Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Vai virslīgas čempionāts futbolā ir beidzies?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Muļķīgs jautājums? Jums tikai tā liekas. Ieskatieties Latvijas futbola federācijas mājas lapā virslīgas sadaļā pie STATISTIKA. Nekas nav beidzies. Kopš 29. septembra paredzētās spēles vēl nav notikušas un attiecīga ir arī turnīra tabula. Ak, jā, statistikas programma taču ir testa režīmā. Izskatās, ka mūžīgajā testa režīmā...

Savulaik ar jauno statistikas programmu daudz lielījās. Runāja, ka par to samaksāti teju 100 000. Eiro? Latos? ASV dolāros? Ne pats, ne kolēģi vairs neatceramies, taču skaidrs, ka ne ķīniešu juaņās vai tamlīdzīgās naudiņās. Vārdu sakot - ļoti liela nauda. Bet lielu naudu, kā zināms, vajag apgūt rūpīgi un bez steigas. Ja pirmajā sezonā testa režīmu varēja pieciest un pat saprast līdz pat čempionāta beigām, tad tagad liekas, ka par izslavēto (un par milzu naudu nopirkto!) statistikas programmu nevienam vairs nav daļas. Rotaļlieta apnika. Tā gadās. Ir dzirdēts, ka tās dārgās rotaļlietas apnīk ātrāk nekā parastās.

Skaidrs, ka ir daudz avotu, kur var uzzināt par Latvijas virslīgas čempionāta norisi un visi zina, ka turnīrs ir beidzies, kas ir čempions un kas ir medaļu ieguvēji, kas izkrīt uz 1. līgu u.tt. Virslīgas portāls pastāv tikai pirmo sezonu un tāpēc ārpus Latvijas vēl varbūt nav plaši zināms, tāpēc ir tikai loģiski, ja kāds ārzemju kolēģis vai līdzjutējs datus par Latvijas virslīgas čempionāta norisi meklētu vispirms Futbola federācijas mājaslapā. Un ko viņš tur novembra beigās atrastu? Nezināmu iemeslu dēļ spēles kopš 29. septembra nav notikušas... Dažiem federācijas kungiem patīk parunāt par futbola prestižu, par futbola popularitātes celšanu un tamlīdzīgas lietas, bet vai šāda attieksme pašas federācijas mājaslapā pret valsts čempionātu šo prestižu tikai vēl vairāk negrauj? Latvijas futbola federācija nav starp bagātākajām futbola federācijām Eiropā, tas tiek atgādināts publiskajā telpā tad, kad, piemēram, neizdodas vienoties par kādu draudzības spēli izlasei vai tāda spēle jāaizvada viesos, kas paņem daudz mazāk naudiņas nekā sarīkot to pie sevis. Man tomēr liekas, ka Latvijas futbola federācija ir ļoti bagāta, ja reiz var tā izniekot par lielu naudu nopirktu statistikas programmu. Starp citu, pazīstami datorprogrammu meistari, aplūkojuši šo "brīnumprogrammu", neatkarīgi cits no cita secināja, ka tamlīdzīgu var izveidot par apmēram 10 000 latiem.

Ja jūs domājiet, ka LFF kāds konkrēti par statistikas programmas uzturēšanu atbild, tad kļūdaties. Izrādās, ka tas esot administratīvs resurss, neviens konkrēti par to neatbild, tur sakrājas informācija no vairākiem resursiem u.tt. Jautājums tikai - kam tā informācija tur krājas? Nav saprotams arī tas, kāpēc līdz 29. septembrim programma tomēr darbojās. Ar nokavēšanos, dažkārt pat ar vairāku dienu nokavēšanos, bet dati tomēr parādījās. Laikam jau kāds ar to tomēr noņēmās. Jau pagājušajā gadā ar kolēģiem pavilkām uz zoba supermoderno LFF statistikas programmu testa režī'mā, bet tad apnika. Kāda jēga? Radās sajūta, ka operatīva datu ievietošana statistikas sadaļā ir kaut kāda nepatīkama nodeva piekasīgajiem žurnālistiem nevis pašsaprotama lieta. Ja mums tas viss būtu vienalga, tad mēs patiešām šādas lietas pat nepieminētu. Tad varbūt labāk statistikas sadaļu izņemt no LFF mājaslapas vispār? Lai neapkaunotu pašiem sevi. Ja jums, protams, nav vienalga.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-11-28 10:50, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: šonakt sapņoju, ka Liepājas Daugavas stadionā saaugušas ceļmallapas 4m augstumā
jā tā ZĀLE Kurzemē labi aug
laikam pietrūkst ziemas

vai kā to sapni saprast????
Jāsaprot ļoti vienkārši - smadzenes iet ķīselī