Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Hosa trešo reizi stiepj pirkstu pēc gredzena

Hosa trešo reizi stiepj pirkstu pēc gredzena
Marians Hosa trešo gadu pēc kārtas trešā kluba sastāvā spēlēs Stenlija kausa finālā. Varbūt šoreiz paveiksies?
FOTO: AFP/"Scanpix"

Čikāgas "Blackhawks" iekļūšana Stenlija kausa finālā (ja kāds vēl nezina - ceturtajā spēlē 4:2 pār Sanhosē "Sharks") nozīmē arī to, ka NHL sezonas galvenajā sērijā trešo gadu pēc kārtas spēlēs Nr. 81 Marians Hosa. Uzbrucējs, kurš darījis visu, lai tiktu pie kārotā gredzena, taču liktenis nav lēmis. Tikai līdz šim?

Nu neveicas mūsu labā paziņas Marsela Hosas brālim ar Stenlija kausu, un viss. Atcerēsimies aizpagājušo sezonu, kad viņš pārstāvēja Pitsburgas "Penguins", kas finālsērijā piekāpās Detroitas "Red Wings". Vasarā Marians, šķiet, izdarīja viltīgu manevru - pārcēlās pie čempioniem. Un pat iedomāties nevarēja, ka finālā atkal tiksies pitsburgieši un detroitieši, turklāt "Penguins" revanšēsies, tikai nu jau bez paša Hosas sastāvā...

Sezonu starplaikā Hosa atkal meklēja jaunu izaicinājumu. Iespējams, ar Čikāgas "Blackhawks" viņam paveiksies vairāk. Katrā gadījumā pirmais darbiņš (un ne mazākais) ir padarīts - Hosa atkal spēlēs finālā. Starp citu, līdz šim vēl neviens NHL hokejists trīs sezonas pēc kārtas izšķirošajā "play-off" sērijā nav piedalījies...

"Jā, tas ir dīvaini. Man trūkst vārdu," smaida Hosa. "Gribu pieskarties nākamajai trofejai. Vēl viena iekļūšana finālā ļoti priecē, taču šoreiz vēlos sezonu noslēgt ar pozitīvākām emocijām. Visi saka, ka tāda iespēja rodas tikai reizi dzīvē. Man tā ir jau trešā, tāpēc būtu lieliski beidzot visu padarīt godam".

Pagājušā gada finālsērijā Hosa bija neierasti pieticīgs, samierinoties tikai ar trim rezultatīvām piespēlēm. Pirms diviem gadiem "Penguins" rindās viņš bija daudz produktīvāks - sešās spēlēs pret Detroitu 3+4.

Kā zināms, trīs lietas ir labas lietas, un Hosas līdzjutējiem pienācis laiks atkal par viņu turēt īkšķus. "Patiešām ceru, ka šoreiz paveiksies." Hosa tic, ka "Blackhawks" Stenlija kausam ir nobriedusi, bet viņam pašam divi iepriekšējie fināli bijusi lieliska mācība.

"Komandā ir ļoti liels entuziasms," uzsver Hosa. "Mums ir virkne jauno spēlētāju ar milzīgu enerģiju, viņus vienkārši nevar apstādināt. Un tas ir labākais mūsu klubā".

Svētdien, kad "Blackhawks" pielika punktu sērijai pret "Sharks", Hosa, cīnoties otrajā maiņā un laukumā pavadot 19 minūtes, aizvadīja vēl vienu labu spēli, taču viņa nūja atkal klusēja. Šajā "play-off" Marians, kurš regulārajos čempionātos guvis 363 vārtus, bet izslēgšanas spēlēs kopumā 33, tikai divas reizes pārspējis vārtsargus. Sērijā pret "Sharks" neviens no viņa 15 metieniem nav sasniedzis mērķi.

"Ticiet man, esmu sarūgtināts," atzīst Hosa, tomēr ir gandarīts, ka uzvaras nāk par spīti viņa neveiksmēm. "Man bija iespējas, taču dažādu apstākļu dēļ ripa nelidoja vārtos. Tas sit pa smadzenēm. Taču ceru, ka veiksme atgriezīsies, turklāt tad, kad tā visvairāk būs vajadzīga".

