Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Latvijas sporta zīmolu 10

Latvijas sporta zīmolu 10
Rīgas Dinamo veiksmes stāsts šobrīd ir vairāk saistīts ar vēsturisko nostaļģiju pēc laikiem, kad, protams - hokeju spēlēja labāk... Taču Dinamo tagadējais tirgus potenicāls ir iespaidīgs.

Sports kā bizness sev līdzi nes tirgvedības pamatus, kur zīmola spēkam bieži vien ir izšķiroša nozīme. Pasaulē šīs lietas jau sen kā tiek vērtētas ar noteiktu mērauklu, bet – kas notiek Latvijā?

Sarindojām, mūsuprāt, šobrīd populārākos Latvijas sporta zīmolus, kas spēj piesaistīts gan līdzjutēju, gan sponsoru uzmanību. Tiesa, runājot par sponsoriem, te ir jāizprot Latvijas specifika: ir tādi, kas dod naudu savai mīļotajai komandai vai sporta veidam, tāpēc, ka patīk, ir tādi, kas to dara, tāpēc, ka liek politiskā konjunktūra, vēl kāds meklē mērķauditoriju, bet citi gluži vienkārši palīdz ar precēm (ūdens, medicīnas pakalpojumi, transports, dzīvokļi viesstrādniekiem utml.).

Rīgas Dinamo (sezonas budžets – 8 miljonu latu):
šobrīd neapšaubāmi populārākais un veiksmīgākais stāsts, kas spējis piesaistīt savai darbībai vismaz 8 miljonus latu, ieskaitot Krievijas gāzes kompānijas finansējumu. Sponsori rindā nestāv, taču pēc apjoma, Dinamo paņēmis biezāko Latvijas uzņēmumu mārketinga naudas galu. Uzņēmējiem pievilcīgs kā maksātspējīgas auditorijas garants.

Barons (sezonas budžets – 350 000 - 400 000 latu):
ilggadīgs Latvijas basketbola tēla veidotājs, simbolizējot pašmāju uzņēmēju iniciatīvas un saimniekošanas prasmes. Nekustamā īpašuma buma laikos kluba budžets bija virs viena miljona latu, taču tagad šīs ambīcijas ir piezemētas. Stabilitāti un sponsoru uzticību veicina īpašnieku principialitāte, kuri nemēdz blefot. Ja naudas nav, tad tā arī pasaka. Ja ir – tad tērē ar mērķi.

Skonto (sezonas budžets – 700 000 latu):
Latvijas futbola kvalitātes simbols, kurš veicinājis konkurentu izaugsmi un – lielā mērā noteicis Latvijas valstsvienības veiksmes stāstus. Pirmais futbola klubs, kas mēģināja savu administratīvo struktūru kārtot pēc pasaulē pārbaudītas prakses, veicies ar starptautisku megakompāniju piesaisti (Adidas, LG), bet arī tikai tāpēc, ka – tas ir futbols. Budžeta pamatu sedz privātpersonas dāsnums.

TTT (sezonas budžets – 250 000- 300 000 latu):
lai gan vēsturiski šiem trīs burtiem ir milzīgs svars pat Eiropas mērogā, laicīgā pasaule tam lielu vērību nepievērš. Latvijā varētu būt viens no atpazīstamākajiem un pozitīvākajiem sporta stāstiem, atšķirībā no vienaudžiem (ASK), nav ticis ierauts, vai pratis izvairīties no skandāliem. Iespējams, viens no potenciāla ziņā ietilpīgākajiem zīmoliem, kas labos laikos no Latvijas tirgus sezonas laikā spētu paņemt vismaz 150 000 latu lielu sponsoru naudu.

VEF (sezonas budžets – 600 000-700 000 latu):
cits TTT laikabiedrs, kas tiek asociēts ar septiņdesmito un astoņdesmito gadu mijas vīriešu basketbola jauno vilni. Solīds, mazliet spurains un tāpēc pievilcīgs – pārdomāti ieturēts tirgus spēlētājs, kas prasmīgi izmanto sava idejiskā iedvesmotāja Valda Valtera tēlu. Tirgus konjunktūrā prasmīgi pieslēdzies Latvijas politiskās vides katlam, kas ir dabisks mēģinājums nodrošināt kluba eksistenci.

