Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Prezidenti sportā: kas ir kas? 4. Savickis

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Prezidenti sportā: kas ir kas? 4. Savickis
Latvijas čempioni tenisā un hokeja kūrētāji Juris Savickis un Zigmārs Priede
Foto: Agnese Grīnberga, Sportacentrs.com

Šā gada sākumā kolēģis Kristaps Zālītis veica pētījumu, kas ir sportacentrs.com lasītāju iecienītākie sporta veidi. Aiz hokeja, basketbola un futbola ceturtajā vietā teniss. Bet kas ir šo populārāko sporta veidu vadoņi? Ko viņi dara un spēj izdarīt un kas nav viņu spēkos?

Šā gada sākumā kolēģis Kristaps Zālītis veica pētījumu, kas ir sportacentrs.com lasītāju iecienītākie sporta veidi. Aiz hokeja, basketbola un futbola ceturtajā vietā teniss. Bet kas ir šo populārāko sporta veidu vadoņi? Ko viņi dara un spēj izdarīt un kas nav viņu spēkos?

Negribu apgalvot, ka par Jura Savicka eksistenci līdz ''Dinamo'' hokeja projektam neko nezināju, taču Latvijas Tenisa savienības prezidents mūszemē nebija tik ievērojams, kā tas noticis, nokļūstot ''Dinamo''. Kaut arī Savickis ir ceturtais no prezidentiem ilgdzīvotājiem un tenisu kūrē jau kopš 1998. gada...

Bet sportā jau bieži ir tā, ka sportistus un pēc tam funkcionārus pamanām tikai tad, kad ir kaut kādi vērā ņemami panākumi. Kas gan bija Latvijas teniss pirms trim četriem gadiem, kad mūsu labākais vecis ATP rangā grozījās ap 300. vietu? Tagad, kad Ernests Gulbis ir 26. vietā ATP rangā un Anastasija Sevastova WTA rangā turas ap 60. vietu (šobrīd 57.), mums ir ar ko lepoties.

Zinu, ka ne visiem Latvijā patīk Savicka k-gs un darbu VDK noslēpt nevar, taču Savickis - VDK apakšpulkvedis - bija viens no pirmajiem, kurš par to atklāti izstāstīja sabiedrībai un var jau būt, ka ''Nekā peresonīga'' dara pareizi, norādot, ka PLL atbalstītājs ir čekists. Var jau būt. Taču tad arī par Gorbunova kungu un citiem labajiem tēliem katru reizi jāpieraksta, kas viņi bijuši. Un par šā rakstiņa autoru jāraksta, ka viņš varēja būt gan potenciālais štata darbinieks, gan ziņotājs - abas lietas ir piedāvātas...

Negribu apgalvot, ka viss pēdējos 12 gados Latvijas tenisā izdarītais ir Savicka viena paša darbs, taču uz jebkura kuģa ir svarīgi, kādu kursu izvēlējies kapteinis. Kad raketi lika nost Larisa Neilande, šķita, ka Latvijas tenisā sāksies akmens laikmets. Bet pamazām vien, pamazām vien esam aizspurinājušies diezgan tālu un augstu. Kā ziņo tenisa pasaules pārzinātāji, tad teju teju varot sākties Lielupes tenisa kortu rekonstrukcija un tad jau Savickim nebūs tālu arī mūža sapnis - ATP turnīrs Jūrmalā. Turklāt ne jau kā vienas vasaras pasākums, bet solīds tradicionāls turnīrs.

Ja teniss ir 4. vietā sportacentrs.com lasītājiem, tad Savickim jābūt 4. vietā starp prezidentiem.

Par to, ka
1) tenisam ir panākumi un augstu lido gan Gulbis, gan Sevastova un viņiem ir sekotāji;
2) par to, ka Latvijā katru gadu tiek izveidots arvien vairāk tenisa laukumu un tenisa klubu skaits jau pārsniedz 40;
3) Jūrmalā jau ilgus gadus notiek ''Future'' turnīri;
4) LTS izveidota zinātniskā brigāde;
5) prezidents no sava maka sponsorē arī atsevišķus mūsu tenisistus, gan tikai tos, kas progresē un izskatās daudzsološi;
6) tenisu joprojām spēlē arī pats, kļūstot par Latvijas čempionu veterāniem dubultspēlē kopā ar Zigmāru Priedi.
Skaidrs, ka Savickim un Latvijas tenisa mākonītim ir arī kāds melnums. Par to rakstiet jūs - atsauksmēs!

