Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Ovečkina "nezinu"

Ovečkina "nezinu"
Aleksandram Ovečkinam un Vašingtonas "Capitals" cerību pilnā NHL sezona beigusies
FOTO: AP/"Scanpix"

Precīzi četras minūtes un 46 sekundes pēc sāpīgā zaudējuma Monreālas "Canadiens" Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas septītajā spēlē Aleksandrs Ovečkins komandas ģērbtuvju priekšā atbildēja uz žurnālistu jautājumiem (tāds nu reiz ir kapteiņa pienākums). Septiņreiz viņš teica: "Nezinu".

Kā stāsta aculiecinieks, žurnālisti pēc 1:2 sērijas septītajā mačā nabaga "Capitals" kapteini Ovečkinu nomocīja ar 17 taujājumiem, uz septiņiem no tiem sekoja "Nezinu", bet vēl uz trim viena vārda (apskatnieks gan neprecizē kādā - angļu vai krievu - valodā) atbildes.

"Nezinu. Domāju, ka viss bija mūsu pašu rokās, un mēs vienkārši zaudējām spēli." "Nezinu. Ko lai saku? Tiešām nezinu, ko tagad teikt." Un vēl - uz devīto jautājumu: "Tiešām nezinu, ko teikt. Sajūtas ir reti pretīgas".

"Hokejs ir komandu sports, un nav ko pārmest viņam," savu kapteini centās aizstāvēt, domas apkopot spējīgākais Ovečkina maiņas biedrs Niklāss Bakstrēms. "Lai arī esi kapteinis un lielais līderis, vienalga zaudē visa komanda. Domāju, ka viņam nav sev ko pārmest".

Patiešām, sācis sēriju pret "Canadiens" ar pirmajā mačā nopelnītu nullīti izdarīto metienu skaita ziņā (precīzāk - nevienu trāpījumu pa vārtu četrstūri), Ovečkins pārējās sešās spēlēs guva piecus vārtus, izdarīja tikpat daudz rezultatīvu piespēļu un nopelnīja lietderības koeficientu +5. Viņa rēķinā kopumā 34 metieni, desmit no tiem pienācās uz sērijas izšķirošo maču.

Bet, ak sāpe - pretī bija reti saliedētā monreāliešu aizsardzība un lieliskais 24 gadus vecais slovāku vārtu vīrs Jaroslavs Halāks, kas septītajā cīņā atvairīja 41 metienu (bet sestajā - 52!).

Ovečkins pēdējā spēlē reiz pat pamanījās dabūt ripu būrī, taču arbitrs fiksēja Maika Knubles pārkāpumu pret Halāku (sadursme vārtsarga laukumā). Ovečkins pat neesot skatījies atkārtojumu. "Viņš pieņēma lēmumu, ka vārtus neieskaita, ko es tur vēl skatīšos. Tas bija tiesneša lēmums, un viss".

Vienu lietu Ovečkins gan var sev pārmest. Nu jā, skaitliskajā līdzsvarā tikt pie vārtu guvuma nemaz nav tik vienkārši (lai gan viņš to lieliski pieprot), bet vairākumā, kad to cenšas divi no šīs sezonas līgas labākajiem snaiperiem (Ovečkins un Bakstrēms)!

Tad nu , lūk, sausie fakti. Sērijā pret "Canadiens" vašingtonieši vairākumā spēlēja 33 reizes un guva tikai vienus vārtus (pēdējā mačā 0/3).

"Ziniet, šis zaudējums ir smags ne tikai man, bet visai komandai," uz 15. jautājumu par to, kā šī neveiksme ietekmējusi viņu, atbild Ovečkins. "Zinājām, ka varam uzvarēt, bet to nepaveicām. Un tagad ir ļoti smagi."

"Esmu šokā. Nezinu, ko lai saku," 13. atbildi sniedza Ovečkins, kam šī bija ceturtā "play-off" sērija karjerā (un tās visas noslēdzās septiņās cīņās).

Ovečkins kopā ar kluba biedriem arī kļuvis par NHL antirekorda sasniedzēju. Vēl ne reizi pašreizējā Stenlija kausa izcīņas formātā (no 1994. gada) astotā izliktā komanda nebija pieveikusi ranga pirmo numuru, sērijas gaitā zaudējot ar 1:3. Bet šī bija jau 32. sērija... Kopumā astotie pirmos no "play-off" izsituši devīto reizi.

Nu labi, liksim mierā Ovečkinu, bet ko lai saka par vēl vienu "Capitals" līderi Aleksandru Sjominu, kurš regulārajā čempionātā guva 40 vārtus, bet septiņās "play-off" cīņās ne reiz neiepriecināja savus līdzjutējus, kurus pirms mājas spēlēm uzkurināja uz lielā tablo atrādītais Stenlija kauss un vārdi "Nothing Else Matters" (pēc "Metallica" dziesmas), lai gan izdarīja 44 (!) metienus?

