Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Puče: par Ivanānu aiz apmales, Ozoliņu laukumā un Šupleru uz soliņa

Puče: par Ivanānu aiz apmales, Ozoliņu laukumā un Šupleru uz soliņa
Raitis Ivanāns ir palicis ārpus Znaroka olimpiskās komandas, taču tas nenozīmē, ka viņš ir slikts spēlētājs.
Foto: AFP/Scanpix

Līdzjutēju vērojumi no malas, liek izdarīt vairākus secinājumus, bet galvenais – Latvijā sportu saprot, mīl un dievina. Dažreiz – pat par daudz. Tiesa, neko labot vai mainīt gan tāpēc nevajadzētu.

Harington, 2010-01-28 21:59,
Labdien. Uzvaretajus protams netiesa un nevienam nav tadu tiesibu, ja komanda nocīnas un uzvar. Bet tomer interese kā Jums liekas ko Dinamo dara pirmas 20 minutes, nevar jau teikt ka galīgi necinas, tomēr kāpec šada spele nav visas 60 minutes. Saprotams nav tas iespejams, bet diezgan interesanti ka jau kuro speli notiek tāda atspēlēšanās.

Ko viņi dara spēles sākumā? Spēlē hokeju. Tāpat kā visu atlikušo mača gaitu. Tāpēc komandā ir treneris, kam jāsaprot – ko darīt ar virknējumu, kas ir viņa rīcībā. Te runa nav par trenēšanu, bet gan par mobilizēšanu cīņā. Šuplers nav slikts treneris, taču šajā gadījumā viņam acīmredzot neizdodas pierādīt sevi kā izcilu taktiķi un stratēģi. Ja vien viņš nesāk visiem stāstīt, ka tas ir viņa Maršala plāns – vispirms 3 ripas ielaižam, pēc tam sākam atspēlēties.

NobodyIsPerfect, 2010-01-23 12:00,
Armand, kuri varētu būt 3 visdārgākie RD spēlētāji. Neskaitot leģionārus.Un kuri, tavuprāt, ir vislabākie? Cik ir tādu savējo, kuri tiešām varētu nākamsezon nebūt sastāvā un vai par Laviņu vēlprojām ir interese no Krievijas?

Ja neskaita leģionārus, tad salikums varētu būt Ozoliņš, Sprukts, Masaļskis. Manuprāt, šīs sezonas komplektācijas versija attiecībā uz vietējo kadru pienesumu ir visai pārliecinoša – visiem ir labāka statistika nekā pagājušajā sezonā. Tajā pašā laikā visus paturēt nespēsim budžeta dēļ. Kurus? Tur vajadzēs plašāku rakstu. Par daudziem mūsu hokejistiem ir interese Krievijā – aizsargi ir pieprasīti. Daži uzbrucēji. Laviņš visticamāk spēlēs Rīgā, ja būs tāda iespēja izvēlēties.

sermulis, 2010-01-23 14:08,
Pirms 2006. gada PČ tika demonstrēti Latvijas hokeja zelta mirkļi(1997 - 2005). Vai ir gaidāms turpinājums šai lieliskajai raidījumu sērijai?

Pagaidām tādas ieceres nav, jo tās tomēr ir ražošanas izmaksas.

k44, 2010-01-23 18:25,
Armand, vienā no atbildēm pieminējāt, ka "basketbolisti varētu pamēģināt izveidot 6 klubu profesionālu līgu, kur nevis LBS noteiktu lietu kārtību, bet gan pašas komandas". Vai, jūsuprāt, kaut kas līdzīgs, teiksim, tuvāko piecu gadu laikā, ir iespējams arī Latvijas hokejā - respektīvi, laba līmeņa Latvijas čempionāts ar vismaz 6 LM (iepriekšējo sezonu R2000, bebru) līmeņa komandām? Iespējams, ka klubiem pašiem jāmēģina veidot šāda līga, ja LHF to negrib vai nespēj?