  -1 [+] [-]

, 2010-08-24 17:58, pirms 14 gadiem
Kopumā strādā ļoti labi, ir viens no retajiem, kurš reāli gulda iekšā savu naudu sporta veidā (un tās ir summas ar sešiem cipariem katru gadu!), kur nav praktiski nekādu dotāciju ne no starptautiskās federācijas, ne Latvijas valsts.
Savickim nav par ko kaunēties!

     [+] [-]

, 2010-08-24 18:06, pirms 14 gadiem
Cik desmitus(vai simtus) tūkstošu latu būs jāizdod par segumu OSC? Kur tas tiks izmantots pēc tam? Vai saimnieciskāk nebūtu aizvadīt spēles(sakārtot laukumu) Lielupē? (domāju ir skaidrs, ka runāju par Deivisa Kausu)..

     [+] [-]

, 2010-08-24 18:09, pirms 14 gadiem
Cik zinu, Ernests kategoriski atteicās spēlēt Lielupē uz pašreizējā seguma. Tenisa savienībai nebija īpaši daudz variantu, laukumu varēs izmantot vairākkārt.

  +2 [+] [-]

, 2010-08-24 18:53, pirms 14 gadiem
Jau tājums-cik tieši Gulbja un Sevastavovas panākumos ir līdzdarbojies Savickis??
Mana atbilde-gandrīz ne cik, jo Gulbis un Sevastova tikai nosacīti ir LV tenisa produkti.

  +1 [+] [-]

, 2010-08-24 19:42, pirms 14 gadiem
Krišjānis Kļaviņš rakstīja: Cik zinu, Ernests kategoriski atteicās spēlēt Lielupē uz pašreizējā seguma. Tenisa savienībai nebija īpaši daudz variantu, laukumu varēs izmantot vairākkārt.
Laukumu varēja nomainīt arī Lielupē! Un paliek atklāts jautājums - cik tas izmaksās! Pēc man pieejamās informācijas, šī summa varētu būt simtiem tūkstoši latu!

  -1 [+] [-]

, 2010-08-24 20:07, pirms 14 gadiem
Gulbī ieguldīja Ernesta tēvs, Sevastovai Savickis ir palīdzējis diez gan.

  +2 [+] [-]

, 2010-08-24 23:56, pirms 14 gadiem
Nu nezinu gan, cik tad Savickis ir labs sporta veida kūrētājs. Mani radu bērni jau kādus 8 gadus trenējas tenisā un par Savicki dzirdēts tik vien, kā mani džondžiki pret Savicka bērniem kortos cīnījušies. Par treniņiem jāmaksā pašiem, par sacensībām (kuras rīko pašas tenisa skolas iespēju robežās no saviem resursiem) pašiem. Nekāds atbalsts jaunatnes sportam! Un tad vēl arī jautājumzīme Liepājas tenisa skolas pastāvēšanā.
Un par Krišjāni Kļaviņu arī viss skaidrs no kuras puses tas vējš pūš.

  -1 [+] [-]

, 2010-08-25 00:18, pirms 14 gadiem
Ja Tavu radinieku bērni izsitīsies līdz līmenim, kad viņi var izsisties līdz pasaules līmenim - gan jau Savickis palīdzēs, bet līdz tam ir jātiek pašam. Tas, manuprāt, ir pilnīgi loģiski.

  +1 [+] [-]

, 2010-08-25 00:21, pirms 14 gadiem
vissi blaus bet teikshu ka ir izbijis čekas pulkvedis,kuram bez krieviem neizdzivot un tapec dara visu lai viniem izdabatu,dinamo iegulda tapec ka krievi to liek!ja kas tad dinamo ir kremla politiskais proekts !

     [+] [-]

, 2010-08-25 00:39, pirms 14 gadiem
antuanito rakstīja: vissi blaus bet teikshu ka ir izbijis čekas pulkvedis,kuram bez krieviem neizdzivot un tapec dara visu lai viniem izdabatu,dinamo iegulda tapec ka krievi to liek!ja kas tad dinamo ir kremla politiskais proekts !
Kāda tam visam, ko uzrakstīji, ir sakarība ar tenisu?

