Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Olimpieši pirms Vankūveras

Olimpieši pirms Vankūveras
Martins Dukurs brauks uz Vankūveru, lai cīnītos par medaļu.
Foto: AFP/Scanpix

LOK nosaukusi delegācijas sastāvu olimpiskajās spēlēs Vankūverā - tajā iekļauti 59 sportisti jeb par vienu vairāk nekā pirms četriem gadiem Turīnā. Divas nedēļas pirms spēļu sākuma - mēģināsim tos stubjektīvi sarindot pirmolimpiskajā rangā. Nākamreiz - jau pēc atgriešanās no Vankūveras.

1. Martins Dukurs (skeletons)
Ja pirms pāris mēnešiem būtu jāveido šis rangs, tad par pirmo vietu Martins plēstos ar Jāņa Miņina četrinieku, taču šobrīd pasaules kausa ieguvējam un Eiropas čempionam konkurentu nav. Čempions arī subjektīvā rangā ir čempions.

2. Jānis Miņins, Daumants Dreiškens, Intars Dambis, Oskars Melbārdis (bobslejs)
Arī bez konkurences otrais. Tieši tāpat, kā pasaules kausa kopvērtējumā. Ja Martinam pēcolimpiskajā rangā nebūs kur pakāpties, tad Miņina komandai ir pēc kā tiekties.

3. Tomass Dukurs (skeletons)
Visu sezonu atradies brāļa Martina ēnā, taču pavelkot svītru pasaules kausu sezonai, izrādās, Tomass nekur tālu neatpaliek - ceturtais PK kopvērtējumā. Kā potenciālo medaļnieku visi piemin Martinu, bet kāpēc gan Vankūverā pie medaļām netikt abiem Dukuriem?

4. Hokeja izlase
Medaļas no hokejistiem neviens negaida, taču sporta spēles olimpiskajās spēlēs ir cita vērtība. Tas nekas, ja pat netiek uzvarēts nevienā spēlē. Pat zaudējot visos mačos, uzmanība hokejam būs ļoti liela. 12. vieta jau ir garantēta... Kurš vēl ieņems tik augstu vietu? Galu galā, hokejistiem šī būs jau trešā olimpiāde pēc kārtas.

5. Mārtiņš Rubenis (kamaniņas)
Laiks starp Turīnu un Vankūveru liek domāt, ka Rubeņa karjera strauji aizgājusi pretējā virzienā. Taču zinot, ka Mārtiņš ir draugos ar ķīmiju, joprojām paliek ticība, ka viņa kamanas varētu "izšaut" pareizajā vietā un īstajā laikā.

6. Ilmārs Bricis (biatlons)
Sestās olimpiskās spēles. Ja sportistam aiz muguras ir tik daudz olimpisko apļu un viņš ir gatavs cīnīties pa medaļām (vismaz vārdos), arī tā ir zināma drosme.

7. Madara Līduma (biatlons)
Pirms četriem gadiem Turīnā sevi un savus līdzjutējus pārsteidza ar 10. vietu individuālajā braucienā. Toreiz no viņas nekas tāds netika gaidīts. Arī šogad brīnumi netiek gaidīti, bet vai tas liedz vēlreiz patīkami pārsteigt?

8. Andris Šics/Juris Šics (kamaniņas)
Turīnā pārsteidza ar septīto vietu liekot kamaniņu sabiedrībai nedaudz atplaukt cerībā, ka līdz Vankūverai izaugs konkurētspējīgs divnieks. Četri gadi pagājuši, taču kā par reālu biedu pirmajam sešiniekam brāļu kontekstā netiek runāts. Par desmitnieka braucējiem - jā, bet ne vairāk.

9. Edgars Maskalāns, Raivis Broks, Mihails Arhipovs, Pāvels Tulubjevs (bobslejs)
Trijiem šīs būs pirmās olimpiskās spēles. Pirms četriem gadiem Turīnā četrinieku stūrēja Mihails Arhipovs, taču šoreiz striķus raustīs Maskalāns. Medaļas, sešinieks un pat ne desmitnieks no šī četrinieka netiek pieprasīts, taču pamazām šī komanda tuvojas pasaules elitei.

10. Haralds Silovs (šorttreks/ātrslidošana)
Ne vienā, ne otrā disciplīnā Silovam nespīd ļoti augstas vietas. Eiropas zelts šorttrekā ļauj kā čempionam justies tikai Eiropā, bet pasaulē mūziku šajā sporta veidā pasūta citur. Pašam jātiek skaidrībā, kurai slidošanai pievērsties nopietni. Rangā tik augstu par uzdrīkstēšanos startēt divos dažādos sporta veidos.

11. Maija Tīruma (kamaniņas)
2002. gadā uz Soltleiksitiju tika aizvesta kā nākotnes cerība. Pirms četriem gadiem Turīnā palika 17. vietā. Šīs būs jau trešās spēles. Mačiņā starp Latvijas trio jābūt pirmajai, taču uzvara mikromačā negarantēs tikpat augstu vietu olimpiādē.

12. Anna Orlova (kamaniņas)
Olimpiskajās spēlēs startē kopš senseniem laikiem. Tik seniem, ka reizēm pat nojūk skaits, cik spēlēs Anna ir piedalījusies. Vankūvera Orlovas kolekcijā būs kārtējās spēles, visticamāk, pēdējās. Rangā tik augstu par uzticību olimpiskajai kustībai un savam sporta veidam.

