Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Cerības, kas motivē vai demotivē

Cerības, kas motivē vai demotivē
Rīgas Dinamo un Kazaņas Ak Bars šosezon diametrāli pretējās pozīcijās un atšķirīgās izslēgšanas spēlēs. Foto: ak-bars.ru

Sācies KHL sezonas svarīgākais cīņu posms – Gagarina kausa izcīņa, kuras ēnā rosās otrā plāna notikumi – „otrais” play off – Cerības kausa izcīņa. Pagaidām tikai ar kvalifikācijas spēlēm. Interesanti, ka šajās spēlēs pamanāmāki ir Dinamo otrā plāna spēlētāji, kas pozitīvi. „Citā pusē” – KHL „īstajā” play off – ar snaipera iemaņām atzīmējas Ak Bars uzbrucējs Lauris Dārziņš. 18. – 24. februāra nedēļas labāko Latvijas hokejistu Top 4.

1. Oskars Cibuļskis

Nadeždas jeb Cerības kauss nav Gagarina kauss, un Cerības kausa kvalifikācija nav „īstais” play off. Tomēr rezultativitātes punktus neviens nedāvina arī „neīstajās” izslēgšanas spēlēs ar savādajiem izspēles nosacījumiem. Motivācija ir tāda specifiska lieta, tādēļ nav pārsteigums, ka otrā plāna izslēgšanas spēlēs ar lielāku atdevi, motivāciju un arī rezultātu izceļas tieši līdz šim otrā plāna lomās ierasti spēlētāji. Rīgas Dinamo ierindā Cerības kausa kvalifikācijas divās spēlēs rezultatīvākie latvju hokejisti bija „tie citi” – Cibuļskis, Džeriņš, Pavlovs, Bukarts...

Oskars Cibuļskis kvalifikācijas 2 spēlēs bija viens no diviem rezultatīvākajiem spēlētājiem Rīgas Dinamo ierindā. Kā Cibuļskim, tā uzbrucējam Andrim Džeriņam pa 3 punktiem vienādā proporcijā (1+2), kā arī identisks – neitrāls – lietderības koeficients. Tā kā Oskars Cibuļskis ir aizsargs, tad viņa rezultativitātes punkti Topa ietvaros augstākā cenā par uzbrucēja iespēto.

2. Andris Džeriņš

Džeriņa trio Dinamo sezonas „gulbja dziesmu” aizvadītajā nedēļā izspēlēja izteiksmīgāk nekā liela daļa komandas arsenālā esošo solistu. Vīriem kaut ko vajag, kas priecē. Attiecīgi „vecais” uzbrukuma trijnieks ‘Bukarts - Džeriņš - Meija’ izskatījās saspēlētāks un motivētāks par dažbrīd rezultatīvākām saiknēm Dinamo ierindā. Tiesa, šādu rezultatīvo modeļu Rīgas komandā nav atlicis daudz. Un Džeriņa trijniekam ir pienācis pēdējais laiks uzrādīt savas spējas. Jo apzīmējums „jaunie - perspektīvie” jau sen ir izkusis. Vīriem jau ir itin pieklājīga KHL spēļu pieredze. Andrim Džeriņam kvalifikācijas 2 spēlēs 3 punkti (1+2) un neitrāla lietderība. Netālu arī viņa maiņas partneris Roberts Bukarts, kuram 2 spēlēs 2 punkti (1+1) un pozitīva lietderība (+1).

3. Vadims Miščuks

Savu pirmo play off MHL B grupā uzsākusi Liepājas Metalurgs jaunatnes komanda. Liepājnieki MHL B grupas izslēgšanas spēlēm kvalificējās kā Ziemeļrietumu divīzijas stiprākā un visas MHL B grupas otrā komanda. Liepājas Metalurgs jaunatne pēc 2 spēlēm ir vadībā sērijā ar 2-0 pret Omskas Avangard sistēmā ietilpstošo Omskas Jastrebi komandu. Jāpiebilst, ka Jastrebi komanda ir Avangard saimniecības trešā komanda; līdzīgi kā Juniors vienība Dinamo saimniecībā. Jastrebi vienībā kodolu veido 1993. – 1996. gadā dzimušie hokejisti, kas gan nemazina Liepājas komandas un tās dalībnieku nopelnus. Abās pirmajās play off spēlēs liepājnieku vārtus sargāja Vadims Miščuks (dz. 1993.), kuram izdevās arī viena „sausa” spēle. Kopā 2 spēļu summā Miščukam 97,6% atvairītu metienu un „caurlaidības koeficients” (GAA) 0.50. Diezgan pieklājīgi arī MHL B grupas izslēgšanas spēļu līmenim.

