Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kurš būs trešais - van Gāls vai Mouriņu?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Kurš būs trešais - van Gāls vai Mouriņu?
Vai Luī van Gāls pēc 15 gadu pārtraukuma atkal triumfēs Čempionu līgas finālā?
Foto: AP/AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas jeb Čempionu kausa izcīņas vēsturē ir tikai divi treneri, kuri ieguvuši trofeju ar divām dažādām komandām. Tagad būs trešais. Luī van Gāls vai Žozē Mouriņu?

Pirmais Čempionu kausa izcīņas fināls risinājās 1956. gada 13. jūnijā "Parce des Princes" stadionā Parīzē un Madrides "Real" tajā ar 4:3 pārspēja "Stade de Reims". Kopš tā laika tikai diviem treneriem ir izdevies iegūt prestižāko klbu futbola trofeju Eiropā ar divām dažādām komandām.

Pirmais bija leģendārais austriešu treneris Ernsts Happels. Viņa vadībā Roterdamas "Feynoord" 1970. gadā "San Siro" stadionā Milānā ar 2:1 pārspēja Glāzgovas "Celtic FC". 1983. gadā "Hamburger SV" Atēnu Olimpiskajā stadionā ar 1:0 uzvarēja Turīnas "Juventus". Vienīgos vārtus Hamburgas kluba labā guva pašreizējais Gelzenkirhenes "Schalke 04" galvenais treneris Fēlikss Magats.

Tad pienāca vācu trenera Otmāta Hicfelda laiks. Viņa vadībā Dortmundes "Borussia" 1997. gadā Minhenes Olimpiskajā stadionā ar 3:1 pārspēja par neapstrīdamu favorītu (Peruci, Del Pjero, Ferrara, Montero, Di Livio, Dešams, Zidans, Bokšičs, Vieri, Amoruzo...) Turīnas "Juventus", bet 2001. gadā tieši Hicfelda vadībā savu ceturto un līdz šim pēdējo Čempionu kausu ieguva Minhenes FC "Bayern" - Džuzepes Meacas vārdā nosauktajā stadionā Milānā pēcspēles 11 m sotienu sērijā (normālais laiks un papidlaiks - 1:1) minhenieši pieveica "Valencia CF".

Tagad pienācis holandieš Luī van Gāla un portugāļa Žozē Mouriņu laiks. 22. maijā "Santiago Bernabeu" stadionā Madridē viens no viņiem kļūs par trešo Happela un Hicfelda sabiedrībā.
Luī van Gāls 1995. gadā Vīnes "Praterstadion" laukumā triumfēja ar Amsterdamas "Ajax" (1:0 pret AC "Milan"), bet Žozē Mouriņu uzvarēja 2004. gada finālā "Auf Schalke" arēnā Gelzenkirhenē ar FC "Porto" (3:0 pret AS "Monaco"). 22. maijā finālā tiksies Minhenes FC "Bayern" (van Gāls) un Milānas "Inter" (Mouriņu). FCB pēdējais triumfs bija 2001. gadā, bet "Inter" - 1965. gadā, kad kluba prezidents bija pašreizējā prezidenta Massimo Morati tēvs Andželo Morati - tie bija tā sauktie "Inter" zelta gadi.

  +5 [+] [-]

, 2010-04-29 12:30, pirms 14 gadiem
es par Inter Viņi labi tika galā ar Barsu pusfinālā..

  -4 [+] [-]

, 2010-04-29 13:24, pirms 14 gadiem
jautājums virsrakstā
aptaujas nav
rakstā nekādu minējumu ar nav..
tukši sanāk..

  +1 [+] [-]

, 2010-04-29 14:40, pirms 14 gadiem
Laikam būšu par "Bayern", galu galā savulaik bija mans mīļākais klubs. Bet tas bija sen... tā kā laikam īpaši nepārdzīvošu, ja uzvarēs "Inter".