Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Jūlim būs problēmas. Patīkamas.

Jūlim būs problēmas. Patīkamas.
Broks Troters pāris spēles ir aizvadījis arī Monreālas Canadiens kerklā, taču pērnsezon hokeja pasaule viņu iepazina, kā vienu no labākajiem AHL uzbrucējiem.
Foto: Canadiens

Vēl tikai vārtsargs, kas netālu no Rīgas Dinamo šūpojas līganā āra bērzā un – var teikt, ka sastāvs jaunajai sezonai nokomplektēts. Sējējs saliek rokas uz krūtīm krustā, bet Šupleram darbiņš tik tagad sāksies...

Kanādiešu centra spēlētāja Broka Trotera pievienošanās Dinamo ligzdai ir pēdējais jaunumus, kas Dinamo menedžerim bija jāpavēsta pirms pārbaudes spēļu sākuma. Vēl paliek vārtsargs, ko komandas vadība vēlas redzēt kā pirmo numuru - bet tas ir cits stāsts. Varam uzskatīt, ka tā sauktie laukuma spēlētāji ir savākti un vairāk nebūs. Vismaz līdz sezonas sākumam noteikti nē, jo – pirmkārt, viņus vairs nav kur likt; otrkārt, ar šiem pašiem būtu jātiek skaidrībā.

Troters nāk pēdējais un ir īpašs – savā ziņā gribētos viņu salīdzināt ar Martinu Kariju, taču šeit ir vairākas atkāpes. Kā viens tā otrs nāk no lielas ģimenes – Brokam vēl ir četri brāļi. Dinamo jaunieguvums, pretstatā pērnās sezonas samurajam, vairāk būtu uzskatāms par lauku puiku, jo dzimis Manitobā, ko mierīgi varētu saukt par Kanādas Sibīriju. Savā labākajā sezonā AHL mazais Karija guva 16 vārtus un 37 piespēles (71 spēlē), bet tad jau viņa karjera bija apmetusi pirmo kūleni. Troteram viss tikai sākas: pērn divdesmit divu gadu vecumā viņš aizvadīja patiešām solīdu sezonu Hamiltonas buldogos – 75 spēles, 36 vārti un 41 piespēle, kas bija otrais labākais rādītājs komandā. Desmit vārtus guvis vairākumā, divus – mazākumā. Play off mačos viņš ir līdzīgi pamanāms – 19 spēles, 11 vārti un 9 piespēles. Paturam prātā kādu jauku īpatnību – lai arī Broku nav draftējis neviens NHL klubs, viņš juridiski kā brīvais aģents bija piesiets Monreālas Canadiens sistēmai, kur pagājušajā sezonā aizvadīja divas spēles. Līgums vasarā beidzās un Troters nevēlējās turpināt ar divvirziena attiecībām, kas fārmlīgā viņam labākajā gadījumā deva ap 60 000 dolārus sezonā. Bet uz citiem nosacījumiem Canadiens neparakstījās, lai gan labi zināja, ka Broks meklē savai karjerai turpinājumu. Vismaz kopš pavasara viņš bija licis saprast, ka vēlas spēlēt labākā līgā, vai vismaz – pelnīt lielāku naudu. Tā kā ik gadus pie NHL klubu durvīm tiek nomesti lērums ar gribošiem jaunuļiem, no Broka puses šīs pārdomas praktiski bija vietā. Cik ilgi kalposi par rezerves drošinātāju bez cerībām jebkad nostiprināties NHL?

