Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Latvijas sportistu starti Vankūverā jeb olimpiešu pēcolimpiskais rangs

Latvijas sportistu starti Vankūverā jeb olimpiešu pēcolimpiskais rangs
Martins Dukurs
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Pirms Vankūveras olimpisko spēļu sākuma SA+ izveidoja savu Latvijas olimpiešu rangu. Tagad, kad spēles ir jau beigušās, varam salīdzināt, cik tālredzīgi esam bijuši.

2 (27*) Martins Dukurs (skeletons)
No visiem olimpiešiem tieši Martina izredzes būt labākajam vērtējām visaugstāk. Nekļūdījāmies. Godalga tā pati kas brāļiem Šiciem, taču mūsu skatījumā Martina sudrabs vērtējams maķenīt augstāk. Lielāka konkurence un mazāk zaudēts čempionam.

2 (20) Juris Šics/Andris Šics (kamaniņas)
Brāļiem Šiciem paredzējām cīņu par sešinieku, taču kļūdījāmies. Līdzīgi kā pirms četriem gadiem Turīnā, kad abi bija olimpisko spēļu debitanti, arī šoreiz viņi pārsteidza un daudz patīkamākā ziņā. Kaut vairāk šādu patīkamu pārsteigumu.

4 (27) Tomass Dukurs (skeletons)
Tomasu Dukuru savā pirmsolimpiskajā rangā bijām ielikuši trešajā vietā un turpat viņš ir arī pēcolimpiskajā rangā. Pavisam nedaudz pietrūka, lai Vankūverā uz goda pjedestāla stāvētu arī abi Dukuri.

8 (27) Edgars Maskalāns/Daumants Dreiškens (bobslejs)
11 (25) Edgars Maskalāns/Mihails Arhipovs/Raivis Broks/Pāvels Tulubjevs (bobslejs)
Devītā vieta pirms Vankūveras, astotā vieta divniekos un ceturtā vieta šajā rangā. Prata izdzīvot olimpiskajā "krievu ruletē" kura bija par sarežģītu krietni pieredzējušākiem pilotiem. Olimpiskajam debitantam astotā un vienpadsmitā viena ir pieklājīgs rezultāts. Vien žēl, ka nav pārliecības, ka viņš turpinās nodarboties ar bobsleju.

14 (88) Ilmārs Bricis (biatlons) sprints
32 (60) Ilmārs Bricis (biatlons) iedzīšana
74 (80) Ilmārs Bricis (biatlons) 20 km

Cerējām un ticējām brīnumam. Varbūt ne medaļai, bet tuvu tam. Daudz jau netrūka, tikai dabas māte sprinta laikā sāka nelaikā niķoties. Varam tikai minēt, kā viss beigtos, ja sniegi un puteņi Vistlerā iegrieztos piecas minūtes vēlāk...

10 (36) Haralds Silovs (šorttreks) 1500m
12 (32) Haralds Silovs (šorttreks) 500m
14 (32) Haralds Silovs (šorttreks) 1000m
20 (28) Haralds Silovs (ātrslidošana) 5000m

Vienu dienu kļuva par olimpisko prīmu. Daudzus interesēja, kā viens cilvēks vienas dienas laikā paspēs nostartēt divos dažādos sporta veidos. Silovam tas izdevās kas garantēja pieklājīgu publicitāti arī citvalstu preses izdevumos un TV ekrānos. Lieku reizi pierādījās, ka Eiropas čempionāta zelts uz pasaules šorttreka skatuves augstu nekotējas. Padsmitās vietas bez lielām izredzēm startēt finālā. Līdzīgi kā sieviešu kamaniņas, kur vācietes nevienu negrib laists sev pat tuvumā, tāpat ir šorttrekā, kur saimnieko Āzija un Ziemeļamerika.

9 (29) Maija Tīruma (kamaniņas)
Tikai pēc pirmā brauciena lika cerēt, ka ierastā kārtība sieviešu kamaniņās nav akmenī iekalta. Zemāk par desmito vietu varētu uzskatīt par pamatīgu vilšanos, bet devītā dod tikai to gandarījumu, ka esi bijusi pirmā starp visām latvietēm.

11 (38) Mārtiņš Rubenis (kamaniņas)
Vislielākā vilšanās. Ja sportists pirms četriem gadiem ir izcīnījis olimpisko medaļu, tad viņš savu latiņu ir pacēlis tieši šajā augstumā. Pirms olimpiādes gribējās ticēt un ticējām, ka četru gadu eksperimenti ir sagatavoti tieši Vankūverai, bet nekā. Olimpiskajam debitantam (piemēram, Kivleniekam) būtu labs rezultāts, bet ne Rubenim.

