Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

F1 nedēļa. Vebers drošībā?

F1 nedēļa. Vebers drošībā?
Marks Vebers neizslēdz, ka nākamsezon pārstāvēs citu komandu... "Ferrari"? "Red Bull" gan esot sākusi sarunas ar viņu.
FOTO: AFP/"Scanpix"

Austrāliešu pilota Marka Vebera divas uzvaras pēc kārtas nedaudz pieklusinājušas baumas par to, ka nākamsezon viņa vietu pie "Red Bull" komandas mašīnas stūres varētu ieņemt Felipe Masa no "Ferrari", kam šoruden beidzas līgums.

Atgādināšu, ka Vebers tika pie panākumiem divos pēdējos posmos Spānijā un Monako. Un tagad it kā šķiet, ka viņa nākotne (protams, saistībā ar spēcīgo "Red Bull") nav apdraudēta.

Arī Vebera līgums ar Dītera Matešica komandu beidzas pēc šīs sezonas noslēguma, un viņa vietu līdzās Sebastjanam Fetelam speciālisti jau sāka atvēlēt vairākiem braucējiem ar Masu un Kimi Reikonenu priekšgalā. Tomēr tagad runas apklusušas.

"Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners atzīst, ka austrālieša menedžmentam jau izteikts piedāvājums par sadarbības turpināšanu.

"Parasti mēs sākam sarunas par līgumu pagarināšanu jūnijā vai jūlijā, taču šoreiz pieļāvām izņēmumu," uzsver Horners. "Mūs pilnīgi apmierina spēku sadalījums komandā, nav ne mazākās vēlmes kaut ko mainīt. Marks savos 33 gados uzrāda lieliskus rezultātus. Lai gan neizslēdzu, ka pārrunas var ieilgt, un tomēr uzskatu, ka mēs visu atrisināsim pāris tuvāko nedēļu laikā".

Lai gan Horners, roku uz sirds liekot, apgalvo, ka no Vebera nešķirsies ne par ko, situāciju vēl intriģējošāku dara tas, ka "Renault" poļa Roberta Kubicas ilgtermiņa līgumā (bet viņu savās rindās vēlas redzēt vairākas komandas) ir punkts, ka viņš paliek vienībā, ja vien tā Konstruktoru kausā ieņem vietu, kas ir ne zemāka par ceturto.

Tad nu lūk, klīst baumas, ka Kubica jau parakstījis iepriekšēju līgumu ar "Ferrari"... Ja kāds aizmirsis, arī ar Alonso "Ferrari" parakstīja līdzīgu vienošanos gadu līdz līguma beigām ar "Renault".

Tomēr vairāk runā par "Ferrari" un Veberu, kurš pēc sešiem posmiem ir čempionāta līderis. "Daily Mail" austrālietis atzīst: "Man ir ļoti tuvas attiecības ar "Red Bull", kopā esam daudz ko pārvarējuši. Un tomēr viss var būt, jo mūsu biznesā pārmaiņas notiek ļoti ātri, un nekad nevari zināt, kas tevi gaida aiz līkuma".

Somu "Turun Sanomat" raksta, ka Masas menedžeris Nikolā Tods jau sācis pārrunas ar "Renault", lai gan Felipe, protams, gribētu palikt "Ferrari".

Lehto brīdina Rosbergu
"Mercedes" komandā pilotu savstarpējā cīņā pagaidām Niko Rosbergs sit pušu pašu Mihaelu Šūmaheru. Lai gan Mihaels ieņem 9. vietu, bet Niko ir tikai pozīciju augstāk, komandas biedrus šķir 34 punkti. Somu pilots Džejdžejs Lehto, kurš 1994. gadā aizvadīja sešas sacīkstes "Benetton" komandā, brīdina Rosbergu, ka nedrīkst nomierināties.

"Mihaels tikai sācis komandas veidošanu ap sevi un panāks, ka mašīna tiks adaptēta viņa braukšanas stilam," uzsver Lehto. "Nikam klāsies grūti. Savulaik Mihaels deva priekšroku ekstremālam mašīnas regulējumam. Viņš mīl, lai mašīnas priekšējā daļa būtu neitrālāka, bet aizmugurējā brīvāka, nervozāka. Tā bija "Benetton", tāpēc gan Rikardo Patrēzem, Josam Ferstapenam un man bija problēmas. Tagad jaunie braucēji savas mašīnas regulē savādāk. Būšu pārsteigts, ja Niko apmierinās mašīna, kāda atbilst Mihaelam".

Līdzīgās domās ir arī Martins Brandls, kurš strādāja kopā ar Šūmaheru 1992. gadā, kad nākamais septiņkārtējais čempions aizvadīja savu pirmo pilno sezonu. "Niko jābūt uzmanīgam. Šūmahera spēks slēpjas tajā apstāklī, ka viņš spēj apdomīgi un spraigi strādāt. Tāpat kā Lauda, Senna vai Prosts, viņš varēja stundām sēdēt viesnīcā un prātot, kur varētu pielikt. Komanda automātiski nostājās viņa pusē, jo Mihaels allaž nāca ar jaunām idejām".

Eklstons+Briatore = mīlestība
F1 aizkulisēs klīst runas par to, ka no F1 patriektais bijušais Renault" komandas vadītājs Flāvio Briatore jau tuvākajā laikā varētu kļūt par autosporta karaliskās klases komerctiesību īpašnieka Bernija Eklstona palīgu jeb labo roku. Aizkulišu sarunas jau esot notikušas Monako. Pateicoties ciešiem darījumu sakariem ar Eklstonu, Briatore patiešām varētu uzskatīt par labāko kandidātu viņa finansu impērijas pārvaldnieka lomā. Baumo, ka Flāvio jau drīz vien kļūs par atbildīgo par pārrunām ar jauniem partneriem, sponsoriem un biznesa paplašināšanu. Pats Bernijs uzsvaru likšot uz sarunām ar valstu, kurās notiek F1 posmi, vadību un sacīkšu organizēšanu. Starp citu, aizliegumu strādāt F1 pēc Singapūras skandāla Briatorem neviens nav atcēlis: formāli Flāvio jāstāv malā līdz 2013. gadam...

Negribat Šūmahera "Bugatti"?
Ķelnes kompānija "Maranello Motors", kas specializējas itāliešu ekskluzīvo mašīnu tirgošanā, piedāvā iegādāties unikālu "Bugatti WEB 110 Super Sport" spilgti dzeltenā krāsā, kas iepriekš piederēja Mihaelam Šūmaheram. Šūmahers braucamo iegādājās un reģistrēja 1994. gadā (kopumā tika izlaisti 33 šādi automobiļi), taču ar to gandrīz nav braucis. Spriežot pēc odometra rādītājiem, mašīna veikusi tikai 4627 km. "Bugatti" esot ideālā stāvoklī. Par braucamo prasa 600 000 eiro. Tiesa, ir zināms, ka tajā pašā 1994. gadā Šūmahers nopietni sadauzīja šo auto. Mašīnu atjaunoja, bet 2003. gadā viņš to pārdeva "Modena Motorsport", kas ir viens no vācu "Ferrari" dīleriem.