Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

FIBA Europe un Šneps

Jānis Matulis
Jānis Matulis

FIBA Europe un Šneps
LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps gada laikā divas reizes iekrīt FIBA Europe nolikumu mežģīnēs.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Ir basketbolā viens otrs, kas meklē utis tur, kur to nav, bet nepalaiž garām jebkuru iespēju pasmieties par citiem sporta veidiem, kad pašu sētā tik daudz nezāļu, ka visi ''Latvijas ceļa'' vecbiedri varētu pļaut līdz 2. oktobrim un tad vēl paliktu pāri.

Skatos Latvijas un Izraēlas basketbola izlašu spēli. Ātri tieku skaidrībā, ka 2. vieta grupā mums nav iespējama. Taču no kolēģiem esmu dzirdējis, ka esot vēl kāda sprauga, pa kuru Ainars Bagatskis ar saviem puikām varot tikt uz Eiropas čempionāta finālturnīru. Veru vaļā FIBA Europe mājaslapu, kur publicētā turnīra shēma liecina, ka ceļš uz papildus kvalifikācijas turnīru iespējams visām 10 komandām A divīzijas komandām. Labi gan - tātad Bagijs būs ar šo savu komandu piešāvies, bet kvalifikācijā sasitīs visus un būs finālā.

Izrādās - ne vella! Vispirms turnīra reglaments paredzēja, ka sešas komandas - sliktākā starp otro vietu ieguvējām, visas trīs trešo vietu ieguvējas, kā arī divas labākās no ceturto vietu ieguvējām - nākamvasar papildus kvalifikācijas turnīrā cīnīsies par pēdējo ceļazīmi uz Lietuvu, bet četras vājākās sacentīsies par vietu saglabāšanu A līgā. Bet 2013.gada čempionātā jau notikusi reglamenta maiņa, atceļot dalījumu A un B līgās, līdz ar to atpalicēju kvarteta sacensības padarot bezjēdzīgas. Bet vai mums ir sportiska jēga sisties, lai tiktu starp šīm divām labākajām ceturtajām vietām? Vai šobrīd spēlei ar Somiju ir vēl kāda cita jēga, izņemot prestižu? Vakar pirms un pēc spēles ar Izraēlu tas nebija zināms. Kā raksta basket.lv, '' FIBA Europe ģenerālsekretārs Nars Zanolins neoficiālā sarunā ar Basketbola savienības ģenerālsekretāru Edgaru Šnepu atzinis, ka tik liels dalībnieku skaits esot maz iespējams, jo būšot grūti izveidot kalendāru. Galīgais lēmums tikšot pieņemts pasaules čempionāta laikā.''

Va vellos! Pirmo reizi (nē basketbolā jau otro reizi!) kāda no Latvijas izlasēm piedalās sacensībās... bez nolikuma. Vai tad LBS atbildīgo amatpersonu tiešs pienākums nebūtu noskaidrot, kā tad notiks tālāk. Pretējā gadījumā var notikt tāpat kā pērn ar astoņiem vai deviņiem punktiem. Kad ne LBS ģenerālsekretārs Šneps, bet delegācijas vadītājs Buļs nezina turnīra reglamentu, pēc tam vīzdegunīgi pārmetot žurnālistiem, ka tie jau neko nezina un nesaprot...

Varbūt esmu pilnīgs muļķis, taču līdz manām smadzeņu rievām joprojām nav nonācis VIENNOZĪMĪGI saprotams skaidrojums, ar cik punktiem tad pērn Latvijas izlasei bija jāuzvar Vācija? Tāpat kā nav skaidrs, par ko tad tagad cīnās Latvijas vīriešu basketbola izlase.

  +3 [+] [-]

, 2010-08-24 09:14, pirms 14 gadiem
Ne par velti viņš ir zudušās paaudzes pārstāvis. Pazudinās visu, ko varēs tikai stulbas galvas dēļ!
Slēpts komentārs: stakets

  +4 [+] [-]

, 2010-08-24 09:20, pirms 14 gadiem
da Šneps tāpat ir pelnījis dabūt galvā

     [+] [-]

, 2010-08-24 10:14, pirms 14 gadiem
Jāni,labs raksts.Ko var grib gribēt no bimbambolistiem

  +4 [+] [-]

, 2010-08-24 10:33, pirms 14 gadiem
Vispaar shobrid, kur spelesim daudzkas nav atkarigs no mums, pat ja uzvaram Somiju, nav garanteets, ka mums nebuus jaspelee par palikshanu. Portugaale, Somija paliek aiz mums, bet viss izskirsies starp komandaam Ukraina(2-4), Bosnija,(2-4) Ungaarija(2-5), ja divas shiis apsteidzam, tad varam vel tikt uz finaalturniiru.
Kaa varam nespeleet par palikshanu- Uzvaram Somiju, Bosnija zaudee abas speeles(Maķedonija, Lielbritānija), Ungaarija zaudee Ukrainai vai ari otraadaak Ungaarija uzvar, bet tad Ukrainai jazaudee ari nakamaa speele.
Vispaar shitas zaudeejums, mums var daargi maksaat, ja skatisies peec punktiem.

