Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Jurisons par Biedriņa sodiņiem un Helmaņa trīspunktniekiem

Jurisons par Biedriņa sodiņiem un Helmaņa trīspunktniekiem
Andris Biedriņš uz soda metienu līnijas
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Atbildes uz jautājumiem pamazām sakrājušās līdz apjomam, kuru nav kauns nopublicēt. Kāda vella pēc Teteris tur laukumā Helmani, kas notiek ar Biedriņa soda metieniem, kāpēc Zvaigžņu spēle jāspēlē Saldū un kas varētu sanākt no jaunā trenera Meldera - interesējošo tēmu fronte šoreiz izpletusies diezgan plaša.

ansiso
Sveiki! Man Jums šādi jautājumi:
1. Vai ir cerības no Andra Biedriņa sagaidīt kādu interviju? Kaut vai telefoninterviju? Vai arī viņš ir viens no tiem, kas Jums vairs intervijas nesniedz? Vienkārši par Biedriņu liela neziņa. Gan tas, kā viņam ar tām traumām, vai tas vēl traucē spēlēt. Nav dzirdēts arī Biedriņa viedoklis par vasarā notikušajiem murgiem.
2. Kā ir ar tām LBS diskvalifikācijām. Ja jaunais izlases treneris izdomā, ka, eu, Kehri, man briesmīgi izlasē noderētu Šķēli, tad būtu kaut kādas iespējas, ka Šķēle tomēr varētu spēlēt. Cik stingras ir tās diskvalifikācijas? Kā akmenī cirstas vai arī tomēr pārkāpjamas?

1. Pagaidām neesmu mēģinājis sazināties ne ar vienu no visiem zināmo notikumu līdzdalībniekiem. Varbūt pienāks brīdis. Tad jau no Andra būs atkarīgs, gribēs stāstīt visiem, kas un kā bijis, vai norobežosies.
2. Kaut kas par šo tēmu:
Skaļās diskvalifikācijas, klusās amnestijas?
Par Šķēli - ļoti šaubos, vai LBS nemainīs soda mēru. Kaut gan šobrīd grūti saprast, kāda tad ir patiesā nostāja.

graic
Jautājums par tiem pašajiem Biedriņa soda metieniem. Šosezon galīgi švaki 18-1 ja nemaldos. Skatoties pēdējo video no spēles pret Nets, visi jau to bez maz vai uztver kā šovu, kad Andris dodas uz soda metiena līnijas. Cik saprotu, ka tehnika mazliet pec izlases pamainījusies, bet pirms tam jau arī viņš švaki meta. Vai tiešām to tehniku viņš spītības dēļ negrib mainīt?? Jo vienkārši neticu, ka tas nav iespējams. Tas nav metiens, kas tev ātrumā un steigā jāmet. Tak treniņos izmaini un met, met un met, tad jau arī aizes. Izkatās, ka viņš gaida, kad kādu dienu sāks viņi krist iekšā??? Diez viņam pašam nav neērti 18-1, bumba knapi līdz stīpai aizlido utt????

Katram spēlētājam ir savs Ahilleja papēdis, un Biedriņam tas ir metiens no distances - tajā skaitā soda līnijas. Pie viņa tehnikas gadu gaitā ir strādājuši daudzi visaugstākās klases speci šajā jomā, un nevar teikt, ka nebija rezultāta - aizpagājušajā sezonā FT procents jau bija 62%. Nav nekas spožs, taču priekš centra spēlētāja - arī nekas nenormāli dramatisks. Par metiena tehniku var pasmieties, taču - tāds nu ir labākais veids, kādā Andris var trāpīt. Un patiesībā var ļoti labi - cik nu man bija iespēja Oklendā pavērot GSW treniņu galotnes (kurās arī visbiežāk pamētā sodiņus), Andris lādēja kā ercens.

Cita lieta, kas darās viņa galvā, spēles laikā nostājoties uz soda līnijas. Neņemos tagad spēlēt psihologu un teikt, ka tās ir kaut kādas paniskas bailes vai nepārvarama pārliecība, ka "tas taču skaitās vieglākais metiens šajā sporta spēlē, visi no manis gaida, ka tādus ir jāmet iekšā, bet man līdz šim nekādi nesanāk", taču esmu pārliecināts - kaut kas ļoti tuvs tam. Soda metienam ir tā nelaime, ka pirms tā ir laiks padomāt, nevis darboties instinktīvi un automātiski, kā spēles karstumā... 2/18, protams, ir katastrofa. Un bēdīgākais, ka tas cipars maisās pa galvu, katru nākamo reizi stājoties uz līnijas.

