Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Uz ''SA+'' jautājumiem atbild Jānis Matulis

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Vav! Decembris beidzas. Uz tikšanos 2010. gadā!

Volx: Jānis noteikti var noskaidrot kur tāds talantīgs jaunietis kā Teodors Bļugers spēlē.Agrāk bija Šetukas St.Mary komandā bet tagad kaut kā viņu neatrodu.
Kā man teica Teodora tēvs Valentīns, nekas nav mainījies. Puika spēlē turpat, uz Ziemssvētkiem bija atbraucis uz Rīgu.

gengsta: Cik valstīs apmēram ir vismaz 1 profesionāls hokeja klubs?
Tas atkarīgs, ko uzskatām par profesionālu klubu. Vai rumāņu klubs no Merkurja Čukas, kas piedalās Ungārijas čempionātā un kur Toms Bluks saņem vairāk nekā Liepāja solīja, ir profesionāls? Vai 1000 dolāru ir profesionāļa atalgojums, bet varbūt pietiek ar 140 latiem, kas Latvijā ir minimālā alga (ne hokejā). Tā praktiski ir gandrīz visa Eiropa, mīnus Portugāle, Grieķija, par Turciju nezinu, Islande, varbūt kādas no vecās Dienvidslāvijas republikām. Plus ASV, Kanāda, laikam jau Meksika arī, Japāna, Koreja...

gengsta: Vai nav kāda nojausma cik apmēram varētu pelnīt mūsējie hokejisti Francijā?
Nē, nav.

gengsta: Izņemot hokeju par vēl kādu sporta veidu intresējies?
Esmu bijis divos pasaules un vienā Eiropas čempionātā vieglatlētikā, divos pasaules čempionātos biatlonā, 2004. gada Eiropas čempionātā futbolā, iznācis rakstīt par kamaniņu sportu, svarcelšanu, arī basketbolu, bet tas nenozīmē, ka arī šobrīd par to visu interesējos. Es neesmu tāda enciklopēdija kā Kreipāns.

gengsta: Kā tavuprāt LV izlasei ies OS?
Atšķirībā no dažiem kolēģiem, man liekas, ka otrajā posmā mēs varētu arī savu sāncensi uzvarēt. Man liekas, ka pēdējos gados krīze ir arī Slovākijas izlasē, no kuras Vankūverā iespējams dabūt, ja ne trīs, tad divus vai vienu punktu noteikti. OS turnīra reglaments ir ļoooti interesants.

gengsta: Kas tavuprāt vinēs OS?
Visi jau paredz Kanādas un Krievijas finālu... Nezinu. 98. gadā uzvarēja čehi, 2006. - zviedri. Cerības ir kādām piecām izlasēm.

c-melo: Kāpēc olimpiskajos gados ir vajadzīgs PČ hokejā?
Tāpēc, ka A grupā ir 16 komandu, četras paliek bez spēlēm. Skaidrs, ka olimpisko gadu PČ nav tas svars, kas citus gadus.

c-melo: Kāpēc U20 PČ hokejā ir krasi atšķirīgi līmeņi, un vai kāut kā nevajadzētu mainīt U20 PČ izspēles kārtību, ka tikai kādas 4, varbūt 5 komandas izspēlē vietas par medaļām? Savādāk tās spēles beidzas ar šausmīgi lieliem rezultātiem un to patiešām vairs nevar nosaukt par hokeju!
Tāpēc, ka 4-5 valstīs ir ļoti attīstīts hokejs, pēc tam nāk vēl kādas 7-8, arī Latvija. Mūsu vieta reāli ir starp 8. un 13. Tāds ir sports. Tad jau Boltam vai Šūmaheram arī vajadzētu liegt piedalīties, vai arī lai viņi dod sāncenšiem handikapu. Kādreiz tā bijis PSRS kausa izcīņā, kad lielie nav zinājuši, kāds iedots švakajiem handikaps.

gengsta10: Vai nevaidzētu OS šādu trijnieku L.Dārziņs-Sprukts-M.Rēdlihs?
Nedomāju, ka Znaroks jauks Bērziņa trijnieku.

gengsta10: Kautkad teici,ka tev ir kautkādi pieraksti vari pastāstīt sīkāk?
Jā, man dažādi pieraksti, statistika, protokoli ir sākot ar 1973. gadu. Kopš 1983. gada strādāju presē. Šobrīd liela daļa šīs mantības atrodas laukos. Šis tas - kā ''Futbol/Hokej'' - bija tāds izdevums padomju laikos, izmests.
P.S. Centies rakstīt latviski pareizi!

