Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Vai Latvijas izlase var patīkami pārsteigt?

Vai Latvijas izlase var patīkami pārsteigt?
Viegli nebūs, bet - kurš teica, ka jābūt savādāk?

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Eiropas čempionāts Lietuvā priekš Latvijas basketbola būs nozīmīgs daudzējādā ziņā, bet galvenais – tās būs spēles par šī sporta veida godu, prestižu un nākotni. Arī tad, ja ar godu zaudēsim visos mačos.

Paņemsim iepriekšējos četrus turnīrus, kuros Latvijas ir startējusi sākot no 2003. līdz 2009. gadam. Desmit spēlēs izcīnītas tikai divas uzvaras. Nevarētu teikt, ka iespaidīgi, turklāt paturam prātā – tad laukumā izgāja patiešām iespējami labākie valstsvienības basketbolisti. Ko sagaidīsim no 2011. gada izlases modeļa, ko labākajā gadījumā varam saukt par mūsu otro izlasi? Pēc pēdējām divām pārbaudes spēlēm izskatās, ka esam atguvuši pārliecību. Tas noderēs Šauļos, jo apakšgrupā mums visi pretinieki būs galvas tiesu pārāki ar nomācošu meistarības pārsvaru visās pozīcijās. Manuprāt, mums parocīgākas ir tās izlases, kas slikti spēlē zonu (to pierādīja angļi)- piemēram, jau pirmais mūsu pretinieks Francijas izlases personā. Ja vinnēsim turnīrā vismaz vienu spēli, tas būs brīnums, ja zaudēsim visas piecas – vai kādam vērsies mute to nosaukt par neveiksmi? Uz mūsu komandu negulstas atbildības un psiholoģiskais spiediens, tāpēc domāju, ka šī paaudze var atraisīties – viņiem nav ko zaudēt, var tikai iegūt. Pat zaudētās spēlēs var saņemt vērtīgu mācību vai skolu. Kas attiecas uz mūsu kaimiņiem – Lietuvas izlasi =- tad, manuprāt, viņus gaida vilšanās. Kemzuram ir problēmas ar Jasikēviču, jo Šarunas ir galvenais ne tikai ģērbtuvē un uz laukuma, bet vēl vienā otrā gadījumā, kas neko labu nedod komandai. Lietuva var netikt pat ceturtdaļfinālā, jo izloze viņiem pa ceļam ir nolikusi tādas komandas kā Spānija, Turcija, Serbija, Vācija, Francija. Šaubos, vai lietuvieši spēs parādīt savu labāko basketbolu... Mūsējiem novēlu vismaz vienu uzvaru, bet Lietuvai – čempiona kroni, kas izcīnīts godīgāk, nekā viņiem sanāca 1939. gadā...

Kas izcīnīs Eiropas čempiona titulu?

  • 40

  • 129

  • 12

  • 41

  • 38


 +11 [+] [-]

, 2011-08-29 13:31, pirms 13 gadiem
Interesanti, ka jau kurais Lietuvas treneris uz Jasikēviča grābekli uzkāpj. Turklāt bez tā paša Jasikēviča Lietuva var nospēlēt lieliski.

 +17 [+] [-]

, 2011-08-29 13:58, pirms 13 gadiem
Valdi, šī ir latvijas 1ā izlase, samierinamies. Šodien labāku basketbolistu, kas gribētu un varētu spēlēt EČ mums nav. Nezinu vai tas šiem čaļiem baigi palīdz, ja tos visu laiku saukā par :"labākajā gadījumā .. par mūsu otro izlasi".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2011-08-29 14:30, pirms 13 gadiem
Mana prognoze - izskatās tiesa diezgan utopiska, bet ir šāda: Pirmajā spēlē uz pārsteigumu paņemsim Franciju, pēc tam uzvarēsim arī Itāliju un Izraēlu, domāju, ka ar trīs uzvarām pietiks, lai tiktu ārā no grupas! Par to kura šī izlase ir pilnīgi piekrītu Mingalo, Tā ir LV pirmā izlase un tas nav apspriežams, lai visi stāri brauc uz Universiādi, tur viņu vieta!!!

  +5 [+] [-]

, 2011-08-29 14:41, pirms 13 gadiem
Ja Dirks speles ka NBA finala...tad ari vins vienatne var atkal aizvilkt vaciju lidz kadai medalai

 +15 [+] [-]

, 2011-08-29 14:54, pirms 13 gadiem
Tur jau tā lieta- tie kas atteicās spēlēt izlasē, Latvijas basketbola līdzjutēju acīs ir miruši. Un, piemēram līdzjutējiem pārsvarā ir vienalga, kur viņi spēlē NBA vai ACB, tik un tā viņi labākajā gadījumā ir tikai mē...li , nav pieminēšanas vērti un mierīgi var pieņemt citas valsts pilsonību, jo LV līdzjutējiem uz viņiem pārsvarā ir nospļauties. Viņi vairs nav mūsējie.
Slēpts komentārs: rainmaker

  +8 [+] [-]

, 2011-08-29 15:05, pirms 13 gadiem
Interesanta lieta. Valdis redz lietuvas izlasē skabargu - Jasikēviču.
Bet neatlaidīgi vēlas skabargas savilkt uz mūsu izlasi.

