Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

NHL lokauts - ilūzija par ieguvumu KHL

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

NHL lokauts - ilūzija par ieguvumu KHL
Foto: KHL

NHL lokauts vēl nav izsludināts, sarunas starp NHL klubu īpašniekiem un spēlētāju arodbiedrību turpinās un tikai 15. septembrī kļūs zināms, kas īsti notiks, taču KHL jau pilnā sparā rit "fantasy hockey" - jau tiek dalītas Krievijas hokeja zvaigznes, jau tik runāts, kur tās spēlēs... Bagātākie klubi jau samēro maciņus. Vai NHL lokauts, ja tāds būs, patiešām tik ļoti nāks par labu KHL? Maz ticams.

Nav dienas, lai Krievijas sporta un hokeja portālos neparādītos kārtējās spekulācijas par to, kur spēlēs Malkins un Ovečkins, Dacjuks un Kovaļčuks, tiek apspriesta pat Krosbija iespējamā spēlēšana kādā no bagātākajiem KHL klubiem. Sāksies viņiem lokauts un tad tik pie mums ies vaļā... Un kas tad ies vaļā?
Patiesībā lokauts ir nopietna lieta, jo Stenlija kauss līdz šim netika izcīnīts tikai divas reizes - pirmā bija 1919. gadā epidēmijas dēļ, bet otrā reizes bija 2005. gadā tieši lokauta dēļ, kad tik atcelta visa sezona. 1994./1995. gada sezonā bija daļējs lokauts un arī pašreiz viss liecina par to, ka lokauts - ja būs vispār - nepaņems visu sezonu, bet tikai daļu no tās - līdz gadu mijai vienošanās tik un tā būs panākta. Rīgas "Dinamo" nav to komandu skaitā, kuras varētu pakampt no NHL klubiem pāris zvaigznes vai vienkārši pārus labus hokejistus, jbet ja tomēr būs lokauts, tad Kaspars Daugaviņš gan varētu parādīties rīdzinieku sastāvā (pats hokejists tādu vēlmi un varbūtību jau ir izteicis un to zina arī kluba vadība) un tas būtu tikai likumsakarīgi. Bagātajiem ir citi nodomi - proti, dabūt savās rindās zvaigznes un ne tikai Krievijas hokeja zvaigznes.
Iepriekšējā lokauta laikā uz Eiropu no NHL klubiem devās 388 hokejisti un no tiem 78 ieradās toreizējās Krievijas Superlīgas klubos. Tie bija ne tikai (kaut pārsvarā) krievu un citu bijušo PSRS republiku hokejisti, starp atbraukušajiem bija arī tādas zvaigznes kā Breds Ričardss, Denijs Hītlijs, Jaromirs Jāgrs, Vinsents Lekavaljē, Mikaels Nīlanders... Lielākā daļa zviedru draudzīgi devās uz mājām, daļa citu valstu hokejistu arī devās uz Zviedriju, daļa - uz Šveici, liela daļa spēlēja AHL, bet vēl vairāki nespēlēja nekur. Vairāki ļoti labi pieredzējuši spēlētāji nolēma izmantot lokautu, lai atpūstos, lai sakārtotu veselību. Vai Krosbijam pēc viņa pagājušās sezonas traumas vajag skriet uz KHL? Šaubos. Naudas viņam pietiek tāpat, bet veselību nenopirksi ne par kādu naudu. Pieņemsim, ka daļa hokejistu ar skaļiem vārdiem tomēr dosies uz bagātākajiem KHL klubiem (par krievu izcilākajiem meistariem gandrīz nav šaubu, bet tas no viņu puses arī būtu tikai normāli). Jautājums - kādā sportiskajā formā viņi ieradīsies? KHL čempionāts taču jau būs sācies un rezultātu vajadzēs uzreiz nevis kaut kad, kad tiks sasniegta pienācīga sportiskā forma. Toties algu gan zvaigznēm vajadzēs sākt maksāt uzreiz un tā nebūs maza alga. Tātad - kādu jāatstāt majā, ar kādu varbūt pat jālauž līgumu. Malā atstātais gatavojās sezonai, tika sastāvā, bet... Pēkšņi ieradās zvaigzne (tā nav, ka NHL klubu spēlētāji pašreiz neko nedara, tomēr pilnībā gatavi spēlēt viņi tagad nemaz nevar būt un nebūs arī 16. septembrī), kurai jāatbrīvo vieta un turklāt vēl zvaigznei krietni vairāk maksās. Tas var jūtami un ne jau pozitīvi ietekmēt gaisotni komandā. Turklāt pastāv taču algu griesti, līdz kuriem diezin vai tik daudz ir palicis, lai varētu atļauties noslēgt līgumu, piemēram, ar Malkinu vai Kovaļčuku. Ar kādu tiks lauzts līgums vai uz griestu pastāvēšanu kārtējo reizi tiks pievērtas acis?
Bagātie klubi vismaz uz laiku kļūs vēl spēcīgāki, kas diezin vai nāks līgai par labu, bet ko tie darīs tad, kad lokauts beigsies? Lokauta laikā uzaicinātie aizbrauks un Gagarina kausa izcīņai būs gandrīz vai jāsāk gatavoties no jauna... Gandrīz vai vēl viena pirmssezonas treniņnometne jārīko. Gudri un tālredzīgi šajā ziņā ir rīkojusies Zviedrijas Elitserie vadība - tā ir aizliegusi klubiem slēgt īstermiņa līgumus. Vai KHL sekos šim piemēram? Neticu... Tur jau pārāk daudzi berzē rokas - atbrauks Malkins, atbrauks Ovečkins, Kovaļčuks, Dacjuks, varbūt pat Krosbijs, Stemkoss, Parizē... Kāds uz zvaigžņu ierašanās rēķina noteikti nopelnīs, taču kopumā klubi un KHL būs tikai zaudētāja. Kaut vai tāpēc, ka izrādīs, cik ļoti tā ir atkarīga no NHL lokauta, lai dabūtu pasaules hokeja lielākās zvaigznes. Kaut uz viesizrādēm pāris mēnešu garumā - bet dabūtu.
Labi vien ir, ka Rīgas "Dinamo" šis "fantasy hockey" neskar.