NobodyIsPerfect
1.apmeklējat LBL spēles?
2.Vai BKV gadijumā šosezon necentās noķert 2 zaķus ar vienu šāvienu t.i. audzināt jaunos un rādīt pēc iespējas labāku sniegumu? Galu galā ASK bankrupt, Barons spēlē tikai LBL un VEF Rīga tikai 20% lielāks budžets.
3.Vai Lembergs pats gadijumā nav invalīds un cik korekti tas ir nosaukt savu spēlētāju par invalīdu?
4. Vai Teteris ir adekvāts treneris Barons klubam un vai viņš nerespektē dažus pārāk daudz?
5. Vai cits treneris arī laistu Helmani uz laukuma 39min, kad viņš paspēj gūt 3 punktus, 3pt - 0/7, sodi - 1/4, 4 kļūdas, 4 piezīmes?Vai nav labāk laist tādu spēlētaju uz minūtēm 10 maksimums? Vecums? Pēdējā sezona Uvim?
6. Visi apgalvo, ka hokejs ir nr1 LV utt. Bet kāds tur brīnums, ja gan sportacentrā, gan sporta.avize+ viss, kas tiek apspriests ir par Dinamo. Pat Strauss sācis rakstīt par Dinamo, tas jau paliek smieklīgi. Vai šogad ir gaidāms kāds raksts par LBL komandām vai 1 raksts 3 nedēļās par BKV un VEF ir normāli un neko nevajag mainīt?

1. Klātienē esmu bijis tikai uz divām, bet regulāri cenšos paskatīties tiešraides, kas pēc kā izskatās. Lielāka jēga gan tam būs pēc februāra, šobrīd tā ir tikai prelūdija.

2. Protams, ka centās. Pagaidām izskatās, ka šajās medībās abi zaķi ir tikai aizšauti, un draud pazust atpakaļ mežā, atstājot klubu tukšām rokām. Tiesa, ja par rezultātiem, reāli jau viss tikai sākas - Baltijas līgā pozīcijas ir labas, un arī LBL čempionāts pa īstam sāksies tikai martā vai aprīlī. Cits jautājums, ka BKV nav konkrēti deklarējusi, kas tam ir primārais, un kas - pakārtotais mērķis. Spēlētājiem tika kompostrētas smadzenes par "nepieklājīgiem zaudējumiem Eiropā", lai gan teorijā šim turnīram bija jākalpo tīri kā līdzeklim otrā mērķa sasniegšanā - spēlētāju pieredzes krāšanā un izaugsmē. Mazliet vairāk pozitīvisma un mazliet mazāk stresa gaisotnes, un komanda varētu izskatīties daudz labāk, taču - tā jau ir kluba izvēle, kādas metodes izvēlēties.

3. Tas bija ļoti nekorekti un lēti gan no profesionālā, gan cilvēciskā viedokļa. Klubs šos spēlētājus izvēlējās, nevis spēlētāji sevi uzspieda klubam.

4. Tieši "Baronam" kā reizi adekvāts. Atgādināšu - reāli komandu vada un gatavo treneru duets Teteris/Helmanis, plus Zībarts, kurš nepiedalās treniņos un ņemās pārsvarā ar skautinga lietām. Neredzu komandā spēlētājus, kas īpaši varētu pretendēt uz "es esmu gudrāks" pozīciju attiecībā pret Teteri/Helmani.

5. Spēlētāji ar tādu rūdījumu kā Helmanis komandā nav statistikas, bet gan pavisam citu uzdevumu dēļ. Varbūt viņš pats kādreiz neiemet 20 punktus, toties pateicoties operatīvai pārējo džeku organizēšanai un iedošināšanai - ielaiž par 30 mazāk. Parunā ar jebkuru no Barona, oficiāli vai neoficiāli - jebkurš pateiks, ka viņa Helmaņa loma nav novērtējama statistikas ciparos. Un to pašu pateiks jebkurš no viņa iepriekšējām komandām (izņemot, protams, dažus kadrus, kuru atdeve un attieksme uz Uvja fona izskatās nožēlojami, līdz ar to raisa nepatiku).