  +3 [+] [-]

, 2011-08-29 16:09, pirms 13 gadiem
Šī ir Latvijas Nacionālā vīriešu izlase basketbolā, un tāda, cik man zināms, Latvijā ir tikai viena!
Visi labākie spēlē šajā izlasē, un ja kāds nav ticis tajā iekļauts, nav vēlējies spēlēt par tās godu, nav iederējies komandas vadības taktiskajās shēmās, nenozīmē, ka ir labāks par šiem vīriem.
Uz papīra mēs jau sen esam saplosījuši visu, kā minimums, Eiropas basketbola TOPu, klātienē saplosījuši dažādu Eiropas valstu viesnīcu numuriņus...
Valdi, ja patiesi novēliet Latvijas izlasei un Latvijas basketbolam kopumā izdošanos, novēliet šiem vīriem ceļa maizē veiksmi!
Savu talantu un autoritāti taču var ieguldīt arī labos darbos, vai ne?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2011-08-29 19:18, pirms 13 gadiem
Kā jau šeit daži Latvijas basketbola līdzjutēji minēja tad es arī saku ka šie latvijas basketbolisti kas spēlē ir labākie un lai tie dzērāji un tusētājie kuri iedomājušies no sevīm nez ko un apvainojušies uz visu Latvijas basketbola federāciju un arī līdzjutējiem vienkārši iet d...st un lai jau rubina savas pakaļas.

PAR LATVIJAS BASKETBOLA IZLASI!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +15 [+] [-]

, 2011-08-29 20:35, pirms 13 gadiem
Redzi, Valdi, ja tu savus dēlus būtu izaudzinājis par kārtīgiem vīriem, nevis lecīgām puņķutapām, tad tev pašam nebūtu jāsmilkst par "otro izlasi"...

Es cienu spēlētājus, kuri spēlē par savas valsts godu. Nevis puišeļus, kuri vasarā dzerstās un Jūrmalas pludmalē publiski demonstrē savas plikās tirsas.
Slēpts komentārs: agrimonya

  +2 [+] [-]

, 2011-08-29 23:07, pirms 13 gadiem
rainmaker rakstīja: tad parejot uz citu sporta veidu visiem tagad ir po par Spruktu?nah lai mania pilsonibu mums vienalga un pie kajas ko vinjs dara.Ne visi atteicas,dalai bija un ir diskabelis un daziem bija traumas
Nav runa par diskābeļiem, tā ir Latvijas Basketbola savienības tuvredzība un tie džeki nevar spēlēt, bet trauma ir tikai Bērziņam, ja kas. Pārējie , kas varētu spēlēt izlasē vienkārši uzliek mīksto.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-08-30 13:49, pirms 13 gadiem
janisjanis1996 rakstīja: Valdi kas ir tas VEF nākamais NBA centrs?
Pauels

  -1 [+] [-]

, 2011-08-30 14:27, pirms 13 gadiem
Vynilz rakstīja: Pauels
Kas tas tāds?

     [+] [-]

, 2011-08-30 22:40, pirms 13 gadiem
Šī ir Latvijas PIRMĀ izlase. Punkts. Šo izlasi var pastiprināt tikai viens spēlētājs - Biedriņš, ja atgūs realitātes sajūtu un vēlmi spēlēt ne tikai Latvijas izlasē, bet basketbolu vispār.

Aizmirstam to murgu kas bija - alkaholiķu salidojums, kad nevar būt drošs vai alkāni maz izies uz laukuma vai pēc kārtējās pjankas kāds no izlases izmests un kāds delīrijā sāk aizstāvēt pudeles brāli un bēg no izlases. Samierinies Valdi ka Tavi abi dēli ir alkāni (vasarās) un nevar spēlēt izlasē un beidz ķengāt Latvijas izlase. Šis ir labākais kas mums ir, novērtēsim to!!!

  +1 [+] [-]

, 2011-08-30 22:42, pirms 13 gadiem
+ protams VEF kapteinis Janičenoks, kurš šoreiz ir traumēts un uz kuru neattiecas pajoļa birka.

     [+] [-]

, 2011-08-31 01:24, pirms 13 gadiem
Trozzkis rakstīja: + protams VEF kapteinis Janičenoks, kurš šoreiz ir traumēts un uz kuru neattiecas pajoļa birka.
nu ja puisis nesen vēl iemeta 29 punktus Šauļiem, tad gluži tirsu vasarā arī viņš nav audzējis, kas liecina par to, ka ja būtu gribējis, būtu paspējis arī uz izlases treniņnometnēm. tā kā nevar zināt kādi kurai no ''tagad vai nekad'' izlases balerīnām ir patiesie iemesli.

     [+] [-]

, 2011-08-31 10:30, pirms 13 gadiem
ja kas, trauma, kas traucē trenēties un spēlēt, nav arī Bērziņam. Nevienam nav traumas, ir tikai atrunas un apstākļi. Viens no tiem - Šneps.

     [+] [-]

, 2011-08-31 13:54, pirms 13 gadiem
Protams.ka šī ir 1. izlase! Nedaudz meistarīgāki spēlētāji nevar uzlabot komandas spēli,ja viņiem ir galvā māli. Viņi var tikai sabojāt komandas mikroklimatu. Latvijā jau tikai ir 3 augstas klases basketbolisti - Biedriņš , K.Valters un J.Blūms. Meistarīgiem spēlētājiem piedāvā darbu augsta līmeņa līgās , bet mūsu "zvaigznītēm" neviens neko nepiedāvā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja