Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Spēka vai nespēka apliecināšana

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Spēka vai nespēka apliecināšana
Buraks Jilmazs aizvadītajā sezonā kopā ar Krištianu Ronaldu bija labākais vārtu guvējs UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā.

Latvijas futbola izlasei pēc zaudējuma ar 1:3 neizteiksmīgā spēlē Dohā pret Kataru ir iespēja apliecināt, ka nemaz neesam tik vāji, kādi izskatījāmies otrajā puslaikā. Vai arī otrādi... Ko mūsu futbolisti spēs apliecināt, to redzēsim otrdienas vakarā Dīsburgā mačā ar Turciju. Pagaidām - 10 dienas pirms 2014. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas spēles ar Bosniju un Hercegovinu - nekāda optimisma nav. Iegūt to (kaut nelielu devu) varēs tikai jau šovakar Dīsburgas "Schauinsland-Reisen Arena" futbola laukumā.

Ar Kasparu Gorkšu, Alekseju Višņakovu, Vladimiru Kamešu un Edgaru Gauraču ierindā Latvijas izlase noteikti būs spēcīgāka. Vēl spēcīgāka tā būtu, ja spēlētu arī Ivans Lukjanovs, Andris Vaņins, Aleksandrs Cauņa, Artis Lazdiņš, Artjoms Rudņevs, Māris Verpakovskis... Taču, no otras puses, arī pretinieks būs krietni spēcīgāks nekā bija Kataras izlase, tā ka vērtējums sanāks diezgan objektīvs. Turklāt vēl spēlēt nāksies praktiski pretinieka laukumā, jo Dīsburgā mīt apmēram 85 tūkstoši turku (ne velti šeit 2008. gadā risinājās Turcijas Superkausa izcīņa futbolā) un lielāko daļu no vietām tribīnēs (pavisam ir 31 500 vietu skatītājiem) aizņems mūsu pretinieku tautieši (Turcijas izlases rindās šai spēlei pieteikti 7 futbolisti, kuri dzimuši Vācijā). Nedrīkst aizmirst arī to, ka tā ir abu izlašu pirmā tikšanās kopš 2003. gada rudens, kad mēs divu spēļu summā uzvarējām turkus un tikām uz EURO 2004... Šajā Turcijas izlases sastāvā vairs nav neviena no to spēļu dalībniekiem (mums arī; tikai treneri), taču Turcijā vēl joprojām labi atceras to pazemojumu, ko mēs viņiem sagādājām, pašreizējie Turcijas izlases spēlētāji droši vien bija toreiz vieni no tiem, kas pārdzīvoja visvairāk. Tas pārbaudes spēlei piedos tikai papildus emocijas.

Turcijas izlase arī nebūs savā labākajā sastāvā. Nav izsaukti uz šo maču pamatvaŗtsargs Volkans, Gēnuls, Altintops (Hamits), Buluts, Balta, Belozoglu, Toruns... Taču arī bez viņiem Turcijas izlasē ir daži jau ļoti labi zināmi futbolisti, daži, kas izlases sastāvā nostirinājušies nesen un daži, kas vēl tikai tiecas tajā nostiprināties vai iekļūt. No turku izlases pašreizējā sastāva līderiem vispirms jāpiemin "Galatasaray" uzbrucēju Buraku Jilmazu, kurš kopā ar Krištianu Ronaldu bija rezultatīvākie vārtu guvēji (pa 6) aizvadītās sezonas Čempionu līgas grupu turnīrā. Vēl ir "Fenerbahce" pussargs Džaners Erkins un viņa partneri vidējā līnijā Selčuks Īnans no "Galatasaray", Nuri Šahins no Dortmundes "Borussia" (pieder Madrides "Real", spēlējis arī "Feyenoord" un "Liverpool", 2005. gada U17 Eiropas čempions un labākais turnīra spēlētājs, Vācijas un Spānijas čempions), Mehmets Topals no "Fenerbahce" (iepriekš divas sezonas "Valencia"), Arda Turans no Madrides "Atletico" , uzbrucēji Mevlins Erdinčs no "Rennes" (iepriekš trīs sezonas PSG) un jau pieminētais Jilmazs. Vēl jāpiemin aizsargus Hasanu Ali Kaldirimu no "Fenerbahce", Semihu Kaiju no "Galatasaray", Ēmeru Topraku no Leverkūzenes "Bayer 04", pussargus Mehmetu Ekidži no Brēmenes "Werder", 19 gadus veco Kerimu Freiu no "Fulham", Gēkhanu Tēri no Kazaņas "Rubin" (2008. gada U17 Eiropas čempionāta "All Star" sastāvā) un uzbrucēju Mustafu Pektemeku no "Besiktas".
Turcijas izlasē ir trīs EURO 2008 dalībnieki, kas toreiz ieguva bronzas medaļas, kā arī vairāki bijušie U17 un U19 izlašu spēlētāji, kas savulaik bija Eiropas čempioni, bronzas un sudraba medaļu ieguvēji. Arī Turcijas izlasē notiek paaudžu maiņa.

Latvijas izlasei būs pietiekami spēcīgs pretinieks, lai varētu pārliecināt savus līdzjutējus, ka neesam tik vāji, kādi izskatījāmies pirms dažām dienām Dohā. Vai nepārliecināt... Vēl svarīgāk būs iegūt pārliecību pašiem, citādi pēdējā laikā Latvijas futbola sakarā jau tā ir pārāk daudz negatīva. Vajag kaut nelielu pozitīvu lādiņu.

  +2 [+] [-]

, 2013-05-28 12:02, pirms 11 gadiem
Pa pakaļu! vai nu nav fiziskās vai kas cits, es nezinu, bet izlase kļūst arvien vājāka un vājāka. 2006. gads bija futbola brīnums Latvijā

  +1 [+] [-]

, 2013-05-28 12:06, pirms 11 gadiem
Drīzāk jau 2003/2004 gads, kad tika sakauta Turcija un tika uz čempi.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-28 12:24, pirms 11 gadiem
UZ PRIEKŠU, LATVIJA!!!!

     [+] [-]

, 2013-05-28 13:57, pirms 11 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Drīzāk jau 2003/2004 gads, kad tika sakauta Turcija un tika uz čempi.
Ui, atvainojos, sajaucu gadus! Drukas kļūda