Man liekas, ka hokeju ar basketbolu salīdzināt nevarēs. Basketbolam ir lielākas priekšrocības un pamats izveidot daudz maz sakarīgas sešas komandas, nekā hokejam. Savukārt tiem otrajiem ir Rīgas „Dinamo”- tad jābūvē piramīda no klucīšiem, kas ir mūsu rīcībā. Tajā pašā laikā – ja ir gribētāju, tad neviena LHF, LBS u.c. nevarēs viņiem liegt veidot konkrētu projektu. Mākslīgi neko te nevajadzētu darīt.

Oligarhs Rudis, 2010-01-24 10:41,
Sveiki!
Nu jau kādu laiku olimpiskās spēles ir komerciāls pasākums. Bet mēs atskaitot medaļas neko ienākumu sadaļā negūstam - ir tikai izdevumi. Šoreiz runāšu par Olimpiskās delegācijas tērpiem - tā vietā, lai mēs dotu darbu vietējiem cilvēkiem, mēs valsts naudu skaitām prom igauņiem.
Ja gudri pieietu tai lietai, tad piemēram varētu tērpus uzšūt vietējā kompānija un uz tērpiem uzlikt smuku ražotāju logo, ko visa pasaule varētu ievērtēt pa TV skatoties kad mūsējais startē vai saņem medaļu. Savukārt kompānijai tā ir laba reklāma, kuras rezultātā pieaug pasūtījumu skaits un valsts atgūst naudu'nodokļos.

Olimpisko spēļu laikā ar reklamēšanos ir visai štruntīgi, jo pastāv stingra kārtība. Pat Adidas un Nike uz sportistu treniņtērpiem vai kaujas kostīmiem olimpiādē nevar atļauties izvietot savus logo kā viņiem labpatīkas, kur nu vēl lokālie ražotāji. Tāpēc stāsts par reklāmas atdevi neizturēs kritiku. Tajā pašā laikā vinnēt konkursu, kas firmai dod iespēju pagatavot olimpiskajai komandai tērpus, ir liels gods. Kāpēc pie šī pasūtījuma tika igauņi? Vienkārši, kaimiņi var nodrošināt ne tikai dizaina izstrādi, bet arī ražošanu. Mēs diemžēl esam zirgā, kad jārunā par dizainu, bet ar ražošanu ir galīgā trubā – tās vienkārši nav. Tajā pašā laikā kā viens no veidiem kā iegūt naudu no olimpiskās programmas – būtu olimpisko tērpu elementu (cepures, šalles) publiska tirdzniecība. Domāju, tas būtu skaists un noderīgs suvenīrs, ko cilvēki ar prieku nēsātu. Uz miljoniem tur cerēt nevar, bet savus simts tūkstošus izcelt noteikti varētu.

Leģionārs, 10:10,
Kādas ir tavas domas par Petrovicki.Vai tiešām tu uzskati,ka arī viņš nav jāpatur uz nākošo sezonu?

Viņš ir labs uzbrucējs, taču nākamās sezonas sastāvā viņu noteikti neviens no RD vadības neaicinās. Jāpiebilst, ka Petrovickis nav lēts prieks, bet laukumā viņa devums ir solīds.

kreek, 17:32,
Kāda īsti ir Khl play-off izspēles sistēma? Savas divīzijas komandas savā starpā spēle,vai kā?

Sistēma ir vienkārša. Vispirms tiek noskaidrotas konferenču pirmās astoņas komandas, pirmās divas vietas atvēlot Divīziju uzvarētājiem. Pirmā komanda konferencē spēlē pret astoto, otrā pret septīto, trešā pret sesto, ceturtā pret piekto. Pirmajā kārtā spēlē līdz trīs uzvarām, bet sākot ar nākamo kārtu – līdz četrām. Proti, komanda, kas pirmajā kārtā pirmā tiek pie trīs uzvarām, iekļūst nākamajā kārtā. Kad noskaidroti abu konferenču uzvarētāji (play off trešā kārta), abas komandas cīnās par Gagarina kausu.

