Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Vai “Real” apstādinās “Maccabi”?

Vai “Real” apstādinās “Maccabi”?
"Real" pret "Maccabi" aizvadītajā sezonā tikās ceturtdaļfinālā un toreiz spāņi uzvarēja pārliecinoši. Kā būs šovkar?
foto: euroleague.net

Aizvadītā nedēļa eirolīgā paliks atmiņā ar Zorana Planiniča metienu „pāri Bosforam” un pierādījumu, ka sen zināmā patiesība - neuzvaramu komandu nav, attiecas arī uz Madrides “Real”. Šonedēļ abās grupās līderi spēlēs savā starpā un šīs divcīņas liks atcerēties pagājušā gada ceturtdaļfinālus. Nedēļas centrālā spēle “Real” pret “Maccabi” jau šovakar šovakar plkst. 21.45.

Madrides “Real” iespaidīgajai uzvaru sērijai (13) ir pielikts punkts. Toties viņi joprojām paliek nepārspēti savā laukumā. “Maccabi” arī ir ko likt pretī - tagad jau viņiem pieder garākās uzvaru sērijas eirolīgā kopumā (8) un spēlējot viesos (6).

Pagājušā gada aprīlī “Real” ļāva apskatīt daļu no tā, ko regulāri varam vērot tagad. Ceturtdaļfinālā pret “Maccabi” viņi pārliecinoši uzvarēja visas trīs cīņas, vidēji ar 17 punktu starpību.

Regulāro sezonu šīs komandas noslēdza kā grupu uzvarētāji.

”Maccabi” pēdējos gados visgrūtāk gājis cīņā ar Spānijas komandām. No pēdējām 10 spēlēm izdevies uzvarēt tikai vienu un arī šajā sezonā abi zaudējumi ir pret “Laboral Kutxa”.

“Real” faktiski nav vāju vietu. Pēc gadumijas viņu sniegums vairs nav bijis tik spilgts, bet rezultāti saglabājušies stabili. No Maskavas aukstuma atgriežoties ierastajā klimatā, arī spēle uzlabosies. “Maccabi” sezonas pirmajā pusē palikuši “Real” ēnā, lai gan pēdējo trīs mēnešu laikā abu komandu bilances ir identiskas (12-1). Vienīgi Izraēlas komandas uzvaras bijušas mazāk pārliecinošas. Pagājušajā nedēļā pret “Partizan” viņi pirmo reizi uzvarēja ar vairāk nekā 20 punktu starpību. Janvārī šīs divas komandas ir bijušas pašas rezultatīvākās un izcēlušās ar augstu metienu precizitāti visas sezonas garumā. Nākotnes izredzes tomēr ir atšķirīgas. Šonam Džeimsam būs nepieciešama muguras operācija un Šortsanitis joprojām nav pilnībā atguvies pēc potītes traumas. Soda laukumā “Maccabi” klāsies grūtāk. Tas liek domāt, ka vismaz tuvākajā laikā vēl nozīmīgāka loma būs ārējās līnijas spēlētājiem.

Citās eirolīgas spēlēs šonedēļ:
“Panathinaikos” - “Barcelona” (31. janvārī plkst. 21.30). Trīs gadus pēc kārtas šīs komandas ir spēlējušas savā starpā ceturtdaļfinālā vai Final4. Pagājušajā pavasarī tās aizvadīja vienu no labākajām spēļu sērijām Eiropas basketbola vēsturē. Vasarā saglabāja konservatīvu pieeju sastāva veidošanā, t.i. veica nelielas, bet kvalitatīvas izmaiņas.Vēlu rudenī pabeidza regulāro sezonu zemās vietās katra savā grupā – “Barcelona” bija trešie, “Panathinaikos” pat ceturtie. Toties tagad E grupā tikai šīm divām komandām uzvaru ir vairāk nekā zaudējumu!

“EA7 Emporio Armani” - “Fenerbahce/Ulker” (30. janvārī plkst. 21.30). Iespējams, ka turnīra noslēgumā Milānai pietrūks vienas uzvaras, ko atņēma Planiniča trāpīgais metiens pēdējā sekundē no 23 metru attāluma. Pēc tik sāpīga zaudējuma palīdz atgriešanās savā laukumā, kur “Emporio Armani” rezultāti (6-1) ir daudz labāki nekā viesos (1-6). “Fenerbahce” pirmo uzvaru top-16 izcīnīja tikai ar ceturto piegājienu. Spēle Milānā parādīs spēku samērus plašajā E grupas „vidusslānī”. Abām komandām ir pārstāvji eirolīgas rezultatīvāko spēlētāju pirmajā pieciniekā – Kīts Lengfords un Bojans Bogdanovičs.

     [+] [-]

, 2014-01-30 19:36, pirms 11 gadiem
PAO ir jāuzvar