Atsauksmes par augumā mazo (saka, ka viņš esot 175 cm garš), bet visādā ziņā ņipro un agresīvo uzbrucēju, ir visnotaļ pozitīvas. Pēc statistikas – snaiperis, pēc internetā pieejamajiem video – ar žiglām kājām. Kā trūkumi tiek minēta viņa spēle aizsardzībā, bet tas jau būs treneru darbs – uzšaut pa nagiem. Katrā gadījumā – Troters ir vecumā, kurš neļauj viņu saukt par sūnām un paradumiem apaugušu īpatni. AHL viņš ar saviem cipariem ir starp līderiem, taču aculiecinieki saka, ka faktiski Broks ir bijis viens no labākajiem līgas uzbrucējiem. „Viņš ir ļoti tehnisks, ātrs, izveicīgs... Izlīdīs no stūriem, apspēlējot divus, trīs spēlētājus pāris metros. Nevairās no spēka spēles. Domāju, ka Dinamo ir paveicies, ka dabūjuši viņu savās rindās, jo Broks uzbrukumā var spēlēt visās pozīcijās”, tā par Troteru saka Kaspars Daugaviņš, kam AHL virtuve labi zināma. Lēmumu par Rīgas variantu Broks pieņēmis pēc konsultācijām ar Marku Hartiganu, jo – kādam taču bija viņš jāiedrošina pēc stāstiem par lāčiem, sniegu un mežonīgo sadzīvi... Pirms AHL viņam bijušas labas sezonas Denveras Universitātes (NCAA) paspārnē, ko uzskata par vienu no labākajām augstskolām, kur Amerikā spēlēt hokeju. Monreālas līdzjutēju forumos Trotera pazaudēšana tiek saukta par vienu no lielākajām Canadiens vadības vasaras kļūdām, taču citi mēģina pašu hokejistu attaisnot ar dolāru – laikam jau ir starpība vai tu divdesmit trīs gadu vecumā pelnī 60 000 dolārus, vai 250 000 dolārus, kas esot alga, ko apsolījis Sējējs. Ja uz ledus Rīgā Troters būs tāds pats kā pagājušajā gadā Hamiltonā, tad cipars nav liels. Saku – pat taisnīgs! Turklāt, uzbrucējs piekritis Rīgā spēlēt divus gadus, ar atkāpi, ka vienošanās ar kādu no NHL klubiem, var šīs saistības pārtraukt. Kur vēl labāks salikums, kas motivē spēlētāju censties. Atceros, pirms apmēram divdesmit gadiem Monreālas Canadiens menedžeri Rīgas Sporta pilī lenca Hariju Vītoliņu, ko bija iekļāvuši savos sarakstos, ar domu – sak, ko tu vēl sēdi, te tāpat tev nebūs nākotnes, brauc uz Kanādu. Vai viņi toreiz varēja iedomāties, ka 2010. gada vasarā Vītoliņa draugs un toreizējais komandas biedrs Normunds Sējējs, līdzīgus tekstus bīdīs jau ar vienu no Canadiens sistēmas kadriem, tikai akcenti citi – sak, ko tu vēl sēdi, te, Monreālā, tāpat tev nebūs nākotnes, brauc uz Latviju... Ja nevarēja iedomāties vakar, tad šodien tā ir realitāte.

Ar realitāti tagad vajadzēs saskarties arī trenerim Šupleram. Ja ir švaki spēlētāji, tad var spļaudīties un teikt – kur man viņus likt? Bet, ja ir labi vai pieklājīgas kvalitātes hokejisti, tad jautājums ir ne mazāk līdzīgs. Protams, ar labajām kārtīm allaž ir omulīgāk pie spēles galda sēdēt, tikai ne visos gadījumos tās mēdz atnest kāršu turētājam uzvaru. Kur likt Troteru? Pieradis spēlēt pirmajā maiņā, neko mazāku viņam piedāvāt nevajadzētu, jo tad ir jēgas no viņa sagaidīt uzbrukuma konfektes un cepumus. Ja pieņemam, ka pirmajā maiņā spēlēs Hartigans un Ņiživijs, vai Šuplers kā trešo tur redezēs Troteru? Vai tomēr – Suroviju? Ja iztēlojamies, ka Karsumu – Spruktu – Ankipānu vajadzētu saglabāt kā vienotu un iespēlētu maiņu, tad atliek aizdomāties – kurš būs pa vidu Dārziņam un Miķelim? Viņus tak’ ar tā kā vajadzētu paturēt kopā, jo ir labi sevi sajutuši uz ledus. Ja tur liek Troteru, tad nav jēgas šos saukt par trešajiem un dot spēles laiku kā trešajiem. Tad viņi jāpozicionē kā otrie vai pirmie. Tad pirmās divas maiņas varētu tikt atlasītas no Ņiživija, Hartigana, Surovija, Dārziņa, Trotera un Miķeļa – maisot un meklējot, kamēr kaut kas sāk šķilties. Ja par trešajiem no šādas kombinācijas kļūst spruktiņi (Ankipāns – Sprukts – Karsums), tad jāievelk elpa un jāpasaka kā ir – uz vietu ceturtajā maiņā būs sulīga un nežēlīga konkurence. Štāls, Pečura, Bukarts, Meija, Simeks, Džeriņš, Berkvists, Podziņš, Karamnovs... Paredzu, ka kāds no spruktiņiem varētu vēl šajā kokteilī tikt iemests. Ja vajag jauno, tad droši vien tas būs Podziņš. Kas blakus? Ja ceturtos sauc par enerģijas maiņu, tad tur pēc šādām kvalitātēm iederētos Pečura, Štāls un Bukarts. Hmmm – arī Berkvists... Ja Šuplers aprunāsies ar Sējēju, tad viņš pateiks – līgumi no šī bara ir tikai Meijam, Džeriņam un Bukartam. Pārējie pārbaudās un klubs pēc vasaras nekādas saistības ar šiem neuzņemsies. Tas mazliet atvieglos domas, taču – kā uzminēt ķīmijas formulu, lai ceturtie ne tikai ir uz papīra, bet arī laukumā? Sāksies pārbaudes spēles un varēs pamanīt tendences, taču šobrīd par uzbrukumu jāsaka kā ir – kad nebija spēlētāju, tad bija mazāk problēmu. Rezervē jau arī jātur kādi četri pieci, ieskaitot pāris aizsargus.

