Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Jore aizbrauc, holandiešu sistēma paliks

Jore aizbrauc, holandiešu sistēma paliks
Holandiešu speciālists Antons Jore ir pārcēlies no Latvijas uz Igauniju.

Šīs sezonas Latvijas futbola čempionāta "LMT virslīgā" notikusi pirmā treneru maiņa. Turpmāk pēc holandiešu sistēmas trenēšot kāds savulaik labi pazīstams Latvijas futbolists...

"Ģimenes apstākļu dēļ" - ar šādu daudznozīmīgu formulējumu "Olimpa/RFS" galvenā trenera amatu pameta holandietis Antons Jore. Ar šādu argumentu bieži vien atbrīvo trenerus no amata situācijās, kad klubu saimnieki negrib aizvainot atlaisto treneri. "Olimpa/RFS" prezidents Raimonds Laizāns "Sporta Avīzei+" apgalvoja, ka šī nav tā standartsituācija - komanda atrodas pēdējā vietā tabulā, bet trenerim Jorem ģimenes apstākļu dēļ patiešām regulāri nākas uz pāris nedēļām doties uz dzimteni, un tas nav apvienojams ar virslīgas treniņu grafiku. Jore jau atradis jaunu darbavietu - Igaunijas jaunatnes klubā Tartu "Santos", kur viņam ir brīvāks darba režīms. Par viņa draudzīgo šķiršanos no Latvijas kluba liecina tas, ka "Olimpa/RFS" komandas vadības pārstāvji - Aleksandrs Rehviašvili un Mihails Miholaps - brauca uz Igauniju pie holandieša uz konsultācijām.

Par "Olimpa/RFS" galveno treneri ir iecelts kādreizējais Latvijas izlases uzbrucējs Miholaps, kuram par īpašiem nopelniem tika piešķirta mūsu valsts pilsonība. Miholaps iepriekš palīdzēja Jorem darbā ar "Olimpu/RFS", bet tagad viņam būs pirmā iespēja apliecināt sevi galvenā trenera amatā.

No Nīderlandes atbraukušais Jore bija pārkārtojis visu "Skonto" jaunatnes sistēmu pēc holandiešu metodikas. Vai tagad šis divu gadu darbs tiks "aizmirsts" un "Skonto" sistēma pārslēgsies uz citu modeli? Laizāns sola, ka tā nenotiks, un tiekot apsvērta doma uzaicināt uz skolu kādu citu holandiešu speciālistu. Tāda pastāvība būtu apsveicama.

Tiesa, "Skonto" un arī Latvijas izlases rezervju gatavošanas sistēmā ir parādījies cits spēcīgs trumpis - Aleksandrs Starkovs. Ja vien Starkovam būtu pietiekami daudz laika paralēli darbam izlasē un kluba piramīdas virsotnē, var nešaubīties, ka viņš sakārtotu "Skonto" jaunatnes sistēmu tā, lai atkal augtu daudzi perspektīvie futbolisti. Citādi pēdējos gados Rīgā bērnu futbola klubi un komandas saradušies kā sēnes pēc lietus, un jaunatnes futbolā "Skonto" pamazām zaudē ierasto līderpozīciju (Latvijas mērogā par līderi jau kļuvis "Liepājas metalurgs").

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-05-28 12:26, pirms 14 gadiem
Tagad būs Miholapa sistēma.

  +4 [+] [-]

, 2010-05-28 13:06, pirms 14 gadiem
Vai tagad Miholaps zina, kā sauc valsts prezidentu?

  +2 [+] [-]

, 2010-05-28 16:12, pirms 14 gadiem
KARABASSBARABASS rakstīja: Ko tad Jore paveicis šajā lielajā laika posmā?
Paskaties Skonto pagājušās sezonas un šīssezonas sastāvu, varbūt sapratīsi!

     [+] [-]

, 2010-05-28 17:16, pirms 14 gadiem
Vajadzēja Štolceru pa rgalvano treneri. Viņš it kā meklejot trenera darbu Eiropā.