  +4 [+] [-]

, 2010-08-24 10:38, pirms 14 gadiem
stakets rakstīja: Laikam kaut ko cien. Matulja k-gs palaida garaam.... Madars Bergmanis visu siiki bija izskaidrojis.. cik tas bij visiem saprotams tas jau cits jautaajums...
Drīzāk runa ir par to, ka Bergmaņa raksts pazuda visu to rakstu gūzmā, kas mēģinaja pierādīt savu taisņību par +8 vai +9. Tas raksts bija labs un paradīja to, ka večiem no FIBA ir pašiem jāizlasa sevis rakstītie noteikumi. Jo viens punkts bija pretrunā citam. Un pastāvēja reāla iespēja, ka ABĀM komandām pie viena noteikta rezultāta (ar +8 Latvijai) būtu vienāds koificents iemesto/ielaisto punktu daudzumam un tad nu tiesas darbi varētu sākties!

  -3 [+] [-]

, 2010-08-24 10:53, pirms 14 gadiem
''Varbūt esmu pilnīgs muļķis, taču līdz manām smadzeņu rievām joprojām nav nonācis VIENNOZĪMĪGI saprotams skaidrojums, ar cik punktiem tad pērn Latvijas izlase drīkstēja zaudēt Vācijai?'''

Saaksim ar to ka liidz tavaam smadzenju rievaam vajadzeeja nonaakt informaacijai, ka mums jaauzvar bija

     [+] [-]

, 2010-08-24 10:56, pirms 14 gadiem
Jaani, izlabo !
Nevis LV vareeja zaudeet, bet ar cik punktiem vajadzeeja vinnet D !

  +3 [+] [-]

, 2010-08-24 11:01, pirms 14 gadiem
Nu ko var gribēt no Šnepa, atceros Izglītības ministrijas laikā, šis vienmēr vinnēja konkursus ar savu firmu, kas laukos sporta zālēs grīdu liks...

Gribēju Tev Jāni pavaicāt, lai Tu aizej pie kolēģa Strausa un pajautā, kad iznāks nākamā sporta avīze 2dien vai 3dien?

  +6 [+] [-]

, 2010-08-24 11:52, pirms 14 gadiem
Tā jau tas ir, izskatās, ka ar kompetenci LBS amatvīriem brīžiem ir problēmas.
Bet mani vakar satrauca viena cita lieta, kāda vella pēc man basis, tā kā uz arēnu aiziet nevarēju, bija jāskatās netā pie tam vēl žīdu valodā?( Jāatzīst, ka kvalitāte bija ļoti laba) Kāpēc netā ir linki , kur var redzēt LATVIJAS IZLASES SPĒLES, bet komentē piemēram letis un vakar idealā kvalitātē žīdi pa kaut kādu savu kanālu ? Es nesaprotu, vai tiešām Leišiem interesē mūsu basis vairāk, neka mums pašiem?

  +3 [+] [-]

, 2010-08-24 11:53, pirms 14 gadiem
Tas jau nu gan ir tupuma kalngals, Šneps iemācījies IZM laikos būt par tipisku ierēdni - no tā ko dara, neko nesaprot, tikai gudri di...š un saņem naudu par to pašu neko.

  +3 [+] [-]

, 2010-08-24 12:38, pirms 14 gadiem
vitamins69 rakstīja: Tā jau tas ir, izskatās, ka ar kompetenci LBS amatvīriem brīžiem ir problēmas.
Bet mani vakar satrauca viena cita lieta, kāda vella pēc man basis, tā kā uz arēnu aiziet nevarēju, bija jāskatās netā pie tam vēl žīdu valodā?( Jāatzīst, ka kvalitāte bija ļoti laba) Kāpēc netā ir linki , kur var redzēt LATVIJAS IZLASES SPĒLES, bet komentē piemēram letis un vakar idealā kvalitātē žīdi pa kaut kādu savu kanālu ? Es nesaprotu, vai tiešām Leišiem interesē mūsu basis vairāk, neka mums pašiem?
Taapeec, ka visas Latvijas sporta translaacijas grib paarnjemt izspiedeeji no Viasat.
Lietuvaa piemeeram ir BEZMAXAS kanaals Sport1, kur raada pat ENG premjerliigu, NHL un NCAA basi

  +3 [+] [-]

, 2010-08-24 13:19, pirms 14 gadiem
Vēl lielāka mistika ir B divīzijas turnīrs. Tur komandas spēlē par ko? Izspēlē turnīru - kāds uzvar un nākamaja ciklā tapat visas komandas spēlēs vienā divīzijā.

  +4 [+] [-]

, 2010-08-24 19:34, pirms 14 gadiem
Edgara Buļa atbilde Jānim Matulim !!!
Basketbols.eu