Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Skontozācija ir sākusies?

Skontozācija ir sākusies?
21 gadu vecais Igors Tarasovs ir viens no septiņiem "Skonto" futbolistiem, kurus treneris Starkovs tagad ir izsaucis uz izlasi
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien Latvijas futbola izlase sāk gatavošanos pārbaudes mačam pret Angolu. Laikā, kad vairāki pamatsastāva spēlētāji nevar palīdzēt mūsu valstsvienībai, treneris Aleksandrs Starkovs izrādījis milzīgu uzticību paša trenētajiem "Skonto" futbolistiem. No "Skonto" ir izsaukti septiņi spēlētāji, toties tanī pašā laikā no čempiona "Liepājas metalurga" - tikai divi un no vicečempiona "Ventspils" - tikai trīs.

Citējot lietotāju
Ndeki: "
Labdien.
Es esmu liels futbola fans un ar nepacietību gaidu katru izlases spēli, tomēr ieraugot sastāvu ko starkovs nosauca pret Angolu, tiešam zūd visa interese uz spēli kā tādu. Skaidrs ka starkovs NEŅEM pašus labākos, pat ne uz pārbaudes spēlēm.Tad rodas jautājums vai ir kāda iespēja gāzt treneri no viņa amata?"

Ko gan lai saka šādiem nepacietīgiem faniem, kuri nesaprot un negrib saprast, ka trenera darbs tiek vērtēts nevis pēc sastāva izvēles vai pēc atsevišķas spēles rezultāta, bet gan pēc vesela turnīra vai vismaz gada ilgumā? Pietika Starkovam (viņa uzvārdu īsteniem faniem gan derētu rakstīt ar lielo burtu!) paralēli darbam izlasē paņemt arī "Skonto" komandu, kā viņam uzreiz tiek inkriminēta viena kluba interešu lobēšana.

Protams, izskatās dīvaini, ka uz izlasi no "Skonto" izsauc vairāk spēlētāju nekā no abām tabulā augstāk finišējušām komandām kopā. Var pabrīnīties par Ikstena, Smirnova vai Tarasova atrašanos pašreizējā izlases sastāvā, taču tāda ir Starkova izvēle. Vai tā ir pareiza vai nepareiza? To parādīs vienīgi 2012. gada Eiropas čempionāta priekšsacīkstes, kas sāksies septembrī. Līdz rudenim Starkovs var darīt ar izlasi, ko grib - eksperimentēt, vest uz Āfriku vai pat rīkot kopīgas nometnes ar "Skonto" (kādreiz tā bija!). Tikai un vienīgi no Starkova tiks prasīta atbildība par Latvijas izlases rezultātiem. Daudzi varbūt ir piemirsuši, ka gruzīnu treneris Revazs Dzodzuašvili pārbaudes mačos pirms 2000. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla spēlējās ar Latvijas izlasi kā ar rotaļu mašīnīti smilšu kastē, bet pienāca oficiālais turnīrs, un viņa sasniegtie rezultāti tika apjūsmoti. Un pretējs piemērs. Kurš gan tagad īpaši atminas, kādus futbolistus - no "Skonto" vai no Liepājas, jaunus vai vecus - uz izlasi ņēma Garijs Džonsons un Jurijs Andrejevs? Toties daudzi labi atceras, ka viņi bija spiesti atkāpties no Latvijas izlases galvenā trenera amata pēc kaunpilnām neveiksmēm pret tādiem pundurīšiem kā Sanmarīno un Lihtenšteina.

Starkova izvēlētais kandidātu saraksts arī agrāk ticis kritizēts. Sevišķi spilgti atceros laiku pirms 2004. gada Eiropas čempionāta priekšsacīkšu sākuma, kad dažs "eksperts" piedāvāja radikāli atjaunot Latvijas izlases sastāvu, upurējot šo turnīru mistiskas nākotnes vārdā. Šādi domu graudi pat tika izteikti tā kvalifikācijas turnīra laikā, taču pienāca finišs, un braucienā uz finālturnīru Portugālē nesenie Starkova noliedzēji lišķīgi dancoja apkārt viņam.

Arī tagad nevajadzētu steigties ar secinājumiem par viena vai otra spēlētāja lietderību vai atbilstību Latvijas izlases standartiem. Galvenais, lai viņš atbilstu Starkova koncepcijai. 2003./2004. gada spožie rezultāti nenozīmē, ka Starkovam tagad atļauts ir viss un ka viņš tagad var gulēt uz veciem lauriem. Un viņš arī to nedara, jo vēl iepriekšējā gadā tika atzīts par Latvijas labāko treneri. Labāko vispār, nevis tikai futbolā! Šo godpilno nosaukumu viņš nopelnīja ar savu darbu, un vēl nav zināms, kuram turnīram Starkovs tagad gatavotu mūsu izlasi, ja Atēnās pāri ceļam uz pasaules čempionāta finālturnīru nepārskrietu melns kaķis norvēģu tiesneša Ovrebo izskatā. Ja Starkova vadītā izlase uzvarēs, būs pilnīgi vienalga, kas veido šīs komandas kodolu - spēlētāji no "Skonto" vai "Liepājas metalurga", jauni vai veci, blondīni vai bruneti...

  +1 [+] [-]

, 2010-02-27 15:55, pirms 15 gadiem
manuprat nepamatota kritika Starkova virziena!!
visiem ir zinams ka uz Angolu nebrauks teju puse pamatsastava, tad kapec tad Starkovam nepanemt dazus jaunus speletajus, un kapec lai tie nebutu no Skonto.
Starkovs ka zinams ir ari Skonto galvenais treneris, un ar sos speletajus redz katru dienu, tapec ari zina vinu spejas, un ja vins tos panema tatad vini ir labi!
Kad izlases sastava bija puse LM speletaju neviens neblava ka tas ir slikti!

     [+] [-]

, 2010-02-27 16:05, pirms 15 gadiem
pilņīgi piekrītu, Starkovs ir treneris kurš zin ko dara un ir stulbi pārmest viņam, ka viņš uz pārbaudes spēlēm ņem spēlētājus no skonto. tāpat lielākā daļa no viņiem uz oficiālajām spēlēm netiks izsaukti

     [+] [-]

, 2010-02-27 16:18, pirms 15 gadiem
ko gan var Starkovam pārmest, ja tomēr viņš mūs aizveda uz Portugāli. Man arī bieži nepatīk daudzi iekļautie spēlētāji, bet rezultāti ir.

  +2 [+] [-]

, 2010-02-27 16:20, pirms 15 gadiem
Ja Starkovam kaut kas nepatik - vins to speletaju nenems izlase. Teksim Gauracs. man liekas vins varetu sist rumanija katra spele pa golam un vinu nenemtu tapat, jo Starkovam vins kaut kadu iemeslu del nepatik. Vins laikam nem tikai tos kurus vins spej vadit un ietekmet, noskanot psihologiski.

  +2 [+] [-]

, 2010-02-27 19:58, pirms 15 gadiem
Piekrītu Uldriķim, ka, ja būs panākumi būs vienalga, taču arī LM un FKV ir jaunie spēlētāji, kuri netika, bet varēja tikt izsaukti.

Manuprāt, ja spēlētāji būs viena līmeņa, jo ne vienmēr var noteikt, kurš labāks (izņemot, ja nav galvas tiesu pārāks), tad priekšroka bus FCS futbolistiem. Būs tie, kas būs līderi un acīmredzami pelnījuši vietu izlasē un starp pārējiem vienlīdzīgajiem būs vienlīdzīgākie.