4. Frenks Razgals

Aizvadītajā nedēļā Eiropas jaunatnes olimpiskajā ziemas festivālā Latvijas krāsas pārstāvēja U-17 valstsvienība – pamatā ar 1996. gadā dzimušajiem hokejistiem un dažiem 1997.-ajiem. Latvijas U-17 izlases ierindā turnīra 3 spēlēs rezultatīvākais bija uzbrucējs Frenks Razgals (dz. 1996.), kurš iekrāja 5 punktus (3+2) un lietderības koeficientu +4. Viss šis komplekts F. Razgalam ienācās turnīra pēdējā spēlē – pret Rumānijas vienaudžiem. Turnīra gaitā pa 4 rezultativitātes punktiem izcīnīja vēl četri 1996. gadā dzimuši uzbrucēji – Kirils Galoha, Dāvis Zembergs, Rodrigo Ābols un Haralds Egle.

Netālu no Topa

KHL atšķirīga kalibra kausu izcīņā ar diviem vārtu guvumiem aizvadītajā nedēļā atzīmējušies uzbrucēji Lauris Dārziņš un Vitālijs Pavlovs. Dārziņam divi vārtu guvumi un pozitīvs lietderības koeficients (+1) Gagarina kausa izcīņas 2 spēļu summā Austrumu konferences līderu Ak Bars ierindā. Savukārt Pavlovam divi vārtu guvumi un vēl pozitīvāks lietderības koeficients (+2) Cerības kausa kvalifikācijas 2 spēļu summā Rietumu konferences vājākās komandas sastāvā. Neskatoties uz diametrāli pretēju atrašanos regulārās sezonas noslēgumā un izslēgšanas spēļu shēmās, Vitālija Pavlova vārtu guvumi nav stipri „negaršīgāki”, it īpaši, ja ņem vērā, ka tie ir viņa pirmie trāpījumi KHL oficiālajās spēlēs.

Čehijas ekstralīgā joprojām priecē uzbrucēja Kobas Jasa rezultativitāte; Rytíři Kladno komandas 3 spēlēs K. Jasam 2 punkti (1+1) un pozitīvs lietderības koeficients (+1). Savukārt Norvēģijas galvenajā līgā (Get Ligaen) ar 6 punktiem (2+4) un lietderības koeficientu +1 divās spēlēs Stjernen Hockey rindās atzīmējies uzbrucējs Aleksandrs Macijevskis.

Aizvadītā nedēļa Kanādas junioru QMJHL līgā bija rezultatīva Latvijas U-20 izlases uzbrucējam Ņikitam Jevpalovam (dz. 1994.), kuram 4 spēlēs Armada de Blainville-Boisbriand sastāvā sastrādāti 4 punkti (1+3) un lietderības koeficients +3. MHL B grupas izslēgšanas spēles uzsākušas divas komandas no Latvijas – jau nosauktā Liepājas Metalurgs jaunatnes vienība un Juniors komanda. Abas komandas aizvadījušas pa divām spēlēm; rezultatīvākais Latvijas hokejists MHL B grupas play off-os bija uzbrucējs Edgars Homjakovs (dz. 1995.), kuram 2 spēļu summā 3 punkti (0+3) un pozitīvs lietderības koeficients (+1).

Par Nedēļas Top 4

„Karsto” Latvijas spēlētāju Top 4 un izvērtējums, kuru iecerēts veidot par katru nedēļu visas 2012./2013. g. sezonas garumā. Ar nodomu izcelt hokejistus, kas uzspēlē ne tikai Rīgas Dinamo ierindā un/vai Latvijas izlasē, bet arī citur – Baltkrievijā, Somijā, Šveicē, Ukrainā, Vācijā, Zviedrijā, CHL līgās un citur ārpus tradicionālā „vislielākā hokeja”. Tops ir tik subjektīvs, ka tam nav izteiktu kritēriju. Protams, palīgos tiek ņemta statistika un salīdzinošie aprēķini par dažādu līgu spēka samēriem. Taču iecerētā vadlīnija – četri spēlētāji, no kuriem vismaz viens ir U-20 vecuma hokejists un vismaz divi nespēlē KHL. (U-20 vecuma hokejistiem norādīts arī dzimšanas gads.) Rekomendācijas un ieteikumi ir gaidīti!