Liepājas Metalurgs (sezonas budžets futbola klubam – 1 miljons latu):
metalurģiskā kombināta atdzimšanas spožākais devums pilsētai – darba vietas un sports. Pamatā iztiek tikai ar peļņas nodokļa atvieglinājumiem, iespējams, labākais lokālpatriotisma piemērs valstī ar lojālāko fanu bāzi. Izveidota teicama sporta piramīda, kas ekspluatē hokeja un futbola kārti. Vājums – visas olas no viena groza, bet grozs pieder Sergejam Zaharjinam (lielākais LM akcionārs).

BK Ventspils (sezonas budžets 700 000 – 800 000 latu):
kā daudzkārtējie Latvijas basketbola čempioni, ar pārdomātu organizatorisko struktūru, stabilu vietējo uzņēmēju finansējumu un labu sporta bāzes infrastruktūru. Paredzamas un drošas garantijas, kas pievelk pašmāju labāko sportistu ambīcijas. Drošs partneris potenciālajiem sponsoriem. Mārketinga aktivitātēs pārsvarā dominē bartera darījumi, kas sezonā nosedz ap 50 000 latu.

Oskars (mašīnas tirgus cena – 250 000 latu):
vispirms Andris Dambis uzbūvēja mašīnu, kas nobrauca Dakārā, pēc tam nopirka rūpnīcu Anglijā. Pa vidu bija eksperimenti un citi darījumi, taču vārdam „Oskars” tagad ir konkrēts ietvars, kas novērtējams vismaz ar 200 000 latu – apmēram tāda ir pašmāju izcilākā auto konstruktora būvētā zirga tirgus cena. Dakāra šim zīmolam bija vajadzīga kā kamielim ūdens tuksnesī. Tagad viņi vāc augļus...

ASK (sezonas budžets - 0):
neskatoties uz visu vājprātu, kas pavadīja basketbola klubu ASK pēc tā atjaunošanas, šo tomēr var uzskatīt par joprojām lietojamu zīmolu ar visnotaļ garantētu tirgus atdevi. Jautājums – kurš un kā šo trīs burtu kombināciju pacels no zemes? Iespējams, labākais brīdis, lai tieši tagad piesietu pagaidām nevienam nevajadzīgas asociācijas un negatīvismu, kas ir pārejošas sajūtas.

 +34 [+] [-]

, 2009-12-30 08:07, pirms 15 gadiem
ASK (sezonas budžets mīnus - 1 000 000)

 +11 [+] [-]

, 2009-12-30 08:45, pirms 15 gadiem
Kur FK Ventspils?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-12-30 09:07, pirms 15 gadiem
Nju man jau liekas ka dazas summas neatbilts patiesibai!
Slēpts komentārs: aichels

 +14 [+] [-]

, 2009-12-30 09:33, pirms 15 gadiem
Diezgan pablāvs raksts. Ne vēsts no pētniecības. Šitādu jebkurš vidusskolnieks var uzrakstīt.

  +5 [+] [-]

, 2009-12-30 09:36, pirms 15 gadiem
tu laikam esi debils, LV izlase ar vienu finalturniru LV pasauli iepazistinaja, ka LV parejie vel nevares 100 gadu!
Kautvai sis sezonas FK Ventspils veiksmes, Pahars Anglija, utt.
Hokejs par kuru normali intresejas labi ja 12 valstis, neviens neko pasaule nezina, basketbols ari ne tuvu nestav lidzi, ja pat aizbrauc uz valsti isti nezin kad notiek kautkads eiropas cempionats...
aichels rakstīja: Es šokā! No kurienes Latvijas futbolā tāda nauda, viņu tak neviens neskatās, cik stulbam jābūt lai tur investētu!

  +8 [+] [-]

, 2009-12-30 09:57, pirms 15 gadiem
aichels rakstīja: Es šokā! No kurienes Latvijas futbolā tāda nauda, viņu tak neviens neskatās, cik stulbam jābūt lai tur investētu!
Tieshi otraadi - futbols ir vieniigais kur gudrs cilveeks investeetu vieniigaa vieta eiropas sportaa kur klubu iipashnieki patiesi pelna naudu...

