Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:467, Did:0, useCase: 3

Autors: Ingmārs Jurisons

LBL spēka rangs. Čempionu ieelpa

LBL spēka rangs. Čempionu ieelpa
Ja ļauj darīt, ko grib, var arī 40 samest...
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Izrādās, viens spēlētājs tomēr var izšķirt ļoti daudz. Vismaz LBL. Vismaz - regulārajā čempionātā. Čempions "Barons" ar Viljamsu ir atgriezies starmešu gaismā un ar sešām uzvarām pēc kārtas - spēka ranga un turnīra tabulas četriniekā. Taču patiesībā viss vēl tikai sākas.

(1.) "Ventspils"

Bilance LBL: 3-0
Bilance citos turnīros: 4-3
Lai arī "Ventspils" vēl par mēnesi iepauzēja ar nepieciešamo sastāva pastiprinājumu, par to varbūt samaksājot ar dažām uz noguruma fona pazaudētām galotnēm Baltijā un Eiropā, Latvijas līgā kluba uzvaru sērija turpinās: kopš zaudējuma atklāšanas mačā Rīgā - nu jau 12 uzvaru pēc kārtas. Trijās janvāra spēlēs krita "Barons", LU un Liepāju, un izšķirošie argumenti - rezervistu (A. Strēlnieks, Blaus, Bērziņš) spēja pārņemt līderu funkcijas, labs uzbrukums (vidēji 98 punkti ar 48% precizitāti no spēles) un pārliecinoša dominance zem groziem (vidēji par 22 bumbām vairāk nekā pretiniekam). Atlikušajās regulārā čempionāta 15 spēlēs vēl tikai viena tikšanās ar VEF un divas ar "lauvām", tā ka būs stipri jāpacenšas, lai pazaudētu pirmo vietu tabulā

2. (6.) "Barons"

Bilance LBL: 5-1
Bilance citos turnīros: nespēlē
Janvārī dubultoja uzvaru skaitu, kādu bija izdevies sakasīt sezonas pirmajos mēnešos, un no negatīvas bilances gadu mijā nu jau nostiprinājušies četriniekā. Šobrīd "Barona" sērija jau stiepjas sešu uzvaru garumā, un tās laikā apspēlētas arī divas galvenās pretendentes uz intrigu četriniekā - "lauvas" un VEF. Rezultātu līkne uz labo pusi izmainījās līdz ar Dereka Viljamsa pievienošanos - sešās janvāra spēlēs amerikāņa rēķinā vidēji 20,8 punkti - tiesa, nav pārliecības, ka konkurentu rezerves aizsardzībā jau izsmeltas, un izšķirošajās spēlēs būs tāda pati aina. Play-off viens nav karotājs. Lai vai kā, šobrīd "Barons" uzvar, un pamatoti var lepoties ar šo mēnesi. Ņemot vērā, ka regulāro čempionātu būs jānoslēdz ar divām spēlēm pret "Ventspili" - jākrāj viss, ko var iekrāt.

3. (8.) "VEF Juniors"

Bilance LBL: 3-0
Bilance citos turnīros: 6-1
Pēc 0-3 decembra sekoja 3-0 janvāris, tiesa - divas no šīm uzvarām pret studentiem, un Iecavā - ne bez stresa. Lai vai kā, konkurentu cerības, ka abi Latvijas grandi satiksies uz vienas laipas jau pusfinālā, janvāris mazliet iedragāja - īpaši jau "junioru" uzvara Rīgā pret "lauvām", kas lolo pretenzijas uz tabulas otrās vietas saglabāšanu. Paredzams, ka turpmāk "VEF Juniors" paliks tikai stabilāks, jo lielās komandas aktivitātes Eiropā un Krievijā jau zaudējušas aktualitāti, un kluba prezidents skaidri pateicis - LBL čempionu tituls ir mērķis, uz ko iesim ar visiem labākajiem spēkiem. LBL cīņām pamazām pieteikti arī ārzemnieki, un jau šovakar OSC būs gana zīmīgs mēģinājums atrādīt, ar ko jārēķinās pavasarī.