12 (12) Hokeja izlase
Četras spēles, četri zaudējumi un pēdējā vieta. Ko lai te piebilst. Nu un, ka pretiniekos visu laiku bija pasaules labākās hokeja līgas spēlētāji. Katru gadu kaut kas traucē. Šogad - neveiksmīgā izloze, bet kurš gan cits, ja ne paši hokejisti ir vainīgi, ka tieši ar Krieviju, Slovākiju un Čehiju bija jāspēlē vienā apakšgrupā? Tāpēc jau arī tiek veidots izlašu rangs pēc kura tiek noteikts grupu sastāvs. Kamēr rangā kulsimies ap desmito vietu, nav vērts cerēt uz labākām izlozēm. Bet, par pēdējo spēli ar Čehiju hokejisti pelnījuši arī kādu labāku vārdu. Nemaz tik sveši šajos hokeja svētkos nebijām.

13 (29) Anna Orlova (kamaniņas)
Esam noskaidrojuši, kura ir visu laiku labākā kamaniņu barucēja Latvijā. Kamaniņu sporta federācijas prezidents Atis Strenga šajā godā iecēla Annu Orlovu. Sestās spēles tika pabeigtas ar velna duci jeb to pašu vietu, kurā Orlova bija Nagano. Visticamāk, ka septītās spēles Annas karjerā nebūs.

38 (60) Madara Līduma (biatlons) iedzīšana
57 (88) Madara Līduma (biatlons) sprints
69 (87) Madara Līduma (biatlons) 15 km

Turīnas pārsteigumus neizdevās atkārtot. Toties tika pie starta trīs individuālajās disciplīnās. Starp latvietēm izcīnījusi augstāko vietu, taču maz ticams, ka pašai Madarai ir kaut kripatiņa gandarījuma par šo 38. vietu iedzīšanā.

54 (64) Jānis Paipals (slēpošana) 30 km
62 (62) Jānis Paipals (slēpošana) sprints
72 (95) Jānis Paipals (slēpošana) 15 km b/st

Paipals nostartēja tieši tāpat kā iepriekšējās spēlēs citi slēpotāji, taču ir pirmais, kurš nekautrējas atzīt, ka slēpošanas līmenis Latvijā ir ... Latvijas līmenī. Un, ne vairāk.

13 (20) Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš (kamaniņas)
18 (38) Inārs Kivlenieks (kamaniņas)
24 (29) Agnese Koklača (kamaniņas)
26 (38) Guntis Rēķis (kamaniņas)

Kurš no šiem kamaniņu braucējiem sportos arī nākamsezon? Rēķis noteikti nē, bet pārējie?

37 (88) Edgars Piksons (biatlons) 20 km
78 (88) Edgars Piksons (biatlons) sprints
48 (88) Gerda Krūmiņa (biatlons) sprints
57 (60) Gerda Krūmiņa (biatlons) iedzīšana
67 (87) Gerda Krūmiņa (biatlons) 15 km
50 (88) Andrejs Rastorgujevs (biatlons) sprints
58 (60) Andrejs Rastorgujevs (biatlons) iedzīšana
64 (88) Kristaps Lībietis (biatlons) sprints
70 (80) Kristaps Lībietis (biatlons) 20 km
69 (88) Līga Glāzere (biatlons) sprints
78 (87) Līga Glāzere (biatlons) 15 km
73 (80) Kaspars Dumbris (biatlons) 20 km
79 (88) Žanna Juškāne (biatlons) sprints
84 (87) Žanna Juškāne (biatlons) 15 km
19 (19) Žanna Juškāne, Madara Līduma, Līga Glāzere, Gerda Krūmiņa (biatlons) stafete
19 (19) Edgars Piksons, Ilmārs Bricis, Andrejs Rastorgujevs, Kristaps Lībietis (biatlons) stafete

Edgaram Piksonam, Kristapam Lībietim un Gerdai Krūmiņai otrajās olimpiskajās spēlēs prasījās kāda vieta augstāk, taču, ko var prasīt no sportista, ja neveiksmīgajiem startiem pretī var nolikt 100 un 1 attaisnojumu, no kuriem vismaz puse ir objektīvi.

70 (78) Anete Brice (slēpošana) 10 km b/st
Ja sportiste pēc finiša sūdzas, ka jau distances vidū ir piedzītas kājas, tad jājautā, kāda ir Brices treniņu programma.