 +14 [+] [-]

, 2010-05-24 09:37, pirms 14 gadiem
Lai arī man patīk, kā spēlē abi Hosas, bet šoreiz es gribētu lai Flyeri vinne un mūsu Osis dabū gredzenu

  +7 [+] [-]

, 2010-05-24 10:05, pirms 14 gadiem
........Starp citu, līdz šim vēl neviens NHL hokejists trīs sezonas pēc kārtas izšķirošajā "play-off" sērijā nav piedalījies...........

Gribi teikt, ka Monreala, kas izcinija 5 kausus no 56 lidz 60 gadam, taja laika nomainija sastavu par visiem 100%?????

  +6 [+] [-]

, 2010-05-24 10:06, pirms 14 gadiem
Maurice Richard won the Stanley Cup eight times in Montreal, was captain of four straight cup wins from 1957–1960....

  +3 [+] [-]

, 2010-05-24 10:28, pirms 14 gadiem
Ar to laikam domāts, ka trīs sezonas pēc kārtas trīs dažādās komandās neviens nav spēlējis finālā

  +5 [+] [-]

, 2010-05-24 10:30, pirms 14 gadiem
Izskatās, ka NHL komandām ir par ko padomāt... Ja gribi spēlēt Stenlija kausa finālā - jāiegādājas Hosa!
Slēpts komentārs: alsp

  +5 [+] [-]

, 2010-05-24 11:47, pirms 14 gadiem
alsp rakstīja: Ja arī Flyers vinnēs, Osis gredzenu nedabūs, jo pārāk maz playoffos ir spēlējis.
nu nezinu nezinu, Puče rakstīja ka dabūs,jo tur bija ieminējies par kopējo spēļu skaitu sezonā,kas nospēlēts,un ar to pietiekot.
Slēpts komentārs: Ontario

  +1 [+] [-]

, 2010-05-24 12:11, pirms 14 gadiem
alsp rakstīja: Ja arī Flyers vinnēs, Osis gredzenu nedabūs, jo pārāk maz playoffos ir spēlējis.
Cik var par šito runāt! Ja reg. sezonā esi nospēlējis vismaz 41 spēli vai vismaz 1 spēli Stenlija kausa finālsērijā, tad uz kausa tiek iegravēts tavs vārda pirmais burts un uzvārds. Ar gredzeniem, ja nekļūdos ir tā, ka to to visiem var arī neiedot, pat ja esi nospēlējis tās spēles, tas ir atkarīgs no kluba vadības. Parasti gan pie gredzena un mini stenlija tiek visi, kas ir spēlējuši sezonas gaitā un ir palikuši kluba sistēmā. Tikai es nezinu vai tur arī bija noteikts spēļu skaits
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-05-24 13:31, pirms 14 gadiem
Voice0106 rakstīja: Ar to laikam domāts, ka trīs sezonas pēc kārtas trīs dažādās komandās neviens nav spēlējis finālā
bet var taču arī uzrakstīt, kā domā

  +1 [+] [-]

, 2010-05-24 13:32, pirms 14 gadiem
Jā nemaz negribās Hosam novēlēt SC, jo jāatbalsta tač savējais - Oskars Bārtulis!

  -2 [+] [-]

, 2010-05-24 14:16, pirms 14 gadiem
Lai dabutu gredzenu ir jabut nospeletam 25% no regularas sezonas spelem un 1 spelei play off.
Marks Hartigans tiesi ta ari dabuja vardu uz kausa un gredzenu.
Bet es par Blackhawks un Hossu!
Bartulim vel viss prieksa un vina vards kausa tiks ierakstits ar lieliem burtiem.

     [+] [-]

, 2010-05-24 21:26, pirms 14 gadiem
Nja, Chikaagas uzbrukums neapturams, neticas ka flyeri spees uzveikt 4 speelees...bet jebkuraa gadiijumaa ceru uz interesantu un skataamu finaalseeriju..

     [+] [-]

, 2010-05-24 22:09, pirms 14 gadiem
Ka tik vecākajam Hosikam nesanāk atkal kā tajā pantiņā (un jau trešo reizi)....
"Sapņoju, ka gredzens pirkstā,
Pamodos, bet pirksts bij' dir*ā...."