Ontario: Jāni vai "SA" grūti laiki, ka Tevi nevar aizsūtīt na komanderovku paskatīties kādas Dinamo spēles un aprakstīt visu kas notiek tur tālajā Krievijā? Bija interesanti lasīt Tavu rakstu par Dinamo pirmo izbraukuma pagājušajā sezonā pa Sibīriju.
Tas ir jautājums Strausa kungam. Principā nav atšķirības, kur braukt - Krievija, Kanāda, Slovākija vai Baltkrievija uc. Vajag tikai naudu un vēlēšanos. Bet ar vēlēšanos vien nepietiek.

Kāpēc "SA" neliec savu vērtējumu par spēles labākajiem 3 un sliktākajiem 3 spēlētājiem pēc katras spēles kā to dari teiksim PČ?
To var darīt tikai tad, ja nav jāraksta arī NRA, jāiet studijā vai nav citu nodarbošanos. Turklāt spēles laikā pilnīgi visu neredz neviens ģēnijs un spēlētāji paši pret šiem žurnālistu vērtējumiem ir diezgan skeptiski. Un kā gan atrast šos trīs sliktos, ja Kazaņā uzvarēts ''AK Bars''? Un ir ļoti liela atšķirība, ko redzu hallē uz vietas ar savām acīm no tā, ko piedāvā TV ekrānā.

Tu tomēr pazīsti daudzus trenerus un apgrozies šajā hokeja sabiedrībā, tāpēc gribu vaicāt vai neesi dzirdējis par kādu jauno supertalantu Latvijas hokejā? Reāli jau ja čalim ir iekšā tad tam būtu jau jāizpaužas 12, 13, 14 gados. Vai ir kāds tajā vecumā špīlers kurš sakrājis divas vai trīs reizes vairāk punktus nekā viņa sekotājs, kaut vai vismaz tepat Latvijas mērogā? Vai kā saka - visi pelekā masa un neviens nelec ārā?
12, 13 un 14 gadi liecinātu tikai par akselerāciju. Es esmu skeptisks par supertalantiem šajā vecumā, ui, cik daudz bijis talantu, kas nopietni beidz spēlēt 18-20 gados!

Jāni Tavas domas par PČ rīkošanu arī U-16 izlasēm. Vai to vajadzētu? Redz basketbolā un futbolā tādi ir jau sen, tikai hokejā rūkst...man liekās tas butu baigi forši jo varētu redzēt spēlētājus 2 gadus pirms NHL drafta. Latvija pat varētu pieteikties tādu sarīkot. Parunā ar Kiru lai viņs pamet šito ideju pa U-16 zobārstam, jo tas tak viņa čoms.
Diez vai tas ir vajadzīgs. Ja Tu domā par NHL draftu, viņu klubiem ir tik daudz skautu un ziņu pienesēju, ka neviens normāls spēlētājs nepaliek neievērots. NHL skauti noteikti zina par Pelšu, zina viņa labās un sliktās lietas.

silk182: ko Jūs domājat par Gunti Galviņu kā hokejistu? Vai nākotnē viņš varētu būt kaut kas līdzīgs ozoliņa stila uzbrūkošajam aizsargam!Un nekur nevaru atrast-ko šosezon dara Krišs Grundmanis
Galviņš (1986) joprojām progresē, bet Ozoliņš gan laikam no viņa neiznāks. Mazliet cits spēles stils. Grundmanis bija Amerikā, bet nu jau ir ''Dinamo/Juniorā''.

