru aci raugās Londonas virzienā.

Pirmais šķērslis - Grieķija
Latvija uzvarēs. Ar pāris punktu starpību, bet uzvarēs. Latviešu nometnē iefiltrējušais Džordžs tomēr labāk pārzina pretinieku vājās un vēl vājākās vietas, nekā viņa kolēģis un tautietis pretinieku nometnē Misas izkodis latviešu spēlētājas. Beigu beigās, ar grieķietēm Eiropas čempionātos ir spēlēts trīs reizes un visos izvarēts. Visbeidzot, sieviešu basketbola izlase nav hokeja izlase, kura savus čempionātus nekādi nevar iesākt ar uzvarām, kamēr dāmas savus čempionātus sākušas ar uzvarām.

Otrais šķērslis - Francija
Nebūtu slikti atkārtot 2007. gadu, taču būsim reālisti - Francijai tiek paģērēta uzvara visā čempionātā un šie augstumi mums nav sasniedzami.

Trešais šķērslis - Horvātija
Lai otrajam posmam būtu pievienotā vērtība, horvātietes ir jāuzvar. Ne tāpēc, ka tā vajag, bet gan tamdēļ, ka Latvija ir spēcīgāka. Horvātijai šī spēle būs pēdējais izmisuma bļāviens, jo pirms tam būs zaudēts gan Francijai, gan Grieķijai. Kur divi zaudējumi, tur trešais netraucēs.

Otro posmu latvietes iesāks ar vienu uzvaru un pretiniekos Spānija, Vācija un Polija.

Ceturtais šķērslis - Vācija
Vācietes uzvarējušas papildus kvalifikācijas turnīru, Polijā ieradās sēžot uz devītā viļņa un atrodoties uz tā, izskrēja cauri arī pirmajam grupas turnīram., taču tas prasīja milzīgu spēku patēriņu un sākot ar otro posmu baterijas jau bija pustukšas. Katrā ziņā ne tik pilnas, lai uzvarētu Latviju. Mazrezultatīvā spēlē latvietem otrā uzvara otrajā posmā un līdz ceturtdaļfinālam paliek pussolis.

Piektais šķērslis - Spānija
Tāpat kā Francija, arī Spānija visos laikos un visos turnīros bijusi starp favorītēm. Arī šogad Polijā. Spānijai nepieciešama uzvara, lai otro posmu pabeigtu pirmajā vietā un tiktu pie ērtāka pretinieka ceturtdaļfinālā. Lai viņām tiek...

Sestais šķērslis - Polija
1999. gadā čempionāts notika Polijā un toreiz par Eiropas čempionēm kļuva tieši polietes. Skaistas atmiņas... Lai piedod mājinieces, bet viņām šogad nekas nespīd. Arī pret Latviju nē.

Septītais šķērslis - Baltkrievija vai Lietuva
Septītais un pēdējais šķērslis ceļā uz Londonu. Ceturtdaļfināls. Baltkrievija vai Lietuva? Kurš pretinieks labāks? Saldāka uzvara būtu pār dienvidu kaimiņiem, bet tikpat gardi būtu atriebties par 2007. gada finālu par trešo vietu. Būtībā, ir taču vienalga, kuru komandu uzvaram ceturtdaļfinālā.

  +2 [+] [-]

, 2011-06-18 13:22, pirms 13 gadiem
izskatās baigi cerīgi un pavisam reāli....atzīmēšu dažus vājos ķēdes p-us. Pirmais ir tomēr psiholoģija, kur mēs varam salūzt kā vecas sētas, ja gadījumā pretinieks uzspiež savu spēli....nēesam mēs gatavas dot reālu prettriecienu un lauzt spēli sev par labu(respektīvi - mūsu ieroču arsenāls nav tik plašs, lai mēs varētu sakaut pretinieces viņu pašu ieročiem)....otrais varētu būt fiziskais, jo sieviešu basis paliek baigi atlētisks - kamēr citas komandas(spēkos mums līdzīgās - GRE,LTU,SVK u.c) šajā komponentā progresē, mēs stāvam uz vietas ....ir atsevišķas spēlētājas kuras ir līmenī - Babkina,Niedola, varbūt vēl kāda......fizika un psiholoģija ir kopā saistītas lietas - tb. jo spēcīgāks tu jūties, jo pārliecinātāks par sevi esi......ar pārējām lietām ir it kā ok. - domāšana, mikroklimats, pašatdeve ir līmenī...tās ir manas subjektīvās pārdomas 5min. pirms pirmās čempionāta spēles ...SARAUJ, LATVIJA !!! ';

  -2 [+] [-]

, 2011-06-18 15:14, pirms 13 gadiem
kāda Londona ?!!! Atjēdzies taču Strauss!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-06-18 15:18, pirms 13 gadiem
nu ko! jācep jauns raksts ar plānu B

  +2 [+] [-]

, 2011-06-18 15:38, pirms 13 gadiem
Pirmais šķerslis - pirmais klupiens. Tas gan liek pagaidām tikai izmainīt vienu rindiņu - otro posmu sākam bez uzvarām.
Cerams, ka tālāk bez misēkļiem !!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-06-19 11:09, pirms 13 gadiem
Strausa prognozes tikpat s^)%$ kā viņa raksti

  +1 [+] [-]

, 2011-06-20 00:35, pirms 13 gadiem
Arī otrā prognoze aizšauta garām .

     [+] [-]

, 2011-06-20 11:12, pirms 13 gadiem
yomenx rakstīja: Arī otrā prognoze aizšauta garām .
Galvenais lai trešo neaizšauj!

     [+] [-]

, 2011-06-20 11:25, pirms 13 gadiem
bilde laba, viss pārējais ...