Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Hokejs bez alus ir daiļslidošana. 3.turpinājums: Dzeriet alu ''Aldaris"!

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Hokejs bez alus ir daiļslidošana. 3.turpinājums: Dzeriet alu ''Aldaris"!
Normunds Sējējs degustē jauno hokeja alu.

Raimonda Volonta (''Dinamo'') foto.

Vesela padomju latviešu hokeja paaudze nodzīvoja ar saukli ''Dzeriet alu ''Aldaris'', spēlēsiet kā Balderis'' uz lūpām. Pārbaudīt šā spārnotā teiciena ietilpību tā arī neizdevās. Helmūts jau bija tā kā beidzis spēlēt, Gavrilovs vēl tā kā nebija Lipmana draugs. Bija SWH alus un bija pat Drēģera alus (varbūt ne ''Aldarī''), bet Baldera gaišo tā arī nesagaidījām. Kaut Helmuts ļoti slavēja ''Zelta'' alu. Gan tikai tā pirmsākumos.

2010. gada 28. aprīlis hokeja un alus draudzībā turpmāk būs īpaši atzīmējama diena un ''Dinamo'' preses sekretārs Jānis Stepītis jau 2011. gada kalendāra metam ir pasūtījis svētku krāsu - turpmāk 28. aprīlis būs hokeja/alus diena. Šodien ''Aldara'' galvenais aldaris Valdis Čunka īpaši izraudzītai speciālistu komisijai lūdza garšot trijus nule Tvaika ielā tapušus brūvējumus. Lai izvēlētos, kurš no tiem varētu tautā nest ''Dinamo'' vārdu.

Čunka vēl ir gados jauns un noteikti izbrūvēs savu meistarstiķi, taču pieci gadi ''Aldarī'' arī nav pagājuši pa tukšo. Kā mēdz teikt, tad vienam patīk māte, otram - meita, bet trešajam - meita bez kleitas. Ja tev priekšā nolikti trīs dažādi dzērieni, tad ir ļoti grūti noteikt, kurš vislabāk raksturo ''Dinamo'' dinamismu. Man tas bija alus ar nosacīto 1. numuru: gaišais, veselīgi iedzeltens, ar normālu putiņu, ne pārāk salds, bet arī ne pārāk rūgts. Man gan likās, ka par maigu vīru spēlei ar kokiem rokās, bet Čunkas kungs zvērēja, ka pieci grādi esot.

Jaunā brūvējuma tētis atklāja arī kādu noslēpumu: jebkurā degustācijā vienkāršie degustētāji allaž par labāko uzskatot to, kuru pirmo iedzēruši. Esmu redzējis, ka, degustējot stiprākus dzērienus, speciālists izspļauj mutē ieņemto dziru un vēl ar ūdeni noskalo garšas kārpiņas. Es jau arī skatījos, kur spļaujamtrauks, bet laicīgi apstājos. Ko gan domātu par mani visi trīs procedūrā pieaicinātie dinamieši Mārtiņš Karsums, Guntis Galviņš un Krišjānis Rēdlihs? Un zaimot alu arī nedrīkst.

Un ko gan nodomātu ''Dinamo'' ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs, kurš labākos hokeja gadus pavadījis alus zemēs Čehijā, Slovākijā un Vācijā? Vēl iedomātos, ka visiem žurnālistiem alus ir pretīgs un dotu pavēli ''Dinamo'' mājas spēlēs no preses centra izvākt sponsoru pienesumu? Žēl, neizdevās izjautāt Normundu, kuram no bunduļiem viņš atdotu palmas zaru un kuru ieteiktu Čunkam nelaist apgrozībā.

P. S. Bet es turpinu ievērot vācu kolēģa Tonija Valdmana mācīto: ''Par jebkuru vislabāko alu ir vēl vismaz viens labāks alus. Un tas ir brīvalus!

  +8 [+] [-]

, 2010-04-28 21:43, pirms 14 gadiem
Kādu vēl aldari!!! Kaķu mīzels ne alus Tērvete, Bauska, Piebalga - tie ir ali.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-04-28 22:15, pirms 14 gadiem
Es tikai neulovil, ko Matuļa kungs gribēja pateikt ar šo rakstu.

  +2 [+] [-]

, 2010-04-28 22:15, pirms 14 gadiem
Karsums, tas jau zinās kurš labākais aliņš

  +2 [+] [-]

, 2010-04-28 22:19, pirms 14 gadiem
Ko jūuus "Garais" un "Apinītis" visslabakie!
Neviens viņiem nestāv klāt!

  +1 [+] [-]

, 2010-04-28 22:30, pirms 14 gadiem
sa0509 rakstīja: Ko jūuus "Garais" un "Apinītis" visslabakie!
Neviens viņiem nestāv klāt!
"Garais" shkjiet bija Ceesu uriins Bet ja par rakstu, tad nevar iisti saprast, vai Matulis ir ielicis baigaako sarkasma devu slaveejot to ne paaraak saldo un nepaaraak ruugto, vai arii tik tieshaam Aldaris ir beidzot uztaisiijis kautcik dzeramu alu(maz ticams).