arenass: Sveiki! Vienreiz un par visām reizēm vēlējos dzirdēt jūsu viedokli par Kirovu Lipmanu.Personigi man ir apnici ka šis vīrs nevar savest kārtībā Latvijas Hokeju no jauniešu līdz pat lielajai izlasei. Šim vīram man liekas ka sen jau vajadzetu karpities lauka no LHF prezidenta krēsla.Ko viņš tik lielu ir izdarijis Latvijas hokejam?Toreiz kad bija problemas ar nūjam jau tad viņu vajadzeja izsviesta un ar lielu mietu pa miksto vietu.Ar viņa parādīšanos Dinamo ar jau shis projekts liekas driz tiešām ies pa burbuli, paņēmis Kalviti un Šleseru lidzi, kuri maz sajedz par hokeju.Tad jau drīzāk varētu ielikt par prezidentu Naumovu vai Koziolu, vismaz viņi ,pec manam domam , vairak sajedz neka Lipmana kungs.Un tā īsti neviens zurnalists nevar pateikt kas notiek shajas hokeja aizkulises, ne noviena neesmu dzirdejis kas tur notiek, jo visi laikam baidas pateikt istajos vardos. Būšu pateicīgs par jūsu atbildi.
Tev ir nauda un komanda, kas gatava kopā ar Tevi strādāt Latvijas hokeja labā? Tad uz priekšu! Ja nav, tad, piedod... Raksti atsauksmes internetā un cepies! Redzu, ka Tev nav īsti skaidrs, ar ko nodarbojas federācija un ar ko tās prezidents.
Tam, ka Naumovs un Koziols hokejā sajēdz vairāk par Lipmanu, vēl nav arguments, lai viņi būtu LHF prezidenti.
Ko Tev varu ieteikt? Aizej uz bibliotēku, palasi vecās ''Sporta Avīzes'', ''Dienu'', ''Lauku Avīzi'', ''Labrīt''. Par to visu esmu uzrakstījis kalnus...

interesantais: Sveiks! Esmu dzirdējis, arī (Jūsu vairākkārt esat pieminējis), ka jūsu dēls ir hokejists. Vai viņš tagad vispār spēlē hokeju, ja jā, tad kur un kādā līmenī?
Bija hokejists līdz 20 gadu vecumam. Tagad spēlē ''Hanzā'' Rīgas čempionātā savam priekam.

Curtiys. Jautajums tads, ko saki par to ka izlase nav Saulietis un Kulda un ir Berzins ar Lavinu,
jo manliekas ka sie speletaji nav demonstrejusi labako sniegumu hokejā, Berzinam galigi nejiet un Lavins laikam ir caur comu busanu, Saulietis pret Daniju vienkarsi plosijas, ari KHL vins ir labs?
Par Kuldu - tik tuvu NHL slikti speletaji nav, vina rezultavitate un koeficients.

Bērziņš šobrīd Latvijas hokejā ir trešais labākais centra uzbrucējs pēc Vasiļjeva un Sprukta. Tev ir citas kandidatūras?
Par Kuldu ir tik daudz malts, ka negribas atkārtoties. Izlasē aizsargu jau tāpat ir par daudz - malā paliek J. Rēdlihs, Sorokins, Jerofejevs, kur spēlē augstākā līgā nekā Kulda.
Es zinu, ka Laviņš daudziem nepatīk, bet reāli viņš ir piektais - sestais aizsargs izlasē, ja ne augstāk.
Es gan neredzēju, ka Saulietis būtu plosījies! Vai kādā no šīm spēlēm viņš tiešām iemeta trīs golus? Es redzēju, ka otrajā mačā viņam bija divi noraidījumi (no trim!).

sermulis: Pretēji Jūsu prognozēm, uz Vankūveru brauks Sotnieks, nevis Sorokins vai Jerofejevs. Jūsuprāt, kāpēc Znaroks izdarīja tieši šadu izvēli un kādi varētu būt aizsargu pāri mūsu komandā. Vai tiešām kopā spēlēs Sotnieks - Bārtulis?
Znaroks izvēlējās to aizsargu, kurš ir labāks tieši kā aizsargs. Es biju domājis, ka viņš ļaus Sorokinam Vankūverā atvadīties no izlases.
Znaroka galvā trīs maiņas ir jau sen. Ceturtā Bārtulis - Sotnieks, Meija - Širokovs - Daugaviņš tapa pirms pāris nedēļām. Praktiski jau tikai Meija un Sotnieks.