4. (2.) "Liepājas lauvas"

Bilance LBL: 3-3
Bilance citos turnīros: 2-1
Savstarpējās spēlēs zaudēja visiem trim sīvākajiem konkurentiem, un līdz ar to arī loģiska atkāpšanās aiz to muguras arī šajā rangā - lai arī turnīra tabulā otro vietu pagaidām izdodas saglabāt. Joprojām rušinās pa sastāvu, mēģinot atrast piemērotāko virknējumu, ar ko iziet uz pavasara cīņā, un pēdējā pirkuma, amerikāņa Kaldvela iespēlēšana Galvanovskim savu sirmu matu noteikti maksājusi un vēl izmaksās. Nepatīkama vēsts ir Vaikuļa aizbraukšana - šādai komandai viņš play-off laikā būtu nozīmējis daudz. Februārī Liepāju gaida atbildīgas spēles gan LBL, gan BBL - par vietu tabulā jāuztraucas abos turnīros -, un jātiek galā arī ar sastāva izmēģinājumiem. Jo skaidrs, ka ambīcijas klubam ir augušas.

5. (7.) Latvijas Universitāte

Bilance LBL: 2-4
Bilance citos turnīros: nespēlē
Turnīra tabulas pastarīte ne tikai beidzot izcīnīja sezonas pirmo uzvaru, principiālajā spēlē paņemot revanšu "Turības" studentiem, bet jau pavisam drīz tai pievienoja tai vēl vienu, tādējādi ne tikai nomainot "Valmieras" galveno treneri, bet arī izvirzot pirmās pretenzijas uz tabulas pēdējās vietas atstāšanu. Turklāt valmieriešus izdevās nolauzt septiņarpus spēlētāju sastāvā, bez sava līdera Pīternieka ierindā. Iespējams, jāpierod, jo Krists devies meklēt laimi ārzemēs. Lai vai kā, trenera Zībarta komanda spēlē arvien stabilāk un priecē ar neatlaidīgu raksturu - mēneša pēdējā spēlē glābties nācās arī vicelīderiem liepājniekiem. Nākamais izaicinājums - 13. februārī "Zemgale".

6. (3.) "Valmiera"

Bilance LBL: 1-2
Bilance citos turnīros: 1-4
Pēc veiksmīgā LBL decembra sekoja arī pirmā uzvara Baltijas līgā, taču zaudējums pret LU (79:81) kļuva par pavērsiena punktu - par atkāpšanos paziņoja Gatis Melderis, kuru klubs pavisam gan negribēja palaist un piedāvāja kā palīgu viņa pēctecim - aktīvajā apritē atkal vietu atradušajam Aināram Zvirgzdiņam. Jaunais treneris pagaidām vēl tikai atlasa spēkus, ar kuriem karos pavasarī (paldies tika pateikts Šleseram un Ansonam), taču šis ir ļoti interesants pieteikums tam, lai ar "Valmieru" būtu jārēķinās. Līderi ir gana labi, lai arī rezultāts varētu būt labs - pareizā spēlē. Veselovs un Gabrāns jau tagad spēlē produktīvāk, arī lietuvietis Valeika izklausās nopietni noskaņots. Spēles ar Liepāju, "Baronu" un VEF februārī būs pirmais pārbaudījums.

7. (5.) "Zemgale"

Bilance LBL: 0-3
Bilance citos turnīros: 0-2
Mēnesis bez uzvarām - arī Baltijas līgā, kur, sākoties izšķirošajiem mačiem, aprāvusies arī piecu uzvaru sērija. Uz brīvām kājām palaists Jelgavas vēsturē pirmais leģionārs, un izskatās, ka Vilsona punktu un atlēkušo bumbu uzbrukumā tomēr pietrūkst. Pēdējās spēlēs pieklusis arī Ilmārs Bergmanis, no kura spēles lielā mērā tradicionāli atkarīga jelgavnieku spēle. Zaudējumi tiešajiem konkurentiem blīvajā tabulas vidusdaļā "Baronam" (84:94) un "Valmierai" (52:67) noenkurojuši Vara Krūmiņa komandu sestajā vietā - nu jau par trim zaudējumiem vairāk. Iespējas iedzīt vēl būs (četras no nākamajām piecām spēlēm - pret studentu klubiem), taču reāli - ļoti maz izredžu sasmelt izlieto.