Hēlijs, 18:03,
Sveiks, Armand!
Man tāds jautājums, kāpēc Znaroks vēl joprojām nav iekļāvis kaut vai rezervistu sarakstā mūsu Raiti Ivanānu, bet paņēmis jauno Gintu Meiju, kas grozas pa fārmklubu? Es uzskatu, ka Olimpiskajās spēlēs jāspēlē tikai labākajiem, jo piecu apļu turnīrs notiek reizi četros gados.
Raitis ir pelnījis būt Olimpiskajās spēlēs, jo NHL jau tāpat nepelna maizi, jo tur nonāk tikai labākie un par to ir jāpacīnās kaut vai kaujoties, kas mums dos respektu pret citu valstvienību komandām, jo vienmēr būs cilvēks uz kuru varēs paļauties situācijās, kad mūs aizskars, un ne jau Raitis tikai kaujas, bet arī māk spēlēt hokeju. Viņam būs arī vieglāk aklimatizēties, jo Vankūvera nemaz tik tālu nav no viņa mājām. Ja jau amerikā žurnālisti ir izbrīnīti par Ivanāna neiekļaušanu, tad ko vēl Znaroks gaida, jo tas būtu arī pagodinājums pašam Ivanānam.

Man gan liekas, ka olimpiskajā spēlē ir jāspēlē nevis labākajiem hokejistiem, bet pēc iespējas labākai komandai. Saliekot kopā visus labos, ne vienmēr rezultāts būs spīdošs. Latvijā ar izvēli ir knapāk, tāpēc Ivanāna jautājums būs aktuāls vienmēr – kā var neņemt sastāvā NHL spēlētāju, ja mums tādi vien trīs pa visu pasauli? Var, ja treneris saprot, kā no paša izveidotā sastāva dabūt ārā maksimālo rezultātu. Acīmredzot, Znaroks to saprot, jo rīkojas pārliecinoši. Viņš Ivanānu nav iekļāvis pat iespējamajos rezervistos, kas tikai vēlreiz apliecina viņa pārliecību. Tajā pašā laikā – Meija nav slikts uzbrucējs un pretnostatīt viņu Ivananām noteikti nevajadzētu.

kleperis999,
Sveiks, kā mums ir ar to MHL - gribētos uzzināt,ko domā par to!
varbūt zini kaut ko konkrētāku, ja jau Sējējs sācis runāt par to, tad jau tas plānos ietilpst?

Pasākums ir labs, taču tas izmaksās vismaz vienu miljonu eiro sezonā. Ja klubs domā par ilgtermiņa programmu, tad kopā ar federāciju tas ir jārealizē, jo tā var apkalpot arī attiecīgā vecuma izlases vajadzības. Visa konkrētība apstājas pie naudas – ja tā būs, krievi mums ņems pretī, ja nebūs – neko.

Enders,
Armand, līdzjutējam grūti izteikt profesionālu viedokli, kāds būtu sporta žurnālista redzējums? Par Jūliusu:
1.Vai trenera pienākums nebūtu noskaņot komandu spēlei? Reizi pēc reizes izbraukumā, kad komandu nedzen uz priekšu Arēnas pūlis, rīdzinieki izgāž pirmo periodu. Savulaik Koziols slavēja Jūliju par mājīgo atmosfēru, ko tas radot ģērbtuvē. Vai tas nav absurds? Mājīgu atmosfēru vajag pensionāriem. Gladiatoriem ir jāiet kaujā. Par to runāja Haris - viņi ar Znaroku pat bez iemesla sabļaujot uz savējiem. Rīdzinieki nāk uz pirmo periodu kā tādi silti runčuki, kuri sāk mosties tikai pēc pretinieku sitieniem un grūdieniem. Parasti tad jau ir par vēlu.