  -4 [+] [-]

, 2009-12-30 10:23, pirms 15 gadiem
aichels rakstīja: Es šokā! No kurienes Latvijas futbolā tāda nauda, viņu tak neviens neskatās, cik stulbam jābūt lai tur investētu!
Par ko? Futbols ir Krievu sporta veids, (nekas aizskarošs, tā vienkārši ir) neesi pamanījis, ka latvijā vislielāko naudu un biznesu taisa Krievi? Ja nebūtu Latvijā Krievi šai valstī diezvai vispār būtu kāda komercdarbība.
Turklāt ne jau par velti futbolu sauc par karali starp komandu sporta veidiem. Kurā pasaules valstī viņu nespēlē?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-12-30 10:30, pirms 15 gadiem
Schmitz rakstīja: Diezgan pablāvs raksts. Ne vēsts no pētniecības. Šitādu jebkurš vidusskolnieks var uzrakstīt.
Cik ir informācijas tik ir, no pirksta jau ar nezīdīs skaitļus...
Neesam jau Amerikāņi. Tie jau ir statistikas karaļi. Pieļauju pat iespēju, ka viņiem uzskaitās statistika cik reizes katram klubam ir interneta mājas lapa skatīta un cik reizes googl.com meklētājā ierakstīta...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-12-30 10:58, pirms 15 gadiem
Nez kapēc lietotājs ar niku trakais v4 nav šeit izpaudies par savu sapņu komandu ask?
Runājot par skaitļiem ir jāpriecājās,ka var vēl savākt šādas naudas summas šajos grūtajos laikos.

  +3 [+] [-]

, 2009-12-30 11:00, pirms 15 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Par kādu veiksmes stāstu RD gadijumā vispār var runāt?
Cik krievi iedeva naudu tik ir. Tikko ITERA.RU naudu vairs nedos tā veiksmes stāsts beigsies.
Nu ja LM atteiktu naudu sportam,varbūt pasaki,cik veiksmes stāstu pazustu no Lipājas?

     [+] [-]

, 2009-12-30 11:49, pirms 15 gadiem
aichels rakstīja: Es šokā! No kurienes Latvijas futbolā tāda nauda, viņu tak neviens neskatās, cik stulbam jābūt lai tur investētu!
Toto

  -4 [+] [-]

, 2009-12-30 11:50, pirms 15 gadiem
basiiiccc rakstīja: tu laikam esi debils, LV izlase ar vienu finalturniru LV pasauli iepazistinaja, ka LV parejie vel nevares 100 gadu!
Kautvai sis sezonas FK Ventspils veiksmes, Pahars Anglija, utt.
Hokejs par kuru normali intresejas labi ja 12 valstis, neviens neko pasaule nezina, basketbols ari ne tuvu nestav lidzi, ja pat aizbrauc uz valsti isti nezin kad notiek kautkads eiropas cempionats...
Tikai nepļūtī basketbols + hokejs (olimpiāde utt) pārsit to

  -1 [+] [-]

, 2009-12-30 12:15, pirms 15 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Tikai nepļūtī basketbols + hokejs (olimpiāde utt) pārsit to
neaizpluties pa daudz, pasaules cempi futbola vien transle un skatas, ka visu olimpidai kopa..

     [+] [-]

, 2009-12-30 12:29, pirms 15 gadiem
Tāds pašķidrs rakstiņš šoreiz Armandam padevies.

  +2 [+] [-]

, 2009-12-30 12:48, pirms 15 gadiem
Jā brīnums, ka nav FK Ventspils, tomēr varētu būt šīgada atpazīstamākais Latvijas sporta klubs R Eiropā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-12-30 13:16, pirms 15 gadiem
NobodyIsPerfect rakstīja: Jā.. interesanti, ka VEFam un BKV ir 2x lielāks budžets par Baronu...
Barons vienkārši šo gadu vienkārši runājot nolohoja viņiem vajadzēja pēc manām domām būt daudz lielākam budžetam nekā Ventspilij un Vefam jo bankrotēja ASK viņu lielākai sienaidnieks tieši budžeta ziņā.