37 (54) Kristaps Zvejnieks (kalnu slēpošana) slaloms
62 (89) Kristaps Zvejnieks (kalnu slēpošana) milzu slaloms
49 (87) Liene Fimbauere (kalnu slēpošana) slaloms
51 (68) Liene Fimbauere (kalnu slēpošana) milzu slaloms
58 (64) Roberts Rode (kalnu slēpošana) nobrauciens
nefinišēja (52) Roberts Rode (kalnu slēpošana) superkombinācija

Dienu dienā vizinoties pa Siguldas pilsētas trasi un uzreiz pārlēkt uz lielajiem kalniem nav joka lieta. Tieši tāpat kā tas bija Turīnā, iepriekšējās spēlēs un, visticamāk, būs arī pēc četriem gadiem.

Aiz izcīnītās vietas iekavās atzīmēts dalībnieku skaits katrā disciplīnā

     [+] [-]

, 2010-02-28 17:19, pirms 15 gadiem
Pietrūkst Jāņa Miņina ekipāžas medaļa!

     [+] [-]

, 2010-02-28 17:27, pirms 15 gadiem
Maskalāns divniekā bija 8 vietā.Un Paipals 30km līdz finišam netika,apdzina par apli un noņēma no trases tāpat kā Eiduku pirms 4 gadiem.

  +7 [+] [-]

, 2010-02-28 17:32, pirms 15 gadiem
Kādā sakarā iekavās ir ierakstīts finišējušo, nevis pieteikto sportistu skaits? Vai tad, ja kāds tas nav konkurents, ja sacensībās izstājas? Izskatās, ka šī raksta autors vairāk vēlas lasītājiem un sportistiem "iedzīt" lūzeru psiholoģiju, noniecinot sportistu rezultātus... Viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ mums nav lielu cerību gaidīt pārsteigumus no ne-elites sportistiem...

  +5 [+] [-]

, 2010-02-28 18:28, pirms 15 gadiem
SA+ autoru kļūdas un pavirši veidotie raksti ir necieņa pret lasītāju!

  +5 [+] [-]

, 2010-02-28 18:43, pirms 15 gadiem
37 (54) Kristaps Zvejnieks (kalnu slēpošana) slaloms

54 varbūt finišēja, bet startēja vairāk kā 100.

  +6 [+] [-]

, 2010-02-28 18:51, pirms 15 gadiem
Autoram trūkst konsekvences. Viena sportista(piemēram Maskalāna) rezultāts tiek vērtēts ar visiem, startam pieteiktajiem, bet cits(Zvejnieks) tikai ar finišējušajiem! Redzams, ka autors nevar pārkāpt savam ego un nespēj atzīt labus rezultātus, ja tie ir izcīnīti Latvijai netradicionālos sporta veidos. Man ir gluži vienalga, kur trenējas Kristaps Zvejnieks, jo viņa izcīnītā 37. vieta ir labs sasniegums 102(!!!autor!!!) dalībnieku konkurencē. Ir apsteigti 65% konkurentu un nav daudz mums tādu disciplīnu, kur vēl kādam tas ir izdevies!
Raksts paviršs un nekorekts pret cilvēkiem, kuri par to maksā!

     [+] [-]

, 2010-02-28 19:44, pirms 15 gadiem
raims rakstīja: Kādā sakarā iekavās ir ierakstīts finišējušo, nevis pieteikto sportistu skaits? Vai tad, ja kāds tas nav konkurents, ja sacensībās izstājas? Izskatās, ka šī raksta autors vairāk vēlas lasītājiem un sportistiem "iedzīt" lūzeru psiholoģiju, noniecinot sportistu rezultātus... Viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ mums nav lielu cerību gaidīt pārsteigumus no ne-elites sportistiem...
Labi, iejaukšos, manuprāt galvenais iemesls kāpēc mums nav lielu cerību gaidīt pārsteigumums no ne-elites sportistiem, ir tas ka mūsējiem, jau to arī nevajag. Viņi priecājas ka ir tur kur ir, Fimbauere nobrauc 50 un ir ar to priecīga, neko vairāk arī nevajag.

Es to nenosodu, ja tev pietiek tikai ar to ka piedalies un nobrauc 50, tad lūdzu, bet augstus rezultātus ar tādu attieksmi nesasniegt.

     [+] [-]

, 2010-02-28 21:53, pirms 15 gadiem
Pumalv rakstīja: 37 (54) Kristaps Zvejnieks (kalnu slēpošana) slaloms

54 varbūt finišēja, bet startēja vairāk kā 100.
Tieši tā, tas ir labs rezultāts, jo tikai 54 spēja nobraukt. Ēriks laikam ar Matuli būs izgaršojuši " Molsonu"