Pirms "play-off" statistiķi atgādināja, ka vēl ne reizi klubs, kas pirmo reizi ticis pie Prezidenta kausa, tajā pašā sezonā nav izcīnījis Stenlija kausu. Ierakstīties vēsturē patiesi ir ļoti grūti, bet kurš gan varēja iedomāties, ka "Capitals" izlidos jau pirmajā kārtā...

Ovečkins pret "Canadiens"

Veikums3 uzvaras4 zaudējumi
Metieni1024
Vārti41
Punkti82
+/-+7-2

  -1 [+] [-]

, 2010-04-29 11:38, pirms 14 gadiem
nabaga ovis.. man žēl šiī supertalanta
drošvien kapos nav saliedētība, tpc jau ari zaudēja

  -2 [+] [-]

, 2010-04-29 11:48, pirms 14 gadiem
Ļoti žēl Ovi, lai kā viņš daudziem nepatīk, tomēr viņš ir šābrīža pasaules labākais hokejists, un kuro gau pēc kārtas jau nesanāk tā īsti pacīnīties par kausu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-04-29 12:54, pirms 14 gadiem
Njā, Semins ar meta, kad varēja.
Caps aizsardzībā jau atkal nemāk nospēlēt, tāpē sākuma ielaida vienu mazākuma, jo Grīns bij aiznesies viens pats uzbrukumā un uzstaisa noraidījumu.
Halaks jau nosargāja tos metienus, bet tie metieni nebij nekādi, tāpēc jau bij tik daudz saves.
Ovijs jau cīnījas, mēģināja, bet nesanāca.

  +2 [+] [-]

, 2010-04-29 12:55, pirms 14 gadiem
Nu nevis nav saliedētības, bet džeki palaidās un iedomājās ka var kaut uz vienas slidas izdarīt, bet tad jau Montreāla sajuta asiņu garšu. Vašingtona 3. gadu pēc kārtas izlido pret komandu, kura ir gatava grauzt ledu un kapāties par katru laukuma metru līdz pēdējām. Savukārt Ovečkina augstprātības manuprāt tikai uzkurināja konkurentus kuriem bija dubults azarts ierādīt Aleksandram lielajam viņa vietu...

  +3 [+] [-]

, 2010-04-29 13:26, pirms 14 gadiem
lauriņš rakstīja: Ļoti žēl Ovi, lai kā viņš daudziem nepatīk, tomēr viņš ir šābrīža pasaules labākais hokejists, un kuro gau pēc kārtas jau nesanāk tā īsti pacīnīties par kausu.
Taisnība, bet daudziem viņš nepatīk galvenokārt tāpēc, ka viņš ir Krievs un arī tāpēc, ka tiešām ir labākais hokejists, bet nezinu kāpēc daudzi to negrib atzīt..

  +3 [+] [-]

, 2010-04-29 13:37, pirms 14 gadiem
ovie rakstīja: Taisnība, bet daudziem viņš nepatīk galvenokārt tāpēc, ka viņš ir Krievs un arī tāpēc, ka tiešām ir labākais hokejists, bet nezinu kāpēc daudzi to negrib atzīt..
manuprāt īstam hokeja fanam vienalga kāda ir hokejista nacionalā piederība vai pārliecība - vienīgā prioritāte ir rezultāts uz laukuma!!!
Slēpts komentārs: Ozz

  +6 [+] [-]

, 2010-04-29 15:40, pirms 14 gadiem
Ozz rakstīja: IMHO taada liimeņa sportistam vajadzeetu buut par paraugu vismaz beerniem, nevis tiem "sniedziņus" taisiit. http://www.checkingfrombehind.com/pt/Ovechkin-Snows-a-Kid/blog.htm
Man mazais trenējas hokejā, par šito video viņš teica, ka arī gribētu lai viņa priekšā tā nobremzē Ovechkins - tā kā domāju, ka nevajag te utis meklēt

  -3 [+] [-]

, 2010-04-29 18:27, pirms 14 gadiem
veel prieciigaaks tas siikais buutu bijis ja šamajam pa kasku uzsistu.
bet ja nopietni, ledus ir slidens un reizi gadaa pat slotas kāts izšauj nevajag taa dariit, tas tikai liecina par maziņu IQ

  +1 [+] [-]

, 2010-04-30 17:32, pirms 14 gadiem
Edgars rakstīja: Nu nevis nav saliedētības, bet džeki palaidās un iedomājās ka var kaut uz vienas slidas izdarīt, bet tad jau Montreāla sajuta asiņu garšu. Vašingtona 3. gadu pēc kārtas izlido pret komandu, kura ir gatava grauzt ledu un kapāties par katru laukuma metru līdz pēdējām.
tas ir tapat ka ar SKA ieks KHL .. nemak playoffot un viss..!