Un tur kur teikts ka Barona budžets esot bijis miljons latu tur vajadzēja teikt vairāki miljoni, jo pat sporta translācijas bija teikts ka Barona budžets esot bijis 2.5 miljoni un tas bija pirms kādām 3 vai 4 sezonām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2009-12-30 15:53, pirms 15 gadiem
Ja, bet zimolu sarakstaa domaju butu jabut ari piemeram Vienibas velobraucienam, kas norisinajies 19.reizes, un par kuru visi mediji zino parasti, daudz dalibnieku.
Tapat ari orientesanas sacensibas Magnets, kas norisinajies 40(!) gadus, un kur, piemeram, pedeja gada kadi 4000-5000 cilveku piedalijusies kada no 80 (!) posmiem.
Ideja - ir ieklauti komandu sporta veidi, ari tehniskie sporta veidi, bet ari individualajos sporta veidos ir zimoli, kuri ir sabiedriba populari, par tiem zina, ir stabilas tradicijas, atbalstitaji un masveidiba ir augsta.

  +2 [+] [-]

, 2009-12-30 16:08, pirms 15 gadiem
skotijs rakstīja: Ja, bet zimolu sarakstaa domaju butu jabut ari piemeram Vienibas velobraucienam, kas norisinajies 19.reizes, un par kuru visi mediji zino parasti, daudz dalibnieku.
Tapat ari orientesanas sacensibas Magnets, kas norisinajies 40(!) gadus, un kur, piemeram, pedeja gada kadi 4000-5000 cilveku piedalijusies kada no 80 (!) posmiem.
Ideja - ir ieklauti komandu sporta veidi, ari tehniskie sporta veidi, bet ari individualajos sporta veidos ir zimoli, kuri ir sabiedriba populari, par tiem zina, ir stabilas tradicijas, atbalstitaji un masveidiba ir augsta.
šinī topā tiek aplūkoti sporta klubi. Sacensības likt vienā grozā arklubiem nav gluži pareizi.

     [+] [-]

, 2009-12-30 16:09, pirms 15 gadiem
NobodyIsPerfect rakstīja: Jā.. interesanti, ka VEFam un BKV ir 2x lielāks budžets par Baronu...
ciparu izteiksmē VEF/BKV budžets ir 2x lielāks, bet realitātē, Barons turpat vien ir, jo viņiem daudz mazāk izdevumu. Piemēram,salīdzinot ar Ventspili, kuriem ir jāspēlē eirokausos, BBL, arī sastāvs bija jānokomplektē daudz ātrāk un ar līdzvērtīgākiem rezervistiem, kamēr Barons LBL mierīgi varēja atļauties pussezonu ar 2 garajiem nospēlēt.

Gan jau vēl Baronam ''pavasara tēriņiem'' nauda uzradīsies (pieļauju, ka pat vairāk nekā bkv un vef)

     [+] [-]

, 2009-12-30 16:21, pirms 15 gadiem
Namejsl rakstīja: šinī topā tiek aplūkoti sporta klubi. Sacensības likt vienā grozā arklubiem nav gluži pareizi.
lasi, lūdzu, rakstu uzmanīgāk: "Sarindojām, mūsuprāt, šobrīd populārākos Latvijas sporta zīmolus, kas spēj piesaistīts gan līdzjutēju, gan sponsoru uzmanību." un tālāk tekstā nav norāžu par sporta klubiem!
Katrā ziņā, tas droši vien jautājums cien. Pučem par precizējumu, kas tiek iekļauts šajā sarakstā.

  +1 [+] [-]

, 2009-12-30 19:32, pirms 15 gadiem
Nu tad ej pameegjini papelniit ar savas vieniibas braucienu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-31 21:18, pirms 15 gadiem
Schmitz rakstīja: Diezgan pablāvs raksts. Ne vēsts no pētniecības. Šitādu jebkurš vidusskolnieks var uzrakstīt.
A ko jūs gribat? pucem te jāraujas pa pieciem, lai kāds nākošgad gribētu maksāt 2ls par šā lasīšanu, redzam kur atspēlējas kvantitāte...

     [+] [-]

, 2010-01-01 15:13, pirms 14 gadiem
kur sk CESIS un fk VENTSPILS ?