Ļoti labs vērojums no malas. Šuplers patiešām ir labs treneris ar lielu pieredzi, taču tam līmenim, kurā visas sezonas garumā vajag noskaņot un sagatavot Rīgas „Dinamo”, viņš diemžēl nav gatavs. Viņam ir citas priekšrocības, kas vairāk saistītas ar psihoanalītiku, taču modernajā hokejā ar pleca glaudīšanu vien nevar vinnēt pretinieku. Turklāt, komandas nestabilais sniegums, kad spēles gaitā nokļūstam zaudētājos un pēc tam smeļam ūdenim – tā patiešām ir trenera kompetence. Ja nejūti, ka komandai deg acis, iedod kādam pa rīkli... Protams, pārspīlēju, taču maz ir argumentu, lai Šupleru sauktu par play off treneri.

2. Masaļskis. Vai tiešām Jūliuss ir vienīgais, kurš nesaprot, ka Edža ir jāspēlē, kamēr karsts? Vai arī slovāka vēlme dot spēles laiku un statistiku čeham ir augstāka par komandas interesēm?

Nav jau tā, ka treneris nesaprot un nejūt, bet dažos gadījumos viņa lēmumu izvēle attiecībā pret vārtsargiem ir divdomīga. Masaļskim ir jābūt pirmajam numuram ar visām no tā izrietošajām sekām – viņš to ir pierādījis ar spēli. Nevar būt komandā divi labi vārtsargi, kas trenerim ir abi vienlīdz mīļi un atzīti. Vienam ir jābūt karalim, par ko gādā treneris. Sezonas otrajā pusē tas iezīmējās vairāk, kas, protams, ir labā ziņa.

3. Par spēli nevienādos sastāvos nerunāšu, nav ko muti dzisināt. Vai uzskati, ka Jūliusam jādod trešā iespēja?

Esmu to jau teicis iepriekš un atkārtošos – Šuplers nebūs Rīgas „Dinamo” treneris trešo sezonu pēc kārtas. Nav neviena priekšnoteikuma, lai tas notiktu. Komandas vadības un akcionāru tā sauktā novembra rūgšana nekur nav pazudusi – mīkla stāv abrā... Redzēs, kādas pankūkas no tās ceps, bet tur jau Šupleram vairs teikšana nebūs.

Par Sandi.
Vai Tu domā, ka Sandim vajadzētu spēlēt vēl vienu sezonu? Vai es būtu vienīgais, kurš redz, ka 37.5 gadus vecām kājām ir problēmas pielāgoties lielajiem laukumiem un izsekot jaunekļu māņu kustībām? Uzbrukumā, spēles veidošanā - cepuri nost, bet pie saviem vārtiem - to labāk neredzēt. Nepiekritīsi, to varētu saprast, bet varbūt paargumentē!

Nē, tu neesi vienīgais, kas redz viņu uz laukuma 37 gadu vecumā. Mēs runājam par spēlētāju, kura izpratne par hokeju un darbības laukumā ir veidotas no citiem māliem. Ozoliņš nav Eiropas hokeja skolas pārstāvis, jo kā hokejists un cilvēks viņš nobrieda Ziemeļamerikā. Tur katram ir sava vieta laukumā un pat ar aizsietām acīm ir skaidrs, kur pēc mirkļa atradīsies partneris. NHL nav tikai meistarība, tā ir dzelžaina sistēma, kārtība. Kurš pirmais izies no zonas vairākumā, kā dabūt ripu pretinieku zonā, ja spēlējam vienādos sastāvos, kur stāv, slido un kā pārvietojas spēlētāji, ja tiek būvēta aizsardzība vai uzbrukums. Pat improvizācijām ir noteikts laiks un kārtība. Hokejs ir komandas spēle un vienatnē nav izredžu paveikt varoņdarbus. Ozoliņam nav vairs tas ātrums, kas bija pirms desmit gadiem, taču viņa apjukums aizsardzībā visai bieži ir saistīts nevis ar pretinieka prasmi, bet gan ar savas komandas spēlētāju izpratni par pozicionālu spēli – gan savā, gan otrā galā. Tajā pašā laikā novelt visus šos gadījumus tikai uz partneriem arī nevar, jo Sandis pēc dabas ir liels mēslu taisītājs uz laukuma, avantūrists. Tagad mēs redzam viņu riskējam tikai katrā desmitajā situācijām, bet spēka gados tas notika katrā otrajā izgājienā. Būtu muļķīgi apgalvot, ka viņš nekļūdās – bet kuri to nedara? Tikai NHL spēļu labāko momentu apskatos mums liekas, ka hokejs ir bez kļūdām. Citreiz profilaksei pavērojiet pretinieku komandas aizsargus – nosauciet vienu domās par Ozoliņu un paanalizējiet, kas tur notiek laukumā, kad šis spēlē. Būs jautras atklāsmes! Sandim vēl vienai sezonai spēka un emociju pietiktu, bet – vai viņš to gribēs un, vai ģimene būs ar mieru vēl vienam šķirtam gadam? Ne jau par pases datiem un agrāko dienu statistiku vairāki krievu klubi viņam joprojām ir gatavi piedāvāt sezonā līgumu par vairāk nekā 2 miljoniem dolāru uz rokas. Uzrakstīju šīs rindas pirms spēles ar „Atlant”. Ozoliņš – 28 minūtes laukumā, divas piespēles, lietderības koeficents plus 4, komanda uzvarēja 6:5. Vai ir vēl jautājumu par viņa līmeni un vietu šajā komandā?