  +3 [+] [-]

, 2010-07-29 08:14, pirms 14 gadiem
izklausās diezgan loģiski, bet, pēdējās vesmas no RD liecina, ka sprukstiņa maiņu RD varetu arī izjaukt, Ankipanu pieliekot par piespēļu dalītāju kādam no ārzemniekiem. Jo patreizējā sprukstiņa maiņā nav tāda īsta metēja- visi tādi cīnītāji un piespēlētāji

  +6 [+] [-]

, 2010-07-29 08:14, pirms 14 gadiem
Ahh.. nevaru sagaidīt sezonas sākumu, kad varēs redzēt visu darbībā

  +5 [+] [-]

, 2010-07-29 08:19, pirms 14 gadiem
beigu beigaas, Dinamo bus 4 es pat teikti izcili nokomplektetas maiņas man jau patīk

  +2 [+] [-]

, 2010-07-29 08:25, pirms 14 gadiem
Ņemot vērā iepriekšējo sezonu pieredzi, nav jēgas tagad ko baigi spriest un prognozēt. Ir redzēti visādi Sveti,Karijas un Iguldeni,kuriem arī baigi dziedāja slavas dziesmas pirms sezonas, bet beigu beigās latvju bāleliņi nebija daudz vājāki par viņiem.
Trotera AHL rādītāji vispār jaaizmirst, jo tagad viņam būs pavisam cits hokejs jaspēlē pret krievu tehniskiem spēlētājiem,un uz lieliem laukumiem.

 +12 [+] [-]

, 2010-07-29 08:51, pirms 14 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Ņemot vērā iepriekšējo sezonu pieredzi, nav jēgas tagad ko baigi spriest un prognozēt. Ir redzēti visādi Sveti,Karijas un Iguldeni,kuriem arī baigi dziedāja slavas dziesmas pirms sezonas, bet beigu beigās latvju bāleliņi nebija daudz vājāki par viņiem.
Trotera AHL rādītāji vispār jaaizmirst, jo tagad viņam būs pavisam cits hokejs jaspēlē pret krievu tehniskiem spēlētājiem,un uz lieliem laukumiem.
Ņemot vērā viņa auguma parametrus un ātrumu es teiktu, ka viņam lielie laukumi, kur nevazajās masveidā 1,90 un 90kg buļļi (kā tas ir AHL) tikai nāks par labu.

  +1 [+] [-]

, 2010-07-29 09:15, pirms 14 gadiem
Edgars rakstīja: Ņemot vērā viņa auguma parametrus un ātrumu es teiktu, ka viņam lielie laukumi, kur nevazajās masveidā 1,90 un 90kg buļļi (kā tas ir AHL) tikai nāks par labu.
Ļoti iespējams,bet kā viņam pašam ar tehnisko hokeju attiecības būs redzams tikai jau reāli spēlējot. Jāatceras,ka viņš ir centrs.

  +2 [+] [-]

, 2010-07-29 09:39, pirms 14 gadiem
Pavisam reāla iespēja varētu būt ka Sprukts būtu starp Miķeli un Lauri! Turklāt pagājušajā sezonā viņi spēlēja kopā un izskatijās ļoti labi!

