Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Viņi aiziet. Viņu pietrūks

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Viņi aiziet. Viņu pietrūks
Zviedrs Bjerns Ferijs aizvadīja vienu no labākajām sezonām savā karjerā, bet tas tomēr nekļuva par iemeslu mainīt lēmumu un turpināt karjeru...

Vairāki pazīstami un pat slaveni biatlonisti pēc aizvadītās sezona pabeidza karjeru. Vieni par savu nodomu to darīt paziņoja vēl pirms sezonas sākuma, cti - sezonas laikā, bet par dažiem vēl līdz galam skaidrības nav. Pietrūks jebkura no viņiem, taču vieta, kā zināms, tukša nepaliks. Nāks jauni vārdi...

Tūra BERGERE tikai par 4 punktiem Pasaules kausa kopvērtējumā atpalika no somietes Kaisas Mekereinenas. Slavenajai norvēģietei pēdējās sacensības bija mājās (Holmenkollenā), tas būtu tikai skaisti, ja viņa atvadītos ar otro pēc kārtas uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā, bet - neizdevās. Bergere ir divkārtēja olimpiskā čempione (abi tituli iegūti 2010. gadā, turklāt ar uzvaru 15 km distancē viņa kļuva vispār par pirmo norvēģu biatlonisti, kas kļuva par olimpisko čempioni individuālajā distancē), viņas rēķinā ir 8 pasaules čempiones tituli un Tūra ir vienīgā biatlona vēsturē (gan starp dāmām, gan starp kungiem), kas vienā pasaules čempionātā (pērn) ieguva 6 medaļas (4 no tām bija zelta) - katrā no distancēm un abās stafetēs. Pasaules kausa posmos Bergeres rēķinā ir 28 uzvaras un tas bija labākais rādītājs starp biatlonistām, kuras vēl startē (tagad ar 19 uzvarām pirmā starp viņām ir Darja Domračova). Tūra izteicās, ka pēc 15 gadiem lielajā biatlonā ir pienācis laiks pievērsties arī kaut kam citam (lasi - ģimenei), taču jau dzirdēts, ka biatlonā viņa tomēr paliks - tikai nav vēl zināms, kādā statusā.
Andrea HENKELE bija otrā uzvarām bagātākā (22) biatloniste Pasaules kausa vēsturē starp tām, kas vēl startē. Divkārtējā olimpiskā čempione un 8 reizes pasaules čempione, pēdējā, kas bija palikusi ierindā no Vācijas sieviešu biatlona "zelta paaudzes" (Dīzla, Bēle, Glagova, Vilhelma, Henkele, Apele, laikam arī Noinere, kaut viņa drīzāk ir jau nākamā paaudze...). Šosezon Pasaules kausa kopvērtējumā Henkele ieņēma 10. vietu un uzvarēja arī vienā posmā. Andrea dzīvo kopā ar amerikāņu biatlonistu Timu Bērku un grasās doties uz viņa dzimteni - ASV viņai ir iecere darboties par fitnesa treneri.
Bjerns FERIJS tieši šosezon aizvadīja labāko nedēļas nogali savā karjerā Pasaules kausa posmos (Pokļukā - divas pirmās un viena otrā vieta), taču nemainīja nodomus beigt karjeru. 2010. gada olimpiskais čempions iedzīšanā 7 reizes bija pirmais PK posmos. 35 gadus vecais zviedru milzis (195 cm) par Pokļukas posmā nopelnīto naudu grasās iegādāties kādu daļu meža klāt pie tā, kas viņam jau ir. Kaut kas cits padomā viņam ir. Varbūt vēl tomēr pārdomā un paliek? Maz ticams... Turklāt šis ir skaists laiks aiziešanai.
Karls Juhans BERGMANS arī liek punktu un tas nozīmē, ka Zviedrijas izlasē aiziet abi pieredzējušākie un titulētākie biatlonisti. Bergmans ir 2007. gada pasaules vicečempions iedzīšanā, bet 2012. gada pasaules čempionātā viņš paspēja gan iegūt medaļas (attiecīgi bronzas un sudraba) sprintā un iedzīšanā, gan aizbraukt uz Norvēģiju, kur vina sieva, savulaik pazīstamā norvēģu biatloniste Līva Šjersti Eikelunde dzemdēja meitu, gan atgriezties un vēl sekmīgi pabeigt čempionātu (6. vieta distancē ar kopēju startu). Bergmans negrasās palikt biatlonā pēc karjeras beigām.
Teja GREGORINA ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos ieguva bronzas medaļu iedzīšanā un tā ir pirmā olimpiskā medaļa Slovēnijas biatlona vēsturē. Viņa ir divkārtējā pasaules čempionātu medaļniece, ne reizes gan nav uzvarējusi Pasaules kausa posmos (4 pjedestāli), taču arī Gregorina aiziet lieliskas sezonas izskaņā.
Anna Kristina FLATLANDE pirms diviem gadiem piedzemdēja meitu, taču atgriezās Norvēģijas izlasē, kuras rindās ieguva bronzas medaļu stafetē Soču ziemas olimpiskajās spēlēs. Viņai ir divas uzvaras PK posmos. Šoreiz Flatlande aiziet uz neatgriešanos.
Itāliete Mikela PONCA patiesībā aizgāja jau pēc olimpiskajām spēlēm Sočos, jo pēdējos PK posmos nemaz nepiedalījās. Pērn Itālijas sieviešu izlase diezgan pārsteidzoši ieņēma 3. vietu pasaules čempionātā stafetē un Itālijai aug laba jaunā maiņa ar Doru Vīreri priekšgalā. "Mickey" 7 reizes bija trijniekā PK posmos, bet Itālijas čempionātā viņa ir uzvarējusi 26 (!) reizes.
Divi pieredzējuši vīri pamet Austrijas izlasi - Kristofs ZŪMANS un Daniels MEZOTIČS. Zūmans ir 2010. gada olimpiskais vicečempions iedzīšanā, viņa rēķinā ir arī 6 uzvaras PK posmos, vairākas medaļas pasaules čempionātos. Zūmans un Mezotičs bija Austrijas kvartetā, kas ieguva medaļas stefetē abās pēdējās olimpiskajās spēlēs. Mezotičam PK posmos ir 3 uzvaras.
Sergejs NOVIKOVS no Baltkrievijas lielāko panākumu savā karjerā guva 2010. gada olimpiskajās spēlēs Vankūverā, kad viņš un Ūle Einārs Bjerndālens saņēma sudraba medaļas 20 km distancē un toreiz viņam par godu Baltkrievijas pasts pat laida klajā pastmarku. Turpinājumā Novikovs šim panākumam pat nepietuvojās.
Oļena PIDHRUŠNA ir viena no tām, par kuras turpmāko karjeru īstas skaidrības vēl nav. Pagājušā gada pasaules čempione sprintā un Soču olimpisko spēļu čempione sieviešu stafetē paziņoja, ka grasās kļūt par māmiņu, bet tad - atgriezties biatlonā. Pidhrušnai ir tikai 27 gadi un viņas atgriešanās ir reāla, kaut gan Ukrainas izlasei tuvi cilvēki uzskata - diezin vai...
Beidz karjeru arī pirmais slovāku biatlonists, kurš iekļuva trijniekā PK posmos - Pāvols HURAJTS. Viņa labākā sezona bija 2010. gadā, kad Hurajts olimpiskajās spēlēs ieguva "bronzu" distancē ar kopēju startu, bija 5. vietā 20 km un 7. vietā 10 km distancēs.
Nav oficiāli paziņojuši par karjeras beigām Ivans ČEREZOVS un Maksims MAKSIMOVS, taču arī viņi jau beiguši karjeru. Finišē arī otro reizi dopinga lietošanā pieķertā Jekaterina JURLOVA (spiesta finišēt), bet nupat parādījās ziņas, ka karjeru varētu pārtraukt (arī mātes cerību dēļ) vai pat beigt šā gada olimpiskā čempione stafetē, pasaules čempionātu medaļniece Vita SEMERENKO. Laiks rādīs...

  +1 [+] [-]

, 2014-03-27 14:31, pirms 10 gadiem
Nu, Toļiks jau tā kā pie "dobes" runā...