  -1 [+] [-]

, 2010-08-25 16:16, pirms 14 gadiem
mazais zaļais rakstīja: Nu nezinu gan, cik tad Savickis ir labs sporta veida kūrētājs. Mani radu bērni jau kādus 8 gadus trenējas tenisā un par Savicki dzirdēts tik vien, kā mani džondžiki pret Savicka bērniem kortos cīnījušies. Par treniņiem jāmaksā pašiem, par sacensībām (kuras rīko pašas tenisa skolas iespēju robežās no saviem resursiem) pašiem. Nekāds atbalsts jaunatnes sportam! Un tad vēl arī jautājumzīme Liepājas tenisa skolas pastāvēšanā.
Un par Krišjāni Kļaviņu arī viss skaidrs no kuras puses tas vējš pūš.
Pilnīgs bullšits. kas tad Savickim ir jāsponsorē visiem bērniem treniņi? Mēneša maksa tenisā ir atkarīga no pašvaldības, ja pašvaldība atbalsta tenisa skolu (kā Liepājā), tad mēnesī nebūs jāmaksā vairāk par 10 latiem.. Vismaz pāris gadus atpakļ pats tur gāju un trenējos apmēram 4 stundas nedēļā un maksāju 6 ls mēnesī. Bet Jelgavā,kur nav pašvaldība apakšā, lai trenētos divas stundas nedēļā ir mēnesī jāmaksā 35 ls.

Protams raketes, botes u.c. inventārs ir cita runa.

     [+] [-]

, 2010-08-25 16:17, pirms 14 gadiem
Krišjānis Kļaviņš rakstīja: Gulbī ieguldīja Ernesta tēvs, Sevastovai Savickis ir palīdzējis diez gan.
Sevastovai arī palīdzējis ir Liepājas tenisa šefs Andersons.

  +1 [+] [-]

, 2010-08-26 01:49, pirms 14 gadiem
Krišjānis Kļaviņš rakstīja: Ja Tavu radinieku bērni izsitīsies līdz līmenim, kad viņi var izsisties līdz pasaules līmenim - gan jau Savickis palīdzēs, bet līdz tam ir jātiek pašam. Tas, manuprāt, ir pilnīgi loģiski.
Bet kur tad paliek jaunatnes sports? Sporta federācijām par to nav jārūpējas? Domā uzreiz kritīs lielās zvaigznes? Kādēļ tad tāda Tenisa federācija vispār ir vajadzīga, ja, kā Jurchiks pe4o saka, ka par to pa lielam rūpējas pašvaldības? Lai funkcionāri varētu padižoties, ka mums, redz, ir pasaules simtnieka raketes, lai gan Savickis ir labi ja mazo pirkstiņu pakustinājis panākumu kaldināšanā.

  -1 [+] [-]

, 2010-08-26 15:20, pirms 14 gadiem
mazais zaļais rakstīja: Bet kur tad paliek jaunatnes sports? Sporta federācijām par to nav jārūpējas? Domā uzreiz kritīs lielās zvaigznes? Kādēļ tad tāda Tenisa federācija vispār ir vajadzīga, ja, kā Jurchiks pe4o saka, ka par to pa lielam rūpējas pašvaldības? Lai funkcionāri varētu padižoties, ka mums, redz, ir pasaules simtnieka raketes, lai gan Savickis ir labi ja mazo pirkstiņu pakustinājis panākumu kaldināšanā.

Tu gribi, lai Savickis personīgi vai Tenisa savienība katram bērnam īrē laukumu?

  +1 [+] [-]

, 2010-08-26 19:39, pirms 14 gadiem
Nu tad kurš no Matuļa augstāk uzskaitītiem punktiem ir tāds, par kuru Tenisa savienībai un Savickim personīgi piešķirt ordeni?

  +1 [+] [-]

, 2010-08-27 13:54, pirms 14 gadiem
busim godigi savickis spodrina savu telu ,bet patiesibu cilveki redz un zin,mums acis neaizmelesiet!palidz draugu berniem, biznesu partneru berniem no ka beigas labumu iegust vins pats.....

     [+] [-]

, 2010-09-08 21:38, pirms 14 gadiem
Atvaino, Krišjāni, bet no kura laika Tu esi ari Latvijas tenisa eksperts?!

Butu normāli, ja precizētu, ka paša komentāri ir tikai un vienīgi TAVS viedoklis nevis patiesība!

Esi korekts, veicais!

un J.Matulim - katru gadu tiek izveidots arvien vairāk tenisa laukumu un tenisa klubu skaits jau pārsniedz 40!!

kāds gan LTS ir ar to sakars?! Tas būtu tāpat kā LHF lepotos ar PRIVATU resursu celtiem objektiem - ledus hallēm..

  +1 [+] [-]

, 2010-09-15 14:16, pirms 14 gadiem
sorry, ar gulbja panākumiem lts/savicka saistība ir diezgan minimāla.

     [+] [-]

, 2010-10-15 20:19, pirms 14 gadiem
Tā vien šķiet, ka Savickis ir atbalstījis ne tikai A.Sevastovu, bet arīdzan J.Matuli un K.Kļaviņu...Kas te notiek, konkurss par skaistāko dziesmu?!?!