sermulis: Internetā vidē daudzi tagad "cepas" par Meijas iekļaušanu sastāvā un Saulieša vai Bukarta neiekļaušanu. Kāpēc tieši Meija, nevis Saulietis, Bukarts vai Jekimovs brauks uz Vankūveru. Kādi bija Meijas trumpji, kas lika Znarokam izšķirties par šādu lēmumu?
Vēl jau nav teikts, ka visi nosauktie tiks līdz Vankūverai. Hokejs ir traumatisks, cilvēki arī slimo, kāds var strauji zaudēt sportisko formu...
Es neredzu pamata cepties. Meija OS šobrīd ir labāks par citiem. Gribu cerēt, ka Bukarts ''Dinamo'' sastāvā noturēsies arī nākamgad, kad vairs tur netiks kā junioru kvota.

england12: Kā Jums šķiet, vai Latviešu jaunatne (arī jaunie hokejisti) nav pārāk aizrāvusies ar atkarību izraisošām vielām? Un kādēļ liela daļa jauniešu treneru to nenosoda pietiekami vai ,vēl trakāk, paši ar to aizraujas?
Mans dēls (21) nav aizrāvies. Par jaunajiem hokejistiem nezinu.

interesantais: Sveiks! Tev nešķiet, ka nevis U20 aizsargi slikti spēlē,bet vārtsargi ir baigie sēnes? Dažas ripas es pat kā pilnīgs amatieris man lieksa nokertu! Kā ar tādiem vārtsargiem var brukt uz čempi,vidējis spēlē ielaiz 10 ripas??????
Par to, ka šai komandai nav vārtsarga, treneris Maticins runāja jau vasarā, tikai daudzi, arī interneta atsauksmju rakstītāji, to laida gar ausīm. Kalniņš spēlē tikai ''LM-2'' Latvijas čempionātā, Ermičs ne sevišķi spēcīgā Amerikas junioru līgā, Vasiļjevs - tāpat. Žurkovs ''Dinamo//Juniorā'' arī ir tikai trešais aiz Muštukova un Enkuzena.

  -2 [+] [-]

, 2009-12-31 14:39, pirms 15 gadiem
Bārtulis būs 4. maiņas aizsargs?

     [+] [-]

, 2009-12-31 14:47, pirms 15 gadiem
Nu man jau ir skaidrs ar ko vinji tur LHF nodarbojas.Ar zagshanu un neka nedarishanu, brīnums ka vinji vispaar uztaisija parbaudes speles ar Daaniju, kuras gan ljoti neietekmeeji provizorisko LAT izlases sastavu...Prieks par atbildi, ljoti cienu jusu viedokli shaja jautajumaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Kimi Raikkonen
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-12-31 15:12, pirms 15 gadiem
Vai vari lūdzu pateikt kādas ir cerības kādreiz ieraudzīt AinārU Podziņu Latvijas izlases kreklā un pastāsti kā viņam veicās Krievijas junioru izlasēs un vai patiešām viņš ir tik labs kā stāsta?
Stāsta tā ka viņš ir viens no Krievu junior izlases līderis.
Paldies.

  +5 [+] [-]

, 2009-12-31 15:58, pirms 15 gadiem
Paldies Jāni par IceBox raudījumu un pēcspēles intervijām ir intresanti paskatīties
PS. Laimīgu tev 2010.

  +8 [+] [-]

, 2009-12-31 16:33, pirms 15 gadiem
Maikl25 rakstīja: baigais eksperts,smiekli nak...
Man nāk par tevi smiekli

  +2 [+] [-]

, 2009-12-31 17:46, pirms 15 gadiem
Jocīgi ņem jebkuru hokeja ekspertu vai treneri- visi saka ka Laviņš der izlasē un ir stabils aizsargs-tas nav viens treneris vai viens eksperts bet daudzi, tikai daudzi fani domā savādāk-visi treneri ņem Laviņu izlasē, žurnālisti kuri ir speciālisti atzīmē Laviņu-tad rodas jautājums kāpēc fani ir tik nezinoši-man arī Laviņa spēle patīk-protams ir katrā spēlē rupjas kļūdas 1-3 ne vairāk bet pārējā laikā viņš ir stabils atšķirībā no citiem kuri ir nestabili visu spēles laiku.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-31 19:04, pirms 15 gadiem
Nu, Matuļa k-gs, varbūt nevajag visus interneta lasītājus un komentētājus mest pār vienu kārti. Arī žurnālistu profesionalitātes līmenis makten atšķiras.
P.S. Laimīgu Jauno gadu!