6. Kāds pieprasījums, tāds piedāvājums. Tiek rakstīts un apspriests tas, kas vairāk interesē. Sportacentrā no nedēļas 50 lasītākajiem rakstiem vairāk nekā 40 parasti ir par hokeju. Lai gan par basketbolu neraksta maz. Ja par SA+ - protams, hokeja ir daudz, bet nevajag arī pārspīlēt par to "viens raksts trīs nedēļās". Nekorekta matemātika.
P.S. Ja kas, Strauss par hokeju rakstījis jau gadus 20 nemaldos. Dažos periodos tas bijis epizodiskāk, dažos ļoti regulāri. Matulis ilgāku laiku bija prom no SA.

NobodyIsPerfect
Ingmār, es īsti nesapratu atbildi par Uvi. Tad, tavuprāt, viņa pienesums komandā ir pietiekami liels. Skaidrs, ka Uvis ir izcils kapteinis, bet vai tiešām Teterim ir jātur viņš 39min? Nu, es nesaprotu, jo Uvis uzbrukumā ir zaudējis visus ieročus, pat 3pt metienu, kautgan spītīgi turpina lādēt. Un aizsardzībā es arī īsti neredzu to pienesumu, tāpat atlekušajās bumbās. Vienkārši pašlaik Baronā ir Zorins, viens no izcilākajiem FG procentiem līga, ļoti efektīvi spēlē, bet Teteris dod priekšroku Uvim. Saprotu, ka viņi spēlē katrs savā pozīcijā, bet pie spēles ar 1 garo laukumā iet Uvis. Tas pats kanādietis ir reboundu mašīna. Es to stāstu, jo vienkārši negaidiju tādu atbildi, ka Helmanis dod tādu pienesumu, acīmredzot, aizsardzībā.

Nu, tu esi paņēmis viņa sezonas statistiski sliktāko spēli un pasniedz to kā ikdienu - tas arī nav īsti korekti. Tad es lieku pretī 4/7, 3/5 un 5/10 - arī tādi šosezon ir Helmaņa cipari no trīspunktu līnijas. Taču, lai būtu objektīvi mēs abi - vidēji viņš šosezon laukumā spēlē 26 min un trīspunktniekus met 1,9/5,1. 37% varbūt nav nekas spīdošs, taču - arī nekas traks. Normāls spēles laiks un procents. Zorinam Uvis netraucē, jo zem groza nekad nav līdis - abi ļoti labi var spēlēt vienlaikus, viens otram netraucējot. Kustīgs garais ar metienu no distances pie pašreizējās LBL klubu komplektācijas ir noderīgs instruments. Īpaši komplektā ar īpašībām, par kurām runāju iepriekšējā reizē. Nav jau līgā to klasisko centru, ar kuriem duelēties.
P.S. Ar to Zorina FG arī nevajag pārspīlēt - nav viņš šobrīd LBL Top-25. 55% garajam priekš LBL līmeņa nav nekas ekstra.

superintendants
Jautajumi Ingmaaram:
1. Ka Tu iisumaa veertee Gata Meldera darbu Valmiera? Protams, puisis sava arodaa veel jauns un zaljsh, un ne viens vien puds saals buus jaapeed, tomer skjiet ka latvieshiem bus par vienu labu treneri vairak.
2. Vai Tu pats esi kadreiz piedalijies basketbola fantasy liigaas, varbut vel sobrid to dari?

1. Bija jau man par šo jautājums, atbildēju iepriekšējā reizē. Kā jau pats saki - vēl jauns uz zaļš. Savas karjeras laikā Gatis nav spēlējis tik laba līmeņa klubos un nav strādājis ar augstākā līmeņa treneriem, lai varētu teikt, ka dabiskā ceļā samācījies un iekrājis labu bagāžu. Pagaidām tas ir jūtams - viņš vairāk vienkārši ļauj saviem džekiem spēlēt, nevis ģērbj pretiniekus ar kādām sarežģītām sistēmām vai taktiskiem risinājumiem. Šobrīd LBL tā var spēlēt, bet, ja mērķis tēmēt augstāk - domāju, nāksies nopietni investēt sevī. Ja ir ķēriens un vēlēšanās - viss var izdoties.
2. Kaut gan sen pašos pirmsākumos, pirms vairāk nekā desmit gadiem bijām mazliet iekarsuši ar dažiem kursabiedriem un darba kolēģiem uz šo lietu, bet ātri apsīka interese. Pēc tam vairs neesmu mēģinājis.