8. (4.) "Turība"

Bilance LBL: 0-4
Bilance citos turnīros: nespēlē
Kā jau jaunai komandai pienākas - sezona kā ceļojums pa zebras muguru. Janvārī kārta melnajai svītrai, kaut gan nekas dramatisks jau nav noticis - zaudēja visiem, kam jāzaudē, un... arī LU. Nav tā, ka šo komandu duelī kādam pienāktos priekšroka, taču savstarpējā spēle ir vienīgā, kurā neviena no abām vismaz nav pastarīte. Šoreiz to prasmīgāk izmantoja Zībarta komanda, bet Višņēvica brigāde palika tukšā - gan šajā, gan visās pārējās spēlēs. Pret VEF junioriem vēl paspurojās pretī, taču "baroniem" un "lauvām" stresu radīt nespēja. Arī februāris nesola neko labu - četras no piecās spēlēs izbraukumā.

Iepriekš

OKTOBRIS: LBL spēka rangs. Oktobra iesildīšanās
NOVEMBRIS: LBL spēka rangs. Novembris ievieš korekcijas
DECEMBRIS: LBL spēka rangs. "Rezerves nāves" fiasko


, 2011-02-03 22:56, pirms 13 gadiem
interesanti šitos rangus lasīt, bet protams smieklīgi,ka LBL varējums tiek vērtēts augstāk par "citiem turnīriem". Bet no otras puses, kā savādāk.. Tāpat viss būs skaidrs tik pavasarī
, 2011-02-04 14:50, pirms 13 gadiem
LU 5.vieta ???
Akselis uzskata, ka jāizvēlas - vai nu, vai nu...
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
8

Dāvanu laiks Ventspilī

Aizvadītajā nedēļā uzzinājām, ka "Ventspils" šosezon nespēlēs Eirokausu play-off un neuzvarēs LBL regulārajā čempionātā. Šonedēļ - noskaidrosim, vai komanda spēj tikt pāri Šauļiem un iekļūt Baltijas līgas "Final Four". Un ja gadījumā nespēs... Tas būs fiasko, vai varbūt likumsakarība? Komandas kapteinim šajā sakarā ir pārdomas un novērojumi - par to, kas šosezon patiesībā notiek Ventspilī.
Metjū Karls bija iecerēts kā aizsardzības uzbrūkošais elements, arī vairākumā... Redzam, ka ir normāls. Ne vairāk.... Tādā garā viņus vāca.

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
51

Pilnīgs...košečkins.

Svētdienas vakars lielā mērā uzskatāmi parādīja, kas Rīgas „Dinamo” kaujas sastāvam šajā sezonā pietrūkst. Un te nelīdzēs ne treneru maiņa, ne virknējumu rotācija. Gluži elementāri – mēs esam vienkārši komanda. Vai vēl precīzāk – vienkārša komanda. Ar vārdu vienkārši te domāts labs hokejs, kas beidzas pie vārtiem ar uzrakstu – meistarība...
Kauslis vai baidītājs sastāvā ir vajadzīgs, bet viņam noteikti nav izšķirošā loma... Arī pret "Vitjaz" spēles rezultātu nenoteiks Ivanāns.

Foto: AFP/AP/Scanpix
67

Kauties vai spēlēt? Tāds ir jautājums...

Piektdienas vakarā arēna „Rīga” būs pilna līdz lūpai – tā ir pirmā reize šosezon, kad visas biļetes uz „Dinamo” hokeju ir izpārdotas. Ja skatās no šāda viedokļa – glauni! No otras puses – lielākā daļa no līdzjutējiem vismazāk tajā vakarā gribēs apmierināt hokeja spēles garšu. Viņi nāks skatīties, kā Raitis kausies...