Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Rīgas "Dinamo" ar "Dzelzs klinti" būs cits

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Rīgas "Dinamo" ar "Dzelzs klinti" būs cits
Peka Rautakallio Rīgā atšķirs jaunu lappusi savā trenera karjerā. Tā būs jauna lappuse arī Rīgas "Dinamo" vēsturē
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Pirmais iespaids esot visspēcīgākais un nereti atmiņā visilgāk paliekošākais. Nereti no tā ilgi neizdodas tikt vaļā, kaut gan cilvēks vai situācija sen jau ir mainījušies. Īsto iespaidu par sevi Rīgas "Dinamo" jaunais galvenais treneris soms Peka Rautakallio vēl tikai radīs, taču jau pirmais iespaids, "apaudzēts" ar dažādos avotos iegūtu "informāciju pārdomām", ļauj par viņu kaut ko spriest arī pēc pirmās tikšanās.

Somu kolēģu un trenera aģenta vērtējums par "Dzelzs klinti" (somu valdodā rauta nozīmē dzelzs, bet kallio - klints) atbilda šai iesaukai, kuru Peka Rautakallio ieguva, būdams spēlētājs - proti, stingrs vīrs, kura komandas nespēlē "uz dullo", nemetas uzbrukumā pretiniekam "pa galvu, pa kaklu"; tas ir treneris, kurš prasa stingru spēles disciplīnu, skarbu darbu treniņos un ir spēcīgs hokeja spēles taktikā. Kaut kas līdzīgs Kari Heikilam, tikai ar daudzveidīgāku komandas zvaigžņu jeb labāko spēlētāju izmantošanu. Īsi un izsmeļoši. No sevis vēl varu piebilst, ka somu treneris ir komunikabls, gana asprātīgs un nosvērts savos spriedumos. Visu pārējo varēs uzzināt, kad dinamieši sāks gatavoties jaunajai sezonai un spēlēt.

Rautakallio neesot ilgo domājis, pieņemt vai nepieņemt rīdzinieku piedāvājumu, var pat teikt, ka viņš piekrita uzreiz un tāpēc varbūt rodas iespaids, ka citu kandidātu uz galvenā trenera vietu nemaz nebija vai arī tie netika izskatīti. Bija, taču soma ātrā piekrišana tos dzēsa jau pašā sākumā. Tos vienkārši vairs nebija vajadzības izsvērt. Rautakallio likās īstākais un ir vismaz viens apstāklis, kas ļauj tam ticēt - savā vairāk nekā 20 gadus garajā trenera karjerā "somu Bobijs Ors", kā Rautakallio savulaik iesauca NHL, nekad nav strādājis ar klubiem, kam ir neierobežotas iespējas, viņš nekad nav varējis atļauties savām komandām izvēlēties zvaigznes, viņam vienmēr bija jārēķinās ar komandas iespējām un attiecīgi arī jārīkojas, lai sasniegtu ar tām labu rezultātu. Šajā ziņā spilgts piemērs ir aizvadītā sezona, kurā Rautakallio vadītais viņa dzimtās pilsētas "Assat" regulārajā čempionātā ieņēma otro vietu, kaut gan pirms sezonas daži tam paredzēja izkrišanu no SM-liiga turnīra. Treneris pirms sezonas un jau gatavošanās laikā atskaitīja dažus pieredzējušus hokejistus, bet viņu vietā paņēma jaunus spēlētājus. Par Rautakallio nopelnu uzskata, piemēram, 17 gadus vecā un 192 cm garā uzbrucēja Žoela Armias kļūšanu par uzlēcošo somu hokeja zvaigzni (18+11 regulārajā čempionātā) un Pori kluba talantam pat paredz vietu NHL drafta pirmajā desmitniekā. Izslēgšanas turnīrā "Assat" pietrūka pieredzes un tas ir tikai likumsakarīgi. Rautakallio ir radis pirmām kārtām paļauties uz savu spēlētāju meistarības un trumpju maksimālu izmantošanu, uz taktiskiem risinājumiem nevis uz neierobežoti biezu kluba saimnieku maku. Pilnībā atbilst rīdzinieku komandas veidošanas principiem (arī pie jaunā trenera lielākā daļa komandas būs pašmāju hokejisti, ārzemnieku nebūs vairāk par 5-6, arī trenera palīgi paliks tie paši - mūsu pašu jaunie treneri). Plus - galvenā trenera darbs KHL komandā somu trenerim ir jauns izaicinājums un varbūt pat pirmais tik liels izaicinājums viņa karjerā. Pēdējais laiks.