  +5 [+] [-]

, 2010-04-28 22:49, pirms 14 gadiem
Elephant rakstīja: Kādu vēl aldari!!! Kaķu mīzels ne alus Tērvete, Bauska, Piebalga - tie ir ali.
A ne Tērvete, ne Bauska, ne Piebalga nav atvēlējuši Dinamo naudnju, ko tu te čīksti, zinu ka tie ir garšīgi

  +5 [+] [-]

, 2010-04-28 23:24, pirms 14 gadiem
viens no labakajiem , taa saucamajiem, PR rakstiem , kadu pedeja laika nacies lasiit! Matulim tik labi sanacis, ka katrs , kursh sho rakstu izlasijis steigs nogarshot jauno bruveejumu, kad veikalos paradisies Dinamo Riga alus. Vismaz beidzot ipashi radita skjirne, nevis kaa parejiem RD produktiem,,,, kur tikai etikjete nomainita. Bet labaakais Latvija ir Uzhavas alus (izlejamais) Aldaris bij garshigs liidz kadam 1994. gadam pec tam nezin kas notika ( laikam Sviedri atnaaca)

     [+] [-]

, 2010-04-29 00:34, pirms 14 gadiem
Jāņa Matuļa hokeja žurnālistikas karjera pamazām noapaļojas uz apmaksātu Lipmana un Aldara slavināšanu

     [+] [-]

, 2010-04-29 00:47, pirms 14 gadiem
Elephant rakstīja: Kādu vēl aldari!!! Kaķu mīzels ne alus Tērvete, Bauska, Piebalga - tie ir ali.
Tak ej tu tālāk!!! Par gaumi nestrīdas, jeb esi to aizmirsis?! Katram savi trūkumi, katram savas priekšrocības! Man, ja gribu alu iedzert vairumā, kā pienākas hokeja mačos, vislabāk patīk auksts Aldara Gaišais no pudelēm! Un neviens cits nestāv klāt, lai ko te visi citi rakstītu!!!!!!
P.S. Jā, ja likmi liek uz īpašu garšu kā degustatori un grib izdzert kādus 1-3 bairīšus, tad var likt uz Tērveti vai Bausku. Tādās epizodēs arī tie man garšo, bet nevaru izdzert tos tik daudz, lai kāda jēga rastos...
P.P.S. Par plastmasniekiem u.c. lētajām pļurzām es te nerunāju - tie no alus tālāk nekā Zeme no Galaktikas centra!
P.P.P.S. Saprotu, kāpēc tik daudziem neiet pie dūšas Aldaris - viņu alus ir gāzēts, kas daudziem nepatīk, bet man tieši tas patīk. Un arī garša ir laba. Cēsinieks nestāv klāt.
Tiesa, ja man jāizvēlas razļivonu, tad es gan padomātu, ko pirkt, jo Aldara razļivoni bieži varētu būt labākas kvalitātes. Tāpēc iesaku - vērtējiet alus pēc tā, kādi tie ir stikla pudelēs, nevis izlejamajos plastmasas (labākjaā gadījumā - stikla!) traukos!

  +1 [+] [-]

, 2010-04-29 08:37, pirms 14 gadiem
Džeki necepaties. es izteicu savu subjektīvo viedokli par aldara dziru

     [+] [-]

, 2010-04-29 09:09, pirms 14 gadiem
Nepazīstu nevienu, kurš to sūda Aldari dzer... Ja nu vienīgi, kad nav izvēles....

  +2 [+] [-]

, 2010-04-29 10:17, pirms 14 gadiem
es ar principā nedzeru Aldari, tikai, kad citu nepiedāvā... Tomēr pagaršojiet jaunos produktus "Dūmaku" un "Senais", ir tīri neko, sāk jau garšot pēc alus.
Un vēl, plasmasnieki arī ir auguši, ja tūlītējai lietāšanai no veikala vēsuma, un neturēsiet saulē vai vaļēju, ir dažreiz dzerams, kā nekā technoloģijas iet uz priekšu. Īpaši jau Bauskas litrs un Lodiņa als.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-29 14:20, pirms 14 gadiem
pēdējā laikā ir iegaršojies Valmiermuižas aliņš. Pirms tam favorīts bija Užavnieks, taču patreiz valmierniex tam "ieliek". Par Aldari - vai nu labu, vai neko. Ta kā paklusēšu.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-29 16:30, pirms 14 gadiem
Aldara alu neviens nedzer, bet AS Aldarim pietiek piķis, lai atbalstītu sportu....
Kur tad ir Piebalga, Tērvete, Valmiermuiža, Užava un Bauska?
Nepārprotiet arī man garšo šie aliņi, bet nu kaitina tās neadekvātās cenas, Vailmiermuiža 0,99ls laikam, vinreiz uz akciu bija 0,75ls, tad pamēģināju(nožēloju). Nu ziniet, ja man jāizvēlas 2 zelti vai 1 valmiermuižas vai užavas pa to pašu piķi, es nedomājot paņemu zeltus....

     [+] [-]

, 2010-04-29 23:43, pirms 14 gadiem
vai tieshaam visu laiku ir jaatziimee - cik forshi ir iedzert pa briivu?!! man patiik Juusu raxtiishanas/runaashanas stils - loti.. bet varbuut vajdadzeetu padomaat par neatkaartoshanos..