Slēpts komentārs: regnars vaivars
Slēpts komentārs: Skudriniekss

  -4 [+] [-]

, 2012-08-31 16:04, pirms 12 gadiem
Pēdējā laikā gandrīz visi Anatolija raksti ir nelasāmi. Kāda jēga apmuļļāt vēlreiz visu to pašu, ko jau sen var izlasīt citur?

 +11 [+] [-]

, 2012-08-31 16:36, pirms 12 gadiem
zzk rakstīja: Pēdējā laikā gandrīz visi Anatolija raksti ir nelasāmi. Kāda jēga apmuļļāt vēlreiz visu to pašu, ko jau sen var izlasīt citur?
Tā nevarētu būt, ka daļa nelasa "citur"? Vai maz lasa...BBC tikko parādīja sižetu, tad ko, LNT vairs par to nav jārunā?

  -1 [+] [-]

, 2012-08-31 16:38, pirms 12 gadiem
Mums no šāda lokauta būtu vieni vienīgi prieki - kā mājas spēlē, tā klātienē vērojama kāda NHL zvaigzne.

  -3 [+] [-]

, 2012-08-31 17:07, pirms 12 gadiem
njaa mēģināts savilkt no krievu prese kautkādu vidējo un rezultātā sanāk pilnīgi kautkas nekonkrēts ..

  -1 [+] [-]

, 2012-08-31 18:10, pirms 12 gadiem
nu nezinu, man jau skiet, ka nebuutu nekas pretim areenaa riga ieraudzit oveckinu vai malkinu!

  -2 [+] [-]

, 2012-08-31 18:44, pirms 12 gadiem
ST2 rakstīja: Tā nevarētu būt, ka daļa nelasa "citur"? Vai maz lasa...BBC tikko parādīja sižetu, tad ko, LNT vairs par to nav jārunā?
Ja šādi raksti parādītos tvnet vai tamlīdzīgā masu produktā, tad to tā varētu uztvert.
SA+ tomēr ir maksas produkts, kuru pārsvarā apmeklē publika, kas orientējas sportā notiekošajā.

  +7 [+] [-]

, 2012-08-31 19:23, pirms 12 gadiem
zzk rakstīja: Ja šādi raksti parādītos tvnet vai tamlīdzīgā masu produktā, tad to tā varētu uztvert.
SA+ tomēr ir maksas produkts, kuru pārsvarā apmeklē publika, kas orientējas sportā notiekošajā.
pilnīgi nepiekrītu Tavam viedoklim, es tieši SA+ apmeklēju, lai uzzinātu, kas notiek sportā, pilnīgi un galīgi neorientējoties aizkulisēs.
Beidzat kasīties par niekiem, tāda sajūta, ka maksājat par katru rakstu atsevišķi...
Man patika, es daudz ko uzzināju un viss ir kārtībā! Vienmēr pastāv izvēle - lasīt/nelasīt!

  -4 [+] [-]

, 2012-08-31 22:36, pirms 12 gadiem
kurpis rakstīja: Mums no šāda lokauta būtu vieni vienīgi prieki - kā mājas spēlē, tā klātienē vērojama kāda NHL zvaigzne.
Un galvenais, ka par to smieklīgo biļetes cenu... , nevis kā NHL - bez pārsimts $$$ hoķi dzīvē neredzēt

  +1 [+] [-]

, 2012-08-31 23:15, pirms 12 gadiem
kodols rakstīja: Un galvenais, ka par to smieklīgo biļetes cenu... , nevis kā NHL - bez pārsimts $$$ hoķi dzīvē neredzēt
Biju Floridā uz spēli par 20$, augšējā sektorā ar perfektu redzamību. Ja pērc laicīgi viss ir sakarīgās cenās. Runa nav par PO.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-09-01 15:45, pirms 12 gadiem
kurpis rakstīja: Mums no šāda lokauta būtu vieni vienīgi prieki - kā mājas spēlē, tā klātienē vērojama kāda NHL zvaigzne.
Tad varēsi priecīgi vērot kā viņi drāzīs mūsu ģinamku visos caurumos...

  +1 [+] [-]

, 2012-09-02 06:08, pirms 12 gadiem
Man po ko raksta krievu prese, jo es lasu latvieshu un tieshi to ko rakstijis Toljiks, ja kadam kkas nepatik var iet pikstet krievu portslos, vai ari pats but tik gudrs un uzcept rakstu.

     [+] [-]

, 2012-09-03 11:47, pirms 12 gadiem
baller46 rakstīja: Biju Floridā uz spēli par 20$, augšējā sektorā ar perfektu redzamību. Ja pērc laicīgi viss ir sakarīgās cenās. Runa nav par PO.
Biju Vašingtonā uz 2 kārtas PO spēli pret Tampu. Augšējā sektorā ar labu redzamību. Biļetes cena - 85$
nav tik traki..