Kā Peka Rautakallio un viņa hokeja filizofija izpaudīsies Rīgas "Dinamo" - to rādīs laiks. Tas (laiks) būs nepieciešams, lai spēlētāji sāktu izprast treneri un viņa prasības, lai treneris izprastu, ko no kura spēlētāja vispār var prasīt. Iespējams, ka būs arī tādi, kas neatbildīs Rautakallio prasībām un uzskatiem. Būs jāšķiras. Tas ir neizbēgams process visās komandās un pie visiem treneriem. Katrā ziņā mūs gaida interesanta sezona, jo Rīgas "Dinamo" tajā veidosies par citādāku komandu.

 +11 [+] [-]

, 2011-04-29 14:30, pirms 13 gadiem
Galvenais, lai nav kā ar Kurtinaiti VEFā, kad spēlētājus centās ielikt mežonīgos rāmjos un pagaisa visa improvizācija un līdz ar to - pārliecība par savu varējumu.

  +7 [+] [-]

, 2011-04-29 14:40, pirms 13 gadiem
nu ļoti gribās, lai izdodas

  +6 [+] [-]

, 2011-04-29 14:45, pirms 13 gadiem
der!

  -3 [+] [-]

, 2011-04-29 15:15, pirms 13 gadiem
Vai drīkst pajautāt, kāda jēga no šī raksta? Tādi ~3 šajā portālā jau ir bijuši, vienīgais šeit ir izcelts jaunais somu talants Armias bet tas arī viss visādi citādi, atgremots vēlreiz viss tas, ko jau Matulis ar Puči uzrakstīja, īsti nesaprotu, kāpēc par katru tēmu vajag spamot n reizes, ja vēl vismaz būtu intervija ar Pekku tad vēl... bet te kā tādi 3 reiz apsūkāti kauli atkal parādās tie paši vecie fakti par viņu...

 +20 [+] [-]

, 2011-04-29 15:22, pirms 13 gadiem
Edgars rakstīja: Vai drīkst pajautāt, kāda jēga no šī raksta? Tādi ~3 šajā portālā jau ir bijuši, vienīgais šeit ir izcelts jaunais somu talants Armias bet tas arī viss visādi citādi, atgremots vēlreiz viss tas, ko jau Matulis ar Puči uzrakstīja, īsti nesaprotu, kāpēc par katru tēmu vajag spamot n reizes, ja vēl vismaz būtu intervija ar Pekku tad vēl... bet te kā tādi 3 reiz apsūkāti kauli atkal parādās tie paši vecie fakti par viņu...
Tik pat labi varam pajautāt kāda jēga no tava komenta?Katram autoram ir savas domas, lai klāsta, mēs lasīsim.Paldies Toļik!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-04-29 15:34, pirms 13 gadiem
Dark_Side rakstīja: tā - APOLLO raksta, ka Telkvists nepalikšot Dinamo, jo klubam esot finansiālas problēmas!!! Tas pats ar Troteru!!! Lūdzu sīkāk par šo lietu!!! Kas notiek???
Ar Troteru nav ne tas pats, ne līdzīgi.Troteram ir līgums uz Dinamo vēl uz sezonu, un ne uz kādu citu klubu izņemot Dinamo viņs neies.