 +31 [+] [-]

, 2010-01-30 10:15, pirms 14 gadiem
Par Ozoliņu jāpiekrīt. Cerams, ka ģimene ziedos viņu priekš mums uz vēl vienu gadu. Gan mēs, gan viņš to ir pelnījis.

 +13 [+] [-]

, 2010-01-30 10:23, pirms 14 gadiem
par Ozoliņu. Es apbrīnoju viņa spēju atbildīgos brīžos spēli paņemt uz sevis, ne pirmo reizi pret Atlant viņš lieliski uzbrukumā nospēlē tieši svarīgākajos brīžos... Jā, aizsardzībā dažreiz sanāk neveiklības, bet kuram tad no mūsējiem tādas nesanāk?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-01-30 11:21, pirms 14 gadiem
ja veel runaa par OZO, tad tas ko vinjsh izdariija Mitishchos, es domaaju piespeeli Hosam, ir augstaakaa kaluma meistariiba. taadas lietas KHL ir speejiigi izdariit ljoti maz speeleetaaji, un diemzheel, bet piedodiet RD neviens, ta kaa ar Sandi viss ir ljoti labi, taas kljuudas aizsardziibaa ir, bet vai tad vinjam vinjas nebija kaut vai 2002 olimp? speeles stils taads.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-30 11:25, pirms 14 gadiem
ļoti gaidu spriedelējumu par letiņiem nākamā gada Dinamo!

 +12 [+] [-]

, 2010-01-30 11:32, pirms 14 gadiem
Jāsaka godīgi, ka Ozoliņa tema ir banāla. Cilvēks ir populārs, izcils sportists, stenlija kausa ieguvējs. Ja Ozo atdod sliktu piespēli, tad visi domā, ka viņs ir uz paģirām, tad meklē kļudas vecumā... man ir pārliecība, ka ne jau vecums ir problema, bet gan tiešām ilgie gadi citā hokeja saimniecībā. IR virkne spēlētāju, kuri spēlē ari pēc četrdesmit un nav nekādu problēmu. domāju, ka Rīgā mēs Ozo nekad neredzētu, ja ne NY Rendžeros nebūtu melnā līnija... Nevar noliegt, ka viņš ir un būs ilgu laiku izcilākais hokejists mūsu saimniecībā.

  +2 [+] [-]

, 2010-01-30 11:58, pirms 14 gadiem
Ļoti ceru ka Sanda ģimene mums viņu vēl vienam gadam ziedos. Būtu ļoti liels prieks par to.