Atskatam citu nedēļu Top 4: Nedēļas Top 4 « Petrovich27 blogs

     [+] [-]

, 2013-02-27 01:34, pirms 11 gadiem
Dinamo ja nespēja iemest sezonā, tad paši vainīgi ka cīnās tur kur ir Es nesaprotu tos kas saka ka cerību kauss ir kaut kāds ... nevajadzīga lieta. Cik esmu runājis ar cilvēkime kas saistīti ar sportu tad visi atbalsta ! Kā piemēram spēlēju arī voļuku un tur bija tāds kauss par 7 vietu, un kā beigās tika atzīts, tad tieši cīņa par šo lūzeru vietu bija daudz spraigāka, skatāmāka nekā par paši 1. vietu

     [+] [-]

, 2013-02-27 07:20, pirms 11 gadiem
rudists rakstīja: Dinamo ja nespēja iemest sezonā, tad paši vainīgi ka cīnās tur kur ir Es nesaprotu tos kas saka ka cerību kauss ir kaut kāds ... nevajadzīga lieta. Cik esmu runājis ar cilvēkime kas saistīti ar sportu tad visi atbalsta ! Kā piemēram spēlēju arī voļuku un tur bija tāds kauss par 7 vietu, un kā beigās tika atzīts, tad tieši cīņa par šo lūzeru vietu bija daudz spraigāka, skatāmāka nekā par paši 1. vietu
Nebūs daudz tādu, kas varētu pamatot Cerības kausa principiālu nevajadzīgumu. Diskusija rodas tikai par tā izspēles kārtību, kā arī par faktu - ka KHL maina spēles noteikumus spēles gaitā. Pie tā, ka KHL nevar divas sezonas pēc vienas kārtības aizvadīt, esam jau faktiski pieraduši.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-27 08:21, pirms 11 gadiem
petrovich_27 rakstīja: Nebūs daudz tādu, kas varētu pamatot Cerības kausa principiālu nevajadzīgumu. Diskusija rodas tikai par tā izspēles kārtību, kā arī par faktu - ka KHL maina spēles noteikumus spēles gaitā. Pie tā, ka KHL nevar divas sezonas pēc vienas kārtības aizvadīt, esam jau faktiski pieraduši.
Es tiešām neredzu nekādu jēgu no šā kausa,jo tagad sanāk šie klubi tiek sodīti .Nepietiek ar neizdevušos sezonu ,kuru ātrāk gribas aizmirst,bet tā vietā šie klubi dabūs ilgāk ļurkāties par gagarina kausa pirmās kārtas un pat iespējams otrās kārtas neveiksminiekiem.PSRS laikā vismaz vājākie klubi spēlēja turnīrā ar pirmās līgas klubiem par vietu augstākajā divīzija,tad jēga tiešām bija.Bet šā kausa vietā būtu labāk Dinamo aizbraukuši kādā turnējā uz ārzemēm uzspēlēt draudzības spēles,kaut vai pret Japānas klubiem.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-27 10:58, pirms 11 gadiem
Neesmu drošs, bet kaut kas man teica ka cerību kausa nosaukums ir veidots pēc teiciena - cerība mirst pēdējā ! Tāpēc uzskatu ka tas ir normāls nosaukums. Tāpat cerību kausa prestižs ir zemāks par Gagarina kausu, tāpēc es uzskatau ka tas ir tikai normāli ka viņa veidojums ir savādāks nekā Gagarina kausa. kas attiecas uz pašu līgu, tad pie velna, tā ir jauna līga izveidota, tas ir tikai normāli ja viņa visu laiku mainās, pilnveidojas un meklē savu ! Lai arī viņa it kā ir konkurents NHL (nestrīdos, kura ir stuprāka līga), bet tās ir dažādas līgas un teikt, ka NHL tas nav, tad KHL ar to nevajaga ir absurds ! Un tie kuri saka, nepietiek ar neizdevušos sezonu, un tad vēl te jāspēlē. Nu ko lai saka, tas tikai parāda kāpēc Dinamo palika pēdējie, ja pat šāda tipa turnīrā nevar parādīt uz ko ir spējīgi.

     [+] [-]

, 2013-03-01 00:28, pirms 11 gadiem
rudists rakstīja: Neesmu drošs, bet kaut kas man teica ka cerību kausa nosaukums ir veidots pēc teiciena - cerība mirst pēdējā ! Tāpēc uzskatu ka tas ir normāls nosaukums. Tāpat cerību kausa prestižs ir zemāks par Gagarina kausu, tāpēc es uzskatau ka tas ir tikai normāli ka viņa veidojums ir savādāks nekā Gagarina kausa. kas attiecas uz pašu līgu, tad pie velna, tā ir jauna līga izveidota, tas ir tikai normāli ja viņa visu laiku mainās, pilnveidojas un meklē savu ! Lai arī viņa it kā ir konkurents NHL (nestrīdos, kura ir stuprāka līga), bet tās ir dažādas līgas un teikt, ka NHL tas nav, tad KHL ar to nevajaga ir absurds ! Un tie kuri saka, nepietiek ar neizdevušos sezonu, un tad vēl te jāspēlē. Nu ko lai saka, tas tikai parāda kāpēc Dinamo palika pēdējie, ja pat šāda tipa turnīrā nevar parādīt uz ko ir spējīgi.
Es ceru "...varēs parādīt "