Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Blūma jaunā norma: 3 minūtes vai 22 punkti?

Blūma jaunā norma: 3 minūtes vai 22 punkti?
Jānis Blūms varētu kļūt par jaunās Latvijas izlases pirmo vijoli. Stīgu skaņošana Spānijā nav tik vienkārša...

Divās spēlēs Spānijas līgā - nepilnas četras un 11 minūtes laukumā. Eirokausu mačā pēc dažām dienām - jau 22 punkti 25 minūtēs. Tik pretrunīga jaunā komandas trenera vadībā pagaidām ir "Bilbao Basket" aizsarga Jāņa Blūma statistika. Paturot prātā, ka runājam par potenciālu Latvijas izlases pirmo numuru, rodas zināmas bažas - kas tur notiek?!

Pēc iekļūšanas ULEB Eirokausa pusfinālā un ACB līgas astoņniekā pagājušajā pavasarī, Bilbao klubs sasparojās uz vēl lielākiem mērķiem nākamajā sezonā, un vasarā saaicināja komandā virkni Eiropā pazīstamu spēlētāju. Taču jau pats sezonas sākums liecināja, ka tas, kas uz krekliem, neiet kopā ar to, kas laukumā. Eirokausa kvalifikācijā Bilbao knapi izglābās, Spānijas līgā - aizgāja pa rensteli... Patlaban ACB līgā komandai piecas uzvaras 19 spēlēs, priekšpēdējā vieta tabulā, un nebija pārsteigums, kad pirms trim nedēļām tika paziņots par trenera maiņu - spāni Vidoretu nomainīja grieķis Kacikaris. "Izskatās, ka būs labāk," pārmaiņas pozitīvi novērtē Jānis Blūms. "Komandā ir par daudz labu spēlētāju. Iepriekšējais treneris gribēja būt labs pret visiem, kaut kā sadalīt minūtes. Sešas spēles zaudējām pēdējās divās minūtēs. Vienu maču uzlaiž 30 minūtes, nākamo - divas. Un tā ne tikai ar mani, bet daudziem. Jaunais rīkojas loģiskāk - spēlē ar 9-10, bet divi sēž malā. Tā labāk, vismaz nečakarē spēlētājus un komandu."

Viss būtu jauki, taču pirmās spēles radīja visai pretrunīgu iespaidu par to, cik nopietni ar Blūmu rēķinās jaunais treneris. ACB mačos uzmeta laukumā vien gaisu apostīt, Trevizo - pēkšņi 25 minūtes un rezultatīvākais komandā. Jānis nomierina - viss kārtībā. "Tagad vismaz zina katrs savu vietu. Salgado un Rodrigess vada saspēli, es un Seibutis kā otrie, Vorens un Mumbru - kā trešie, Markota un Ervels - ceturtie, un Baničs un Moiso - centri. Gardia ies prom, Konlijs rezervē, Vaskess nav rotācijā. Desmitnieks ir, vajadzētu būt normālai komandai. Nevis 12-13 spēlētāju, kuriem visiem mēģina atrast laiku laukumā katrā spēlē. Uzlaiž vienu saspēles vadītāju, tas nočakarējas, tad otru - tas arī, un beigās laiž mani, lai glābju.. [Smejas.] Jo komandā trīs saspēles vadītāji, kuri jebkurš gatavs spēlēt pamatā. Tad labāk katrs no mums kādu maču pasēž malā, nevis tā."

Viņa lomu tagadējā komandā Kacikaris Blūmam izskaidrojis. "Treneris pateica, ka tagad kā saspēles vadītājs vairs nespēlēšu, bet gan kā otrais numurs. Uzreiz uzsvēra - vienalga, kāda pozīcija, galvenais koncentrējies uz aizsardzību, uz savu metienu. Iet kā pa viļņiem. Viena spēle normāla, cita - galīgi garām. Eiropā kopumā esmu apmierināts, ACB - varētu būt labāk..." Jānis atzīst, ka sava loģika minūšu statistikas ziņā tomēr ir, un tā atkarīga - protams, no viņa paša. Piemēram, otrdien Eirokausu spēlē Trevizo viss gājis no rokas, un spēles laiks bijis adekvāts. "Spēle tiešām gāja - tad arī mani nemainīja un ļāva spēlēt," viņš gandarīts, apstiprinot - līdzšinējie notikumi (septiņas uzvaras septiņās spēlēs!) ļauj cerēt, ka vismaz šajā frontē viss vēl izdosies. "Gribam spēlēt finālčetriniekā, un domāju, ka tas nav nekas nereāls. Jo pēc uzvārdiem komanda ir patiešām ļoti laba. Šogad gan ir labs turnīrs - daudz interesantu komandas, nav izteiktu favorītu. ACB līgā? Play off, domāju, diezin vai - tad jābūt baigi lielām sakritībām. Tagad galvenais neizkrist..."

Pirmie pilsētā, pēdējie ciemā? Netradicionāli. Taču, lai izdodas!

Cik tālu tiks "Bizkaia Bilbao Basket" un Jānis Blūms ULEB Eiropas kausā?

  • 10

  • 38

  • 12

  • 31


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-01-29 21:04, pirms 14 gadiem
Dark_Side rakstīja: peec peedeejaa cempja - jeibogu 0 interese par basketu..
gandrīz tas pats te - čempis pilnīgi sačakarēja iespaidu par Latvijas basi, vienu brīdi vispār interesējos tikai par nba, tagad esmu nedaudz atguvis interesi par mūsu basketbolu, bet nu vēl ne līdz galam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-01-29 22:00, pirms 14 gadiem
sandis444 rakstīja: es personigi tieshi par NBA un Sviedriņu neintreseejos.. aa un jaa par KV, KB un AŠ arii neintreseejos...
Es jau Biedriņam ar nemaz nesekoju..

     [+] [-]

, 2010-01-30 13:21, pirms 14 gadiem
gluži kā Janičenokam - savāca spēlētājus klubs, uzstādīja mērķus augstus un nekā nesanāca