H.E.N.R.Y.
Sveiks, Ingmār! Kāds ir Tavs viedoklis par to, ka šī gada LBL spēle notiks Saldū? Es zinu, ka tur basketbols ir populārākais sporta veids, taču vai šādām spēlēm nevajadzētu lielāku zāli, piemēram, to pašu Liepāju?

Ļoti laba izvēle. Pašreizējā situācijā, kad interese par basketbolu kopumā ir ļoti zema, un reāli daļa spēles dalībnieku diezgan nosacīti atbildīs "zvaigznes" statusam (jo tāda vienkārši šogad ir līga) - šādu spēli bija jārīko pilsētā, kur laba (vismaz LBL-1) līmeņa basketbolu ikdienā neredz, taču to labprāt gribētu. Rīga, Ventspils, Liepāja, Valmiera - protams, zāles ir plašākas un piemērotākas, taču šaubos, vai uz šādu pasākumu sanāktu pietiekami daudz cilvēku, lai tas neizskatītos nepieklājīgi. Pat uz Eirokausu mačiem vējš tribīnēs svilpo... Tikmēr Saldus būs priecīga, un varbūt vēl papildu motivāciju nākotnes aktivitātēm iegūs.

Maza pilsētas ar basketbola tradīcijām, kas nav izlutinātas ar labu basketbolu, un kam Renfro, Helmanis vai Strēlnieks nav ikdiena - manuprāt, pareizais virziens. Pieļauju, ka vasarā līdzīgu ceļu ies arī Latvijas izlase. Eiropā tā ir izplatīta prakse. Varbūt šaurība, bet vismaz īsts atbalsts un froša aura (tāpēc mums visiem ir tik jaukas atmiņas par Sporta pili vai Daugavas SN padomju laikos...), nevis liels, bet tukšs šķūnis.

     [+] [-]

, 2010-01-31 21:44, pirms 15 gadiem
To bildi čista fočējis Romāns Kokšarovs?

  -2 [+] [-]

, 2010-01-31 22:14, pirms 15 gadiem
celtics34 rakstīja: To bildi čista fočējis Romāns Kokšarovs?
savulaik bija aizšavis uz ASV (kopā ar Ingmāru Jurisonu). vēl eSportā bija pat atsevišķa sadaļa tam visam pasākumam

  +1 [+] [-]

, 2010-02-01 00:24, pirms 15 gadiem
izskatās ka Jurisons sēž mājās skatās tv un internetu , un no tā redzētā spriež un izdara gudrus secinājumus . Līdz Matulim un Pučem, kuri par sporta veidiem kuriem raksta, ir iekšā šajā virtuvē , Jurisonam vēl tālu , vairāk viņš atgādina tādu spamotāju kā mēs te pārejiem ,kas rakstam komentārus.

Ar saviem neprofesionāliem rakstiem viņš to ir pelnījis , kā arī daudzu sportistu negatīvu attieksmi.

     [+] [-]

, 2010-02-01 08:37, pirms 15 gadiem
Kaa var rakstiit pa basiiti ,ja pats i bijis uz divaam speeleem?
piekriitu superatlets-diemzheel

  +2 [+] [-]

, 2010-02-01 11:17, pirms 15 gadiem
superatlets rakstīja: izskatās ka Jurisons sēž mājās skatās tv un internetu
Mājās sēdēšana īsti nesanāca, jo basketbolā šajā laikā bija mazliet aktuālāki turnīri, uz kuru spēlēm jāiet - BBL, VTB, ULEB Eirokauss, Izaicinājuma kauss, Eirolīgas kvalifikācija. LBL vēl tikai sāksies. Varbūt kļūdos, bet nedomāju, ka arī hokejā ap Latvijas čempionāta spēlēm šobrīd spietotu kolēģi, jo galvenā uzmanība ir KHL un BAČ.

  -1 [+] [-]

, 2010-02-01 11:22, pirms 15 gadiem
tuksh raksts no "zhurnalista" kursh man liekas pat vispar neseko iisti basim