  +7 [+] [-]

, 2011-04-29 15:37, pirms 13 gadiem
Domājams ka Telkvists vnk gribēja vairāk piķi kuru Dināmo negribēja dot!

  +5 [+] [-]

, 2011-04-29 15:43, pirms 13 gadiem
Dark_Side rakstīja: tā - APOLLO raksta, ka Telkvists nepalikšot Dinamo, jo klubam esot finansiālas problēmas!!! Tas pats ar Troteru!!! Lūdzu sīkāk par šo lietu!!! Kas notiek???

Apollo - Sports: Sējējs: vairāk par pieciem...

" Kā ziņots, arī pats Telkvists Zviedrijas laikrakstam «Aftonbladet» atklāja, ka, visticamāk, nepaliks «Dinamo» komandā, jo klubam radušās finansiālas problēmas. Par zviedru vārtsargu interesi jau izrādījušas KHL komandas Novosibirskas «Sibirj» un Minskas «Dinamo», kā arī Zviedrijas klubs Malmes «Redhawks».

Rīgas komandai bija līgums ar Troteru uz divām sezonām, un tagad tā veic pārrunas arī ar citiem ārvalstu hokejistiem. "
Tici vēl ko saka Telkvists. Vienkārši gribēja lielāku algu, bet Dinamo nepiedāvāja vispār līgumu un šis uzmeta lūpu. Tā arī tās baumas rodas.

  +5 [+] [-]

, 2011-04-29 15:48, pirms 13 gadiem
Vitinka rakstīja: Domājams ka Telkvists vnk gribēja vairāk piķi kuru Dināmo negribēja dot!
Domaju Telkvists nav stulbs, Holts ir publikas milulis un galu gala jaunaks, domaju pie si trenera Holts butu bijis stabils Nr.1 un pec Sejea teikta noprotu ka ta ari bus, jo parejie divi bus jaunie latviesi

  +8 [+] [-]

, 2011-04-29 16:08, pirms 13 gadiem
Es ļoti ceru, ka izdosies laba sezona! Pirmais iespaids ļoti patīkams - patiess! Katrā ziņā daudz labāks nekā jau piemirstais Šuplera pirmais iespaids, kas gan varēja būt maldinošs, jo Rīgas Dinamo atjaunošana mani pacēla mākoņos un tanī visā putrā es varbūt pat negribēju neko zināt par treneriem, jo hokejs augstā līmenī atkal bija LV robežās! Lai izdodās!

     [+] [-]

, 2011-04-29 21:47, pirms 13 gadiem
martins_ms rakstīja: Domaju Telkvists nav stulbs, Holts ir publikas milulis un galu gala jaunaks, domaju pie si trenera Holts butu bijis stabils Nr.1 un pec Sejea teikta noprotu ka ta ari bus, jo parejie divi bus jaunie latviesi
Nr1 ir visai nosacīts jēdziens, jo, spriežot pēc Masaļska teiktā, sezona ir diezgan gara un daudz spēlē divi vārtusargi. Īsti nav skaidrs par Raituma varējumu, jo pāris labas spēles vēl neliecina, ka viņš tik pat labi nospēlē 20-30 spēles.

  -3 [+] [-]

, 2011-04-29 21:52, pirms 13 gadiem
Edgars rakstīja: Vai drīkst pajautāt, kāda jēga no šī raksta? Tādi ~3 šajā portālā jau ir bijuši, vienīgais šeit ir izcelts jaunais somu talants Armias bet tas arī viss visādi citādi, atgremots vēlreiz viss tas, ko jau Matulis ar Puči uzrakstīja, īsti nesaprotu, kāpēc par katru tēmu vajag spamot n reizes, ja vēl vismaz būtu intervija ar Pekku tad vēl... bet te kā tādi 3 reiz apsūkāti kauli atkal parādās tie paši vecie fakti par viņu...
pilnīgi piekrītu - garš bla-bla par nu jau vispār zināmiem faktiem. Toļiks nohaltūrējis...