     [+] [-]

, 2010-01-30 12:10, pirms 14 gadiem
labak paskaidrojiet, ka tas ir ka Ozo vismaz 90% gadijumos mak ieiet pretinieka zona un nevis vienkarshi ieiet, bet atdot ari 1. piespeli pretinieku zona. parejie, it seviskji RD mokaas. Kur slepjas ozo tehnika? lai gan vairak izsaktas, ka ta ir gados uzkratapieredze, ka Sandis redz tris soljus uz priekshu, kaa konkretaja situacija un kur jaslido, lai ieietu pretinieka zona! Vienig Sandis reizem pat par daudz mekle kam piespelet, pat situacijaas, kad pats var labi uzmest. Un tas vinja fantastiskas pauzes jeb manju kustibas>?! Ari aizsardziba vinsh mak ljoti labi ari mazakumaaa. Kljuudas? tas tikai tapec, ka vinjam laukuma videji 24minutes. butu jadod ap18min, tad ari speka butu vairak.

  +2 [+] [-]

, 2010-01-30 12:44, pirms 14 gadiem
Es nesaprotu, kāpēc tik ļoti satraucas par to pirmo trešdaļu, kurā ielaiž vārtus. Nu ja ir uzvara, tad nevajag satraukties, man kā skatītājam patīk latviešus, kuri nepadodas pie pašu sataisītajām kļūdām. Tas ir ļoti neraksturīgi latviešiem, kad cīnās līdz pēdējam, jo mēs kā cietēju tauta esam bieži padevušies pie bezcerīgiem rezultātiem. Nu vismaz tāds priekštats ir izveidojies.

  -1 [+] [-]

, 2010-01-30 13:02, pirms 14 gadiem
zinzolino rakstīja: Es nesaprotu, kāpēc tik ļoti satraucas par to pirmo trešdaļu, kurā ielaiž vārtus. Nu ja ir uzvara, tad nevajag satraukties, man kā skatītājam patīk latviešus, kuri nepadodas pie pašu sataisītajām kļūdām. Tas ir ļoti neraksturīgi latviešiem, kad cīnās līdz pēdējam, jo mēs kā cietēju tauta esam bieži padevušies pie bezcerīgiem rezultātiem. Nu vismaz tāds priekštats ir izveidojies.
nepiekritīšu, jo ja palasīsi vēsturi un vecās strēlnieku kaujas, tur nav nekādas pazīmes par padošanos. Gluži pretēji.
Piekritīšu tam, ka punkti(lasi - vārti, uzvaras) nesmird.

     [+] [-]

, 2010-01-30 13:05, pirms 14 gadiem
PAT OZO TEICA KA LATVIJAS KOMANDAI VAJAG POLICISTU. ŽĒL KA OĻEGS ŠO RAKSTU NAV IZLASĪJIS. VARBŪT VIŅŠ PATS IZLĒKS LAUKUMĀ UN IEDOS BIETĒ KĀDAM KURŠ TO PELNĪJIS.

     [+] [-]

, 2010-01-30 19:44, pirms 14 gadiem
Visu cieņu pārējiem RD spēlētājiem,bet Sandis ir šobrīd izcilākais no visiem,gan sportiskā niknuma,gan perfektās spēles izpratnes dēļ.Kapteinis ar Lielo burtu!
Ja Sandis vēl nākamo sezonu būtu ar mieru uzspēlēt,tas būtu milzīga plus zīme komandai. Bet mums būtu jārespektē jebkurš viņa lēmums,arī ja izlemtu kārt slidas uz vadža.

     [+] [-]

, 2010-01-30 22:07, pirms 14 gadiem
Endersam cepums

     [+] [-]

, 2010-01-31 16:51, pirms 14 gadiem
Ozoliņš – 28 minūtes laukumā, divas piespēles, lietderības koeficents plus 4, komanda uzvarēja 6:5.

Vai tik Ozo nebija laukumā pie visu vārtu gūšanas (pie 5 noteikti).

     [+] [-]

, 2010-02-01 08:41, pirms 14 gadiem
akamai rakstīja: Ozoliņš – 28 minūtes laukumā, divas piespēles, lietderības koeficents plus 4, komanda uzvarēja 6:5.

Vai tik Ozo nebija laukumā pie visu vārtu gūšanas (pie 5 noteikti).
Vairākumā/mazākumā gūtos vārtus pie +/- koeficienta vērā neņem.