  +2 [+] [-]

, 2009-12-31 20:31, pirms 15 gadiem
Gendalfs baltaiss rakstīja: sveiks, kad pēdējo reizi iedzēri ar Sandi?
iisti tev pilns pulkstnes nav kko tik stulbu prasiit

  +3 [+] [-]

, 2009-12-31 21:17, pirms 15 gadiem
Vai sporta saitā vajadzētu reklamēt alu ?

     [+] [-]

, 2009-12-31 22:11, pirms 15 gadiem

  +2 [+] [-]

, 2009-12-31 23:23, pirms 15 gadiem
Jāni, Tu raksti SA, SA+, Neatkarīgajai, vadi ICEBOX, droši vien darbojies vēl kaut kur. Vai visam pietiek laika un vai Tava ikdiena nav viens traks skrējiens? Paldies!
p.s. Tavas pērles rakstos vienmēr uzlabo garastāvokli, atzīšos, vienu brīdi SA pirku dēļ Taviem rakstiem, bet cenas dēļ šo žurnālu vairs nevaru atļauties.

     [+] [-]

, 2010-01-01 03:04, pirms 15 gadiem
Var redzēt, ka Matulim apnicis visu laiku atbildēt uz vienu un to pašu, piemēram, Kuldas, Sotnieka un Saulieša jautājums, kā arī par Lipmanu utt., tāpēc dažiem varētu ar šķsit, ka atbild, kā tāds amatieris, bet patiesībā, kad katru reizi kādiem 2-3 cilvēkiem ir visu laiku jautājumi par vienu tēmu, tad apnīk. Kā jau viņš teica, ka ir holēriķis, un uzvelkas par jebko!

  +1 [+] [-]

, 2010-01-01 22:13, pirms 15 gadiem
Jāni Tu teici vienā no atbildēm: "Bērziņš šobrīd Latvijas hokejā ir trešais labākais centra uzbrucējs pēc Vasiļjeva un Sprukta. Tev ir citas kandidatūras?" Ņemot vērā to, ka Vasiļjevs nav centrs, bet ir malējais uzbrucējs, jo centra uzbrucēja funkcijas viņš pilda tikai izlasē, bet Sprukts kā centrs pagaidām nevelk ne KHL, ne izlasē par ko pierāda pagājušā gada PČ, kur 1 maiņas centra uzbrucējam bija superstatistika 6 spēlēs 0+1 un nevajag man teikt, ka viņam bija slikti partneri utt. Arī KHL viņš kā centrs bremzē visu savu maiņa, švaki slido, rokas vājas vienīgais aizsardzībā var kko izdarīt. Reāli paliek bez lielā Jankas Bērziņš, kas jau praktiski ir norakstīts tāpat kā vecie 3 sērijas bembuki. nesaprotu, kāpēc Znaroks marinē Širokovu, džeks labi cīnās, vinnē iemetienus, var iedot iekšā, bet nē spēlē tikai 4 maiņā?

  +1 [+] [-]

, 2010-01-02 10:48, pirms 15 gadiem
FUNS rakstīja: Jocīgi ņem jebkuru hokeja ekspertu vai treneri- visi saka ka Laviņš der izlasē un ir stabils aizsargs-tas nav viens treneris vai viens eksperts bet daudzi, tikai daudzi fani domā savādāk-visi treneri ņem Laviņu izlasē, žurnālisti kuri ir speciālisti atzīmē Laviņu-tad rodas jautājums kāpēc fani ir tik nezinoši-man arī Laviņa spēle patīk-protams ir katrā spēlē rupjas kļūdas 1-3 ne vairāk bet pārējā laikā viņš ir stabils atšķirībā no citiem kuri ir nestabili visu spēles laiku.
ko gribēt no tiem faniem, kuri par mača DR-CSKA galveno zvaigzni iebalso Ozoliņu

     [+] [-]

, 2010-01-02 23:14, pirms 15 gadiem
Jaani ko esi dzirdejis par Ozolnieku juniors projektu ?