  +3 [+] [-]

, 2010-07-29 09:55, pirms 14 gadiem
izskatās jau labs sastāvs uzbrukumā, tikai nevajag aizmirst kad vienmēr ir jāņem vērā traumas, sadalīt mēs varam visu vienmēr bet ja vienam forma slikta vai nedo dies trauma tad visa maiņa ārā, un zinot šuplera patiku mētāt spēlētājus es bi teiktu ka trotets pabūs visās maiņās(pat ja 4ā viņu liks kā hosu - nevis ka slikts bet tāpēc ka divās maiņās laidīs) :p

  +3 [+] [-]

, 2010-07-29 10:00, pirms 14 gadiem
Nez kāpēc visur ir runa ,ka ir nežēlīga konkurence par 4.maiņu,bet kur tad teikts,ka Ņiživijam jābūt pirmajā maiņā,vai Ankipānam otrajā-te jau varianti ir daudz un dažādi-ja Ņiživijs neuzlabos sniegumu(es te domāju pagājušās sezonas otro pusi un pasaules čempionātu)-tad nez vai viņš ir pelnījis spēlēt pirmajā maiņā,vai arī Sprukta maiņa nav jāizjauc-arī jautājums!Ja Troteru kā centru pieliek Dārziņam un M.Rēdliham-tad viņi var būt pat pirmā maiņa,jo pagājušogad ar Kariju centrā bieži vien spēlēja labāk nekā pirmās divas maiņas!Bez tam jāredz mūsu jauniegūtie leģionāri darbībā(nu par Hartigana varēšanu šaubu gan nav!),jo pagājušogad Iguldens neparādīja to uz,ko tika cerēts.

  +3 [+] [-]

, 2010-07-29 10:26, pirms 14 gadiem
Nu tas dalījums 1. 2. 3. maiņa vispār ir smieklīgs. Vecajam Dinamo kā pirmā uz ledus gāja tā maiņa, kura treneru prāt vislabāk bija nokapājusi iepriekšējo spēli. Un atceros 2-3 reizes, kad pirmie uz ledus kāpa nomināli 4. maiņas juniori.

     [+] [-]

, 2010-07-29 10:26, pirms 14 gadiem
jā, jāpiekrīt, ka šobrīd maiņas izskatās vairāk nekā jaudīgas! varētu būt kāda problēma ar aizsargiem, bet domāju, ka holts arī bļaustīsies, zēniem nāk pieredze - galviņš, rēdlihs, reķis, tie būs spēcīgāki un gudrāki palikuši, komanda vismaz uz papīra izskatās ļoti interesanta! lai veicas un būs interesanti iet skatīties, kas notiks uz laukuma!

  +1 [+] [-]

, 2010-07-29 11:37, pirms 14 gadiem
Dārziņš - Troters - Rēdlihs , izskatās ļoti cienīgi (uz papīra). Redzēs, kā ies laukumā. Podziņš obligāti jāiespēlē 4 maiņā kopā ar Bukartu. Meija ? hmmm... Štāls? var jau būt, ka abiem jaunajiem blakus vajag kādu, kas grauž ledu. Tad labāks ir Štāls. Par visādiem šimekiem un bergkvistiem nemaz nav vērts runāt, mums tādu "pilni preiļi".

  -2 [+] [-]

, 2010-07-29 12:41, pirms 14 gadiem
Edgars rakstīja: Nu tas dalījums 1. 2. 3. maiņa vispār ir smieklīgs. Vecajam Dinamo kā pirmā uz ledus gāja tā maiņa, kura treneru prāt vislabāk bija nokapājusi iepriekšējo spēli. Un atceros 2-3 reizes, kad pirmie uz ledus kāpa nomināli 4. maiņas juniori.
Vai tad modernais hokejs faktiski nebalstās uz to, ka katru maiņu cenšas likt pretī konkrētai citai maiņai? Tā spēlētāji labāk var sagatavoties uz saviem sedzamajiem un arī spēles uzdevumus vieglāk koriģēt...

     [+] [-]

, 2010-07-29 13:01, pirms 14 gadiem
Es jau Jūļa vietā vismaz uz sezonas sākumu atstāt iespēlētās lietas, Ņiživiju kopā ar Hartiganu, visu Karsums - Sprukts - Ankipānu, un Dārziņu ar Rēdlihu. Sašam un Hartijam blakus Suroviju, Dārziņam un Rēdliham pa vidu Troteru. domāju, ka nebūtu problēmas kā pirmo maiņu laist tad Trotera maiņu, otros Sprukta maiņu un tad trešos Hartigana.

  +1 [+] [-]

, 2010-07-29 13:22, pirms 14 gadiem
mazais kalnu samurajs, šveicē nagus asinās

  -2 [+] [-]

, 2010-07-29 13:54, pirms 14 gadiem
Godīgi sakot - nevaru sagaidīt sezonas sākumu, jo sastāvs šosezon izskatās labāks nekā pagājušajās divās sezonās. Katrā ziņā būs interesanti ko Šuplers izdomās. Žēl par Meiju, kuram rādās varētu neatrasties vieta RD sastāvā, jo 4. maiņā labāk izskatītos citi, bet augstākā maiņā Šuplers viņu neliks, lai gan vajadzētu. Diez ko Meija tad darīs ? Varbūt tiks izīrēs uz LM ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-07-29 15:51, pirms 14 gadiem
vienkāršifans rakstīja: Nez kāpēc visur ir runa ,ka ir nežēlīga konkurence par 4.maiņu,bet kur tad teikts,ka Ņiživijam jābūt pirmajā maiņā,vai Ankipānam otrajā-te jau varianti ir daudz un dažādi-ja Ņiživijs neuzlabos sniegumu(es te domāju pagājušās sezonas otro pusi un pasaules čempionātu)-tad nez vai viņš ir pelnījis spēlēt pirmajā maiņā,vai arī Sprukta maiņa nav jāizjauc-arī jautājums!Ja Troteru kā centru pieliek Dārziņam un M.Rēdliham-tad viņi var būt pat pirmā maiņa,jo pagājušogad ar Kariju centrā bieži vien spēlēja labāk nekā pirmās divas maiņas!Bez tam jāredz mūsu jauniegūtie leģionāri darbībā(nu par Hartigana varēšanu šaubu gan nav!),jo pagājušogad Iguldens neparādīja to uz,ko tika cerēts.
Pilnīgi piekrītu! Visu varēsim redzēt pēc pārbaudes spēlēt, kas ir uz ko spējīgs!

     [+] [-]

, 2010-07-29 15:55, pirms 14 gadiem
Jurchiks_pe4o rakstīja: Es jau Jūļa vietā vismaz uz sezonas sākumu atstāt iespēlētās lietas, Ņiživiju kopā ar Hartiganu, visu Karsums - Sprukts - Ankipānu, un Dārziņu ar Rēdlihu. Sašam un Hartijam blakus Suroviju, Dārziņam un Rēdliham pa vidu Troteru. domāju, ka nebūtu problēmas kā pirmo maiņu laist tad Trotera maiņu, otros Sprukta maiņu un tad trešos Hartigana.
Trotteram blakus vajadzētu Sašu, lai piespēlītes padala vai arī ankipānu. Miķelis un Lauris spēlē pārak individuāli un manuprāt ari Broks. tas taa..
Bet nu ne mums lemt

     [+] [-]

, 2010-07-29 22:43, pirms 14 gadiem
Lai kāds es būtu Pučes kritiķis, šīs pārdomas sakrīt ar lielāko daļu Dinamo līdzjutēju.
Tikai kā "gar bortu nogājējam", Pučem jau būtu kaut kas jāpamana, ne tikai jāfantazē.

Ar nepacietību gaidu pārbaudes spēles, lai pie borta pastāvētu pats. Komanda pilna ar "vērtībām", gribas tās redzēt darbībā...

     [+] [-]

, 2010-07-29 22:53, pirms 14 gadiem
Un vēl. Zinot divīziju, Dinamo vairāk jādomā par aizsardzību. Un, ja pareizi sapratu Ignatjeva komentus, tad tur nepavisam viss ir kārtībā. Kipers arī pagaidām viens.
Tātad uzbrucējiem būs vairāk jāstrādā aizsardzībā un jāpalīdz. Cerot uz ātriem pretuzbrukumiem. Un šeit, cik noprotu, tad mūsējo "ātrajām kājām", tagad ir pievienojies vēl viens - Mr. Propers !!!