13. Kaspars Dumbris (biatlons)
Edgars Piksons (biatlons)
Kristaps Lībietis (biatlons)
Andrejs Rastorgujevs (biatlons)

Lībietim un Piksonam šīs būs otrās spēles, Dumbrim un Rastorgujevam - pirmizrāde. Pēdējie divi uz Vankūveru var braukt kā nākotnes cerības, pirmie divi - kā bijušās uzlecošās zvaigznes.

14. Žanna Juškāne (biatlons)
Līga Glāzere (biatlons)
Gerda Krūmiņa (biatlons)

Pateicoties lojālai kvalifikācijai uz olimpiādi, Latvijai tika dota iespēja uz Vankūveru vest pilnu komandu, jeb četras dāmas. Krūmiņai šāda laime uzsmaidīja jau pirms četriem gadiem, Glāzerei un Juškānei - pirmo reizi.

15. Inārs Kivlenieks (kamaniņas)
Olimpisko spēļu debitants. Kā ierasts - perspektīvs sportists. Ja pēc četriem gadiem startēs Sočos, varēs uzskatīt, ka nav veltīgi pavadījis laiku šajā sporta veidā.

16. Guntis Rēķis (kamaniņas)
Olimpiskās spēles Guntim nav svešas. Sveša viņam ir Jaunzēlande uz kurieni nolēmis pārcelties beidzoties šai sezonai.

17. Agnese Koklača (kamaniņas)
Debitante. Ar visām no tā izrietošajām sekām. Respektīvi - kaut nu izdotos veikt visus braucienus bez lieliem zilumiem.

18. Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš (kamaniņas)
Iespējams, ka uz Vankūveru nemaz neaizbrauks, jo vietējā kamaniņu federācija vēl prāto, kurus divus sēdināt otrajā divniekā. Šobrīd sarakstā ir iekļauti Gudramovičs/Kalniņš, bet 29. janvārī šis saraksts var tikt izmainīts. Būtībā vienalga, kas brauks ar otro divnieku. Mainot cilvēkus rezultāts no tā nemainīsies.

19. Toms Vasins (snovbords)
Ilgu laiku atradās tā sauktajā gaidīšanas listē, jeb pirmajās rindās starp rezervistiem. Ja uz olimpiādi esi ticis pa sētas durvīm, tad acīmredzot neesi šā sporta veida noteikumu diktētājs.

20. Jānis Paipals (slēpošana)
Ne olimpiādi bez slēpotājiem! Pirms četriem gadiem mums bija vairāki perspektīvi slēpotāji: Oļegs Andrejevs, Valts Eiduks, arī Intars Spalviņš. Pēc Turīnas nekas par šiem slēpotājiem nav dzirdēts. Cerms, ka par Paipala rezultātus protokolos meklēsim arī 2011. gada ziemā.

21. Anete Brice (slēpošana)
Tenu katru olimpiādi Latvijai no vienas ģimenes startē vismaz divi. Visu laiku nemainīgs bijis tikai viens cilvēks - Ilmārs Bricis. Vankūverā Briču būs trīs reizes vairāk. Slēpotāja Anete un trenere Anžela.

22. Liene Fimbauere (kalnu slēpošana)
Roberts Rode (kalnu slēpošana)
Kristaps Zvejnieks/Einārs Lansmanis (kalnu slēpošana)

No četriem nosauktajiem brauks tikai trīs. Slēpošanas savienībai divu dienu laikā jātiek skaidrībā, kuru atstāt mājās - Zvejnieku vai Lansmani? Vienam no viņam, visticamāk, sapnis par aizbraukšanu uz olimpiādi beigsies uz visiem laikiem.

  -1 [+] [-]

, 2010-01-27 17:26, pirms 15 gadiem
Brīnums ka Paipalu nenorēja pavisam kā visu slēpotājus

     [+] [-]

, 2010-01-27 17:26, pirms 15 gadiem
aluskauss jau iespaidīgs

  +1 [+] [-]

, 2010-01-27 17:29, pirms 15 gadiem
ehh 59, bet ja Silovu pieskaitītu divreiz(kā nekā divos sportaveidos piedalās) sanāktu apaļi 60!

  +2 [+] [-]

, 2010-01-27 17:30, pirms 15 gadiem
butu jauki ja minins un dukurs(i) atvestu pa medalai

vel jaukak ja hokejisti kadu nelielu sensaciju uztaisitu

  +1 [+] [-]

, 2010-01-27 17:45, pirms 15 gadiem
gircle rakstīja: butu jauki ja minins un dukurs(i) atvestu pa medalai

vel jaukak ja hokejisti kadu nelielu sensaciju uztaisitu
Nevajag sasapņoties (par hokeju it īpaši) - reāli domājot 1 medālim jābūt (Dukuram), ja veiksme stāvēs klāt, tad diviem.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-27 17:50, pirms 15 gadiem
Hmm... rakstīja: Nevajag sasapņoties (par hokeju it īpaši) - reāli domājot 1 medālim jābūt (Dukuram), ja veiksme stāvēs klāt, tad diviem.
kas tu tads esi lai aizliegtu man pasapnot. esmu realists, bet esmu